Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V politickém thrilleru Národní hymna řeší fiktivní předseda britské vlády Michael Callow obrovské dilema. Princezna Susannah, největší miláček z královské rodiny, byla unesena! Aby se mohla bezpečně vrátit domů, musí si to předseda vlády rozdat s prasetem před kamerou národní televizní stanice. Callow tento požadavek samozřejmě okamžitě odmítne a snaží se únosce chytit na vlastní pěst. Nakonec požádá, aby perverzní video nebylo zveřejněno, ovšem nakonec se vše dostane na YouTube a přesto, že bylo k dispozici pouhých devět minut, vidělo ho nepředstavitelné množství lidí. Britská média se rozhodnou, že příběh nebudou zveřejňovat, ovšem pikantní zpráva mezitím prosákne do zahraničí a zanedlouho o únosu a podivné formě výkupného ví celý svět... (HBO Europe)

(více)

Recenze (152)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak silnou atmosféru a napětí to po celou dobu mělo, jsem fakt čekal něco víc. Vlastně z toho vypadla satira (nebo aspoň pokus o ni) o tom, co všichni už asi dávno víme a s příběhem, který je od prvních minut jednoduše odhadnutelný. Chybělo mi tam cokoli navíc, něco, čím by to překvapilo, nebo aspoň něco, díky čemuž by ten obsah nevypadal tak strašně jednoduše. A nadhodnocovat jenom za atmosféru se mi nechce, takže zatím zůstanu u silných tří a počkám, jestli mě další díly chytnou víc. Silné 3* ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Píše se rok 2022 a tenhle díl působí tak současně a aktuálně, že mě nenapadlo ho hledat v první, jedenáct let staré sérii (2011). Přitom jsem ho viděl už v době jeho uvedení a ten ústřední motiv od toho okamžiku nemůžu dostat z hlavy. Takže vím, že to není žádná žhavá novinka, pár let už mě ta představa, že bych měl taky rožnit prasátko, děsí ve spánku. Od A do Z je to výborný, včetně poselství, div, že se v tom zatím nikdo nevzhlédl. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem včera viděla film The Circle, který je také o odhalení soukromí. Dnes jsem si pohled na zfanatizovanou "lůzu", dychtící po jakékoli prasečině, zopakovala. Ještě nevím, co tento seriál vlastně přináší, takže se v hodnocení budu držet při zemi. Tento díl nebyl ani fantastický ani propadák. Takže průměr. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už v prvním díle mohlo být jasné, k jakým bezpohlavním pointám povedou jednotlivé epizody. Závěr v posledních minutách zničen laciným vysvětlením o ničem, pointa povrchní a závěr bez myšlenky. Přitom námět slušný, ale potenciál nedomyšlený a neuchopený se vzdrucujícím poznání pravdy. A tak je to vlastně bohužel s většinou epizod. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The National Anthem nie je len ukážkou nechutného vydierania a vysporiadania sa človeka s obrovoskou dilemou ( zachrániť život, alebo sa potupiť pred celým národom), ponúka aj odpovede na otázky týkajúce sa psychológie davu, odsúdenia, pochopenia, rozhodovania medzi "dobrom" a "zlom". Ide o typický psychologický nátlak na človeka, ktorý sa pod vplyvom davu musí obetovať a spraviť niečo morálne odsúdeniahodné, avšak za cenu života... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že pri rozhodovaní, s akým zvieraťom Callow (Rory Kinnear) bude mať sex, bola celá škála možností, ktorá nakoniec neprešla. Najprv sa uvažovalo len o bloku syra. Do úvahy prichádzala aj kačica, kura (boli odmietnuté, pretože pre ich malú veľkosť by situácia bola príliš absurdná), kôň alebo somár (boli odmietnutí, pretože sa považovalo za ťažké s nimi natáčať). Nakoniec bolo vybrané prasa, pretože sa považovalo za niečo, čo je „na hranici medzi komickým a strašným“. (Arsenal83)
  • Táto epizóda sa stala predmetom diskusie, keď sa v septembri 2015 v neutorizovanej biografii Davida Camerona objavila informácia, že vtedajší britský predseda vlády údajne vložil svoj penis do tlamy mŕtveho prasaťa v rámci univerzitného iniciačného rituálu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama