Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (108)

makakus 

všechny recenze uživatele

...a přitom stačila helma na motorku, plynová maska, respirátor, včelařský klobouk, tričko přes hlavu...  :-)  Taková zásadní díra v logice nepotěší. Navíc naprosto zbytečný závěr, konec měl přijít už v okamžiku vzletu roje za všemi těmi hejtry. Jinak v zásadě dobrý příběh na téma - cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly. 70 %. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

So many fok fok foks, ale má-li to bejt budoucnost, proč hned zpočátku, kruci, nešli cestou blokování hashtagů (to už i dneska jde) a hlavně zakrytí obličejů (to už uměli v pravěku)? Ale stejně je to fakt dobře natočený. Mezi Kelly Macdonald a Faye Marsay to skvěle jiskří, Benedict Wong plní dobře svou úlohu lehce komický postavy na odlehčení a závěr je skvěle nevyřčenej. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky jste tam cítili ten feeling Akt X? Super znepokojivý nápad a velmi aktuální téma sociálních sítí jako semeniště zloby (ale to platí u každého Black Mirror, které je nerelevantních témat tradičně prosté). Za speciální vyzdvihnutí zde stojí hudba, nebo alespoň ten hlavní hudební motiv, který, když se rozezní, vyvolává až apokalyptickou atmosféru. Plusko taky za občasný humor ("Vy jste Batman" :D). Bohužel se mi nezdál úplně uspokojivý závěr, místo patřičné gradace epizoda tak nějak vyšuměla, přestože vzhledem k událostem, ke kterým v ní na konci dojde, mohlo být zaděláno na extrémně silné ukončení série. ()

havLord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající premisa nejen o technologii zneužité ke konání většího zla, ale také nastavující zrcadlo jednotlivcům/společnosti - jak to v Black mirror ostatně bývá (více bývalo v 1. a 2. sérii). V závěrečné, delší epizodě bo-hu-žel zastřená do hávu mizerné kriminálky s nepřesvědčivými herci, jejichž postavy konají začátečnické chyby a asi nad děním kolem nich příliš nepřemýšlí. 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá myšlenka, dobré provedení, skvělí herci (Kelly Macdonald můžu vidět a hlavně slyšet kdykoliv a kdekoliv)... A bohužel závěr, který měl nejspíše působit mrazivě, depresivně, ale mně se zdál spíš prázdný - jako by veškeré napětí postupně vyprchalo, nepřišel žádný šok, žádné "Cože?", nic. A to je trochu škoda. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě mají lidé možnost tweetovat o jimi nejnenáviděnější osobě, které přejí smrt. Jednou ze zmínek na zdi za hashtagem #DeathTo je jméno vražedkyně Victorie Skillane (Lenora Crichlow), hlavní postavy z epizody Lovná zvěř (2013). Zmíněn je i Victoriin snoubenec a komplic Iain Rannoch (Nick Ofield), kvůli kterému Blue Colson (Faye Marsay) odešla od policie. Ke konci epizody je v novinkové liště na televizi vidět ještě titulek informující o tom, že se Victoria pokusila o sebevraždu ve své cele, naznačující, že pokus přežila a stále žije. Mezi hashtagovými trendy na Twitteru se pak objevuje #FREETHEWHITEBEARONE. (hansel97)
  • V této epizodě je opět zmíněna postava premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear) z epizody Národní hymna (2011). Jeho jméno je v hashtagových trendech na Twitteru. (hansel97)
  • Charlie Brooker uviedol, že niektoré postavy z tohto príbehu by sa v budúcnosti mohli vrátiť, takže ide o prvý diel série, ktorý mohol potencionálne vytvoriť pokračovanie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama