Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Architektka Mia se před světem s nasazením všech sil snaží ukrýt své ošklivé tajemství. Zástupkyně pojišťovny Shazia mezitím sbírá vzpomínky svědků na nedalekou nehodu. (Netflix)

Recenze (98)

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Polovinu dělá to umístění děja kdesi na daleký sever plný zasněžené krajiny, aby se pak na sebe vršily nešťastné události. V podstatě až na ten vzpomínkový přístroj (a samopojizdných fast food dodávek) by to mohla být jakkákoliv severská detektivka, které epizoda atmosférou a chladností a surovostí tak připomíná. Hillcoat nezklamal. 8/10 ()

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvých dvoch epizódach tejto série som takmer zabudol aký smutný a temný tento seriál dokáže byť. V prvej časti nešlo skutočne nikomu o život, v druhej si za svoj osud mohla postava sama pretože nedokázala dôverovať svojej vlastnej dcére ale tu umierajú nevinný ľudia ako na bežiacom páse. Pre mňa osobne dosť emotívna epizóda (hlavne v jej tretej tretine). tento raz bola pre mňa až trochu cez čiaru tá posledná smrť, no napriek pocitu zadosťučinenia sa po zhliadnutí tejto časti vôbec necítim dobre. ()

Reklama

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této epizodě se s tím tvůrci nepárali. Pokud v některých epizodách třetí série (San Junipero, Nenávist národa, USS Callister) více či méně hráli na optimističtější strunu, tady k veselí není žádný důvod. Temné jako hvozd v Karpatech. Zakončení silně na efekt, poněkud nelogické, přesto téměř dokonalé. Kvaltiní hudba, skvělá Andrea Riseborough, vynikjící režie Johna Hillcoata. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičková časť, thriller miesený s digitálnym sci-fi, ktorý zaujme od začiatku do konca a zároveň dáva do života jednu radu. Nesadajte si za volant s opilcom a užívateľom rôznych látok ani ako spolujazdec. Ono sa to môže po dlhých rokoch tak nepríjemne vyvrbiť, že ešte o vás budú písať kroniky. A to ste boli v podstate úplne v nevine. A Andrea Riseborough by mala doma konečne zaviesť zrkadlá, pretože doma ich asi nemá, keď sa nevidí. V Disconnect vyzerala na Britku k svetu, ale štýl oskubané kura atraktívny veru nie je. ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejtemnější epizoda. Crocodile se zaměřuje výhradně na psychologii vraha, technologie (digitální čtení vzpomínek, v upravené podobě převzatá z The Entire History of You) tu nemá žádný význam. Epizodu zachraňuje pochmurná severská atmosféra, temný soundtrack a pěkné kamerové kompozice dokreslené úchvatnou islandskou scenérií. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • Táto epizóda sa odohrávala na Islande. Až do roku 1968 jazdili Islanďania na ľavej strane cesty ako Briti a Íri. (Arsenal83)

Reklama

Reklama