Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva muži na vzdálené základně v zamrzlé divočině vyprávějí tři propojené příběhy o tom, jak se o Vánocích zbláznila technika (Netflix)

Recenze (103)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční speciál Black Mirroru a takový klenot! Tři příběhy zaobalené do jednoho a ten je pak zaobalený do všech tří. Z hlediska kompozičního jde o suverénně jedno z nejzajímavějších provedení. John Hamm hned od první chvíle působí jako hvězda velkého formátu a svých charizmatem v klidu utáhne celou epizodu, navíc když k tomu dostane tak dobrý scénář, mistrovské dílo se Vám píše samo. První příběh, jak naviguje asociálního kluka, aby si vrznul je skvělý hlavně v tom, že se zase s ničeho nic ukáže, že celá show má svoje publikum. Druhý příběh s malinkou pomocnicí je daleko silnější ve vcítění se do postavy pomocnice. Třetí příběh, už tentokrát hodně Vánoční, je perfektní! Používá zase gadget, který jsme v seriálu už v nějaké podobě mohli vidět a opět tou procítěností a vykreslením postav je geniální, a když pak vidíte ten závěr tak jsem se neubránil a začal jsem se smát, jak perfektní "zvrat" nám to nachystalo. A hned chápete motivace všech postav v příběhu. Nuže a pak to největší odhalení, že příběhy jsou vlastně součást příběhu, který Vám dokázal představit všechnu techniku a vy ji vidíte všechno "v praxi". No dneska bych se měl zamyslet, kam až muže takové blocknutí lidí na sociálních sítí vést. V podstatě taky vidíme jen prázdné siluety na sociálních sítích.. Nicméně do budoucna, když si pak vzpomenu s jakým nadhledem se na svět podíval právě John Hamm, když uviděl realitu, tak bude všechno směšný. Vánoční speciál, ze kterého se tvůrci rozhodně nemusí stydět, že v mládí sledovali Simpsonovi. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Vidět něco bylo lepší než nic.“ Osudy dvojice mužů, kteří nepáchali zrovna dobro, ale nejde říct, že by byli zlí. Jeden navigoval stydlivé hošany, aby upoutali pozornost opačného pohlaví a konečně uspěli. Tomuhle se to podařilo zatraceně rychle, jenže dohra u ní doma v ložnici pro něj byla osudová. Pak se podílel na tom, že skutečné já jedné dívky nechali v jejím těle, ale pracovali i s jejím simulovaným. Druhý z mužů na oplátku promluví o svém příběhu s přítelkyní, se kterou vše vypadalo pohodově až do doby, kdy náhodou zjistil, že je těhotná. Tři příběhy, které spojuje skličující atmosféra. Zhruba od poloviny je jasné, že ti dva spolu nejsou náhodou. Každopádně tyhle tři náměty měly dostat samostatnou epizodu, myslím, že by ji utáhly. Takhle jsou mírně násilně propojené. You blocked!! ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi veľmi silná časť, ktorá to hrala v podstate na dve strany, dva príbehy, ktoré sa rozdeľovali na ďalšie menšie. Nechcel by som byť na strane ani jednej z hlavných postáv, pretože ich "konce" teda boli hrôza. Osud jedného sa dal odhadnúť po pár minútach, ale osud toho druhého určite nie a cesty k obom koncom už vonkoncom nie. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Silně nadhodnocené. Pointu lze odhadnout od půlky, což by ani tak nevadilo, kdyby nebyla ještě rozvedená tak hloupě. Mám rád špatné konce, ale to, co se stane hlavní postavě je prostě pitomé. Bohužel stejně jako další nedomyšlenosti.  Člověk se nemůže přiblížit na deset metrů k osobě, ale u domu očumovat může? A ten prostřední "podpříběh" neoslnil. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě asi zatím úplně nejlepší díl Black Mirror. Ze začátku sice skoro nic nedává smysl a chvilku trvá, než divák pochopí všechny souvislosti, když se ale děj po chvíli rozjede, všechno do sebe začíná pomalu ale jistě zapadat. A i když je závěr bohužel předvídatelný docela dost dopředu, stejně jsem z něj byla absolutně nadšená. Přesně tak jsem si Black Mirror představovala, kdyby šla dát šestá hvězdička, tak už ji White Christmas má. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Zhruba v polovině epizody, kdy Matt (Jon Hamm) jí opečený toast, si z něj v jednom záběru ukousne, ale v dalším záběru je toast celý a poté je zase nakouslý. (gavosh)

Reklama

Reklama