Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Plné klišé, předvídatelných scén a všech možný neduhů současné střední vlny mainstreamového Hollywoodu, přesto však pro Davise po pár letech vcelku solidní a koukatelná pecka, kterou kritici ani diváci nesejmou jako například Collateral Damage o několik let dříve. Nad Kutcherem se sice rozplývat blahem nebudeme, ale tvrdší role mu kupodivu sedne. Costner bez problémů a na všech klíčových postech ve výcvikové základně jsou přesně ti drsní hoši, kteří jsou obvykle do podobných rolí obsazováni, tudíž sázka na jistotu. Akční scény jsou dostatečně akční a scény výcviku zase dostatečně zajímavé a napínavé, aby udrželi divákovu pozornost. Konec je sice lehce křečovitý, ale to se přece dalo čekat. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

The Guardian je len ďalší snímok v zbierke Hollywoodu. Scénar je slušný, ale potrebovalo by to trochu viac. (Takýchto snímkov už bolo natočených mnoho). Kevin Costner sa snaží, ide mu to - kazí to však Ashton Kutcher, ktorý je úplne mimo. Jediný snímok, kde tento mladík to ako tak zahral boli Tie roky 70. Andrew Davis to zvládol, aj keď vsadil na istotu. Vo filme sa nájdu "dych vyrážajúce" scény, ale nieje ich mnoho, trochu hudby, Kevin Costner... 6/10 ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerna drama o obetovani zivota z dielne rezisera Andrew Davisa. Scenar je klise, k tomu sice Costner hra obstojne, ale sekunduje mu tragicky Kutcher, ktory vazne nema herecky talent. Tymto filmom som sa o tom zas a znovu presvedcil. Sceny filmu su dost roztahane /vycvik vo vode ...../ a dialogy taktiez. Nuda, nuda a nic viac nez nudny priemerny film. 66 % ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tančí s vlky tentokrát nemá místo nohou ploutve a za ušima žábry, ale stejně je ve vodě jako doma. Ovšem hovno padá dolů a někoho je třeba alespoň symbolicky potrestat za tragédii při akci, proto zkušený záchranář skončí ve výcvikovém středisku, kde má z namachrovaných soplů vychovat odolné chlapy a obětavé supermany. Kevinovy výcvikové metody se nesetkávají s úplným pochopením a rozhodně jej nelze podezírat, že by toužil po početném fanklubu... Kdyby se film věnoval čistě tréninku a práci mořských záchranářů, potažmo jejich traumatům, mohla bych vážně přemýšlet o vyšším hodnocení. Bohužel nějaký romantikou nasáklý kokin usoudil, že bez techtlí-mechtlí se to natočit nedá. Proto se stopáž táhne jak tuberákův chrchel po stěně veřejného hajzlu: Costner prostě musí mít trable se starou, velkohubé ucho Kutcher se musí v pajzlu seznámit s vnadnou kráskou, musí se chlastat, šukat, hádat, rozcházet, scházet a nechybí ani obligátní klišé rvačka v baru za čest jednotky. Ubrat nějakých 40 minut zmíněných zbytečných, bambilionkrát ohraných canců, třeba bych čtvrtou hvězdici přicákla. Takhle je to slabý, růžově rozmělněný nadprůměr - řemeslně poctivý, dobře zahraný, leč zoufale předvídatelný a místy nezáživný. 60% ()

prome 

všechny recenze uživatele

Prijemny film ale bohulez natoceny podle uz hodne okoukanych americkych schemat akorat enhle snimek byl aspon podporen dobrou kamerou a skvelymi herci. Film hodnotim 4 hvezdickami proto , ze se na nej dalo koukat a nerikal jsem si porad tohle tady uz bylo a mockrat sice par veci bych vypustil ale i tak se mi libil a nenudil jsem se u nej. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama