Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva muži na vzdálené základně v zamrzlé divočině vyprávějí tři propojené příběhy o tom, jak se o Vánocích zbláznila technika (Netflix)

Recenze (103)

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Silně nadhodnocené. Pointu lze odhadnout od půlky, což by ani tak nevadilo, kdyby nebyla ještě rozvedená tak hloupě. Mám rád špatné konce, ale to, co se stane hlavní postavě je prostě pitomé. Bohužel stejně jako další nedomyšlenosti.  Člověk se nemůže přiblížit na deset metrů k osobě, ale u domu očumovat může? A ten prostřední "podpříběh" neoslnil. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle komentů se zdá, že existuje víc verzí. Já viděl tu z ČT2. Jde o ucelený příběh, který se jen na začátku tváří jako slepenec. A je to hodně nepříjemná vize budoucnosti (Z-oči, filtrace osob, klony mysli sloužící jako nucení avataři a domácí sluhové) se závěrem, který je sice odhadnutelný, ale i tak je to pecka. Na celém filmu je, podobně jako na jiných dílech Černého zrcadla, podivné jen to, že v něčem ušla některá technologie kus cesty, ale zbytek ustrnul někde v 90kách (staré auto jednoho z hrdinů, snad Subaru Justy?) a navíc to tam všude vypadá skoro jako ve "staré dobré Anglii" z nějakého seriálu. To je sice na jednu stranu kontrast s podivnem, které přináší nová technologie (podobně jako v dílu Přijdu hned), ale na druhou stranu to působí děsně nevěrohodně. Ale to je jediná kaňka na jinak opravdu mrazivém a výborně odvyprávěném příběhu. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší námět dosavadních dvou sérií doplňuje skličující atmosféra a minimálně jeden tuze nepříjemný zvrat. Stejně to ale nestačí. Jak dojde na pointování toho, proč jsme viděli všechno to, co jsme viděli, nedrží ta dosud téměř ohlušující lavina nápadů ani trochu pohromadě. A to je při katarzi sedmdesátiminutové epizody slušný problém. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já bych snad zavedl nějaký pravidlo, aby každej kdo se rozhodne natočit film, se nejdřív podíval na tuhle seriálovou epizodu a až teprve potom šel do krámu kupovat kameru. Třeba by pak konečně klesla spotřeba odpadů... Bílý Vánoce v podání Černýho zrcadla byly tak děsivě hutným zážitkem, že kdyby někdo takhle hutnej udělal třeba guláš, musel by se nabírat bagrem. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda je naprostá pecka! J. Hamm excelentní. Krásná O. Chaplin i charizmatický R. Spall. A děj? Nabere to pomalejší obrátky, narůstá na intenzitě velmi pomalinkým tempem a pak to vcucne, jako když prostřelíš okénko v letadle... Parádní atmosféra, naprosto zlomový vývoj pro mě. Nevěděl jsem, kam tento díl směřuje, ani za mák. O to víc jsem si to užil. Protože závěr nemá chybu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Keď Joe (Rafe Spall) vidí v televízii fotografiu Bethany (Janet Montgomery) ako jednu zo smrteľných nehôd pri zrážke vlaku, v správach sa v spodnej časti obrazovky objaví zmienka, že „Callow oznamuje rozvod“. Ide o odkaz na úplne prvú epizódu Národná hymna (2011). (Arsenal83)

Reklama

Reklama