Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Kakho-oto

Kakho-oto (hodnocení, recenze)

Historik František Stellner udělil tomuto filmu úctyhodných 90 %, protože film podle něho celkem dobře odráží danou dobu, tj. Španělsko první poloviny 17. století. Také napsal, že běžným divákům se film nelíbí především proto, že jsou zvyklí na akčnější, ale také méně historicky věrohodné filmy jako např. Statečné srdce, Gladiátor nebo Království nebeské. Zmínil právě ne příliš dobré komentáře k filmu uvedené na ČSFD. Stellnerovo hodnocení filmu viz jedno číslo Živé historie (rok 2014, nebo 2015). Apropos Stellner bývá v hodnocení historických filmů přísný a tak dobře jako film Kapitán Alatriste ohodnotil, pokud vím, pouze film Soupeři od Ridleyho Scotta (1977).

PaRi

PaRi (hodnocení, recenze)

Kdyby, sakra, ti takyhodnotitelé alespoň dokázali za svá negativní hodnocení napsat: podle mého názoru! Je pro mne z podivem, jak lehce dokáží ztrhat umělecké dílo a hodnotí jej, jako zápas ve fotbale. Inu, jak říká jedna moudrost: "Vždy se najdou Eskymáci ochotní radit obyvatelům Konga, co dělat v době tropických veder!" 

Uživatel PaRi smazal svůj příspěvek.

mrShot

mrShot (hodnocení, recenze)

2.5 hviezdicky patri Viggovi Mortensenovi a zvysok preto, ze som nemal problem pozret si to este raz.. do tretice uz to nepojde, bo som stale kde-co nepochopil, ale pozriet si tento pomalsi film po prechlastanej noci mi dvakrat padlo velmi dobre :)

Squash

Squash (hodnocení, recenze)

Čekal jsem brilantní velkofilm a zárukou toho mi měl být Viggo,kterého jsem si opravdu velice oblíbil v trilogii Pána Prstenů,kde mimochodem vypadal o 20 let mladší dle mého soudu...mno a co jsem dostal....dostal jsem úplný brak...děj,postavy,bitvy...celé je to strašně zmatené,ubohé,člověk ani neví co se vlastně děje popřípadě kdo je kdo....herci jsou příšerní a Viggo to bohužel nezachránil.....ostatně tady není co vlastně zachrańovat....stěží 2/10.

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Priemerný snímok, prevládajú nezáživné scenky... škoda ***

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama