Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné překvapení, vzhledem k tomu, co jsem si tady přečetl. Podle mě solidně a věrně natočené historické drama z dob, kdy Španělsko vládlo světu. Líbila se mi šedivá atmosféra, vhodně zde byl zakomponován motiv dvojí nenaplněné lásky, bitvy, či spíše bitky, sice postrádaly pompéznost, ale o to byly důvěryhodnější a ačkoliv děj mohl působit zmateně a je zde kritizováno ono prázdné plkání u dvora, tak mě právě naopak bavilo, protože vrhalo světlo na politickou situaci a osvětlovalo dvorské intriky. No jistě - tvůrci mohli trošku víc vysvětlit úlohu jednotlivých postav, zejména roli Angelicy a stopáž se taky mohla srazit tak o půl hodinky, ale já jsem s tím, co jsem viděl, naprosto spokojen, což podpořil i výborný Viggo Mortensen. 80% ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Z filmu mám rozporuplné pocity, třebaže je to částečně moje vina, neboť jsem ho neshlédl ve vhodnou chvíli a má únava se na tom podepsala. Proto jsem se občas nechytal v ději, který, přestože je roztažený na více než dvě hodiny, jakoby postrádal některé scény. Atmosféra, výprava, lokace, ženské herečky a Aragornův španělský bratranec jsou takřka dokonalé prvky, těch pár ostatních postav ujde a ten Inigo skutečně vypadal jako Gael García Bernal, který jej měl původně hrát. Lze ale konstatovat, že hlavně po stránce dějové měl Capitan Alatriste mnohem větší potenciál. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se docela tesil, necekal jsem sice nic uchvatnyho, ale historicky filmy mam rad a Viggo se do podobnejch roli hodi, tak jsem byl zvedavej. Ale tohle byla naprosto ukrutna priserna nuda. Film ma naprosto neskutecne unavnejch 140 minut, pricemz vetsinu casu se tu jen keca. Jenze dialogy jsou fakt trapny, krom toho film nedrzi pohromade zadnym pribehem, je to jen sled scenek, ktery na sebe ani poradne nenavazujou a kdyz uz je vyjimecne naka bojova scena, tak je zrezirovana naprosto bez dynamiky. Navic ani ten Viggo zas tak super neni, hraje sice obstojne, ale vypada jak nakej vagus a bohuzel nema dost charisma aby film utahnul, za coz ale taky muze fakt, ze nema poradne sanci cokoliv rozehrat. K tomu si prictete dost hroznou hudbu. 2* davam za jakz takz slusnyho Vigga, hodne pekny kulisy, nesetreni krvi a vcelku obstojnej konec. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Pokud bylo snahou ukázat Španělsko na vrcholu své slávy a jeho úpadek, to se nepovedlo. Pokud šlo o vyprávění osudu jednoho člověka (nájemného žoldáka), tady už moje hodnocení vyznívá příznivěji. Ovšem. Je zde rozehraných mnoho motivů, které na sebe buď nenavazují vůbec nebo jen velmi volně, či se tam vyskytly jakoby mimovolně (viz závěrečná scéna). Film byl dost dlouhý, ale kupodivu mi to ani tak moc nevadilo. Faktem je, že jsem byla zvědavá, jak to skončí, takže kdybych se to dověděla o něco dřív, taky bych se nezlobila :-) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film, který měl potenciál (zajímavá a dobře zahraná titulní postava v době úpadku španělského impéria první poloviny 17.století), ale scénář napsaný na základě dějových skoků přihazující další a další epizody po letech tam, kde už je to zcela zbytečné, vyčerpává divákovu pozornost a sráží hodnocení k průměru. Možná kdyby se tvůrci víc soustředili na konflikt dvou šermířů-Alatriste a Malatesta-a očesali vedlejší linie, mohla vzniknout španělská varianta Scottových Soupeřů. Možná. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno