Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

sharky 

všechny recenze uživatele

i když je to tisíckrát omleté téma a hlavní roli hrají dva toporné špalky (costnerovo neherectví k jeho postave ovšem sedí, s kutcherovými grimasami je to horší) natočil to velmi zručný režisér a tentokrát bez záběrů na americkou vlajku a podobných vlasteneckých blábolů, takže mi to vychází na hodně solidních 70%. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Nakonec po dlouhé úvaze za tři. Bylo to rozhodování mezi právě třemi nebo čtyřmi hvězdami. Kevin Costner byl skvělý. Přesně takto jsem si jeho postavu Bena Randalla představoval. Obrovský sympaťák, tahoun, nikdy se nevzdávající, schopný pro záchranu druhého udělat cokoli! S Kutcherem jsem měl trochu problém. Trochu frajírek, který si nakonec uvědomí nejdůležitější hodnoty atd. To už jsme prostě viděli několikrát a bohužel zde to nebylo ničím jiném zajímavější. Vadilo mi, že od okamžiku kdy Kutcher vystoupil z autobusu na ve výcvikovém táboře mi bylo jasné, jak se jeho osud bude vyvíjet. Ale jinak jsem si Záchranáře docela užil! Sice nic spešl, ale ani žádné kraviny. Příjemný film, na který se dá v pohodě podívat... ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Pozor spoiler: Dlouhodlouze (minimalne takovych 100minut) mel tento film u me jiste 4*. Ma to smrnc, ubiha to rychle, herci to hraji na vybornou a celkove se na to vyborne kouka...nicmene, pak to sleti ke klasickemu holywoodskemu sladaku, kdy se Costner obetuje, aby mohl Kutcher prezit a nest tak jeho odkaz dal. Samozrejme se to neobejde bez tech klasickych kecu, na ktere jsme zvykli atd. Timhle to trochu shodili...nicmene, i celkove z toho filmu nakonecvychazi trochu horsi 4*, takze si je stale zaslouzi...a kdyz to pobezi zase v TV, rad na to mrknu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tančí s vlky tentokrát nemá místo nohou ploutve a za ušima žábry, ale stejně je ve vodě jako doma. Ovšem hovno padá dolů a někoho je třeba alespoň symbolicky potrestat za tragédii při akci, proto zkušený záchranář skončí ve výcvikovém středisku, kde má z namachrovaných soplů vychovat odolné chlapy a obětavé supermany. Kevinovy výcvikové metody se nesetkávají s úplným pochopením a rozhodně jej nelze podezírat, že by toužil po početném fanklubu... Kdyby se film věnoval čistě tréninku a práci mořských záchranářů, potažmo jejich traumatům, mohla bych vážně přemýšlet o vyšším hodnocení. Bohužel nějaký romantikou nasáklý kokin usoudil, že bez techtlí-mechtlí se to natočit nedá. Proto se stopáž táhne jak tuberákův chrchel po stěně veřejného hajzlu: Costner prostě musí mít trable se starou, velkohubé ucho Kutcher se musí v pajzlu seznámit s vnadnou kráskou, musí se chlastat, šukat, hádat, rozcházet, scházet a nechybí ani obligátní klišé rvačka v baru za čest jednotky. Ubrat nějakých 40 minut zmíněných zbytečných, bambilionkrát ohraných canců, třeba bych čtvrtou hvězdici přicákla. Takhle je to slabý, růžově rozmělněný nadprůměr - řemeslně poctivý, dobře zahraný, leč zoufale předvídatelný a místy nezáživný. 60% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Slušný dobrodružný film so staro vyzerajúcim i pôsobiacim Costnerom, ktorý snáď dokáže zahrať čokoľvek a Kutcherom, ktorého som vôbec nespoznal... Film je to vskutku dobrý, ale priznajme si, týchto výcvikových filmov je postačujúci počet a práve tento nič nové, až na náhľad do života pobrežnej hliadky, nepriniesol. To však nebráni môjmu vyššiemu hodnoteniu, lebo ja som si po všetkých Mariňákoch, Training Dayoch a tak podobne, predsa len práve toto dosť užil. Nuž, páni a dámy, jediné, čo by som vytkol, je malý počet nasadení a podľa môjho názoru priveľká dĺžka snímku. Takže 76%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)
  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno