Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Okato vyplnená hollywoodska šablóna s dynamickou réžiou a charizmatickým Costnerom. Ashton Kutcher je až neskutočne mimo (tak nevhodne obsadená postava sa len tak nevidí). The Guardian je fajn nakrútený (Davis od utečenca nepodal tak sebaistý výkon), odsýpa a dobre využíva zvolené prostredie, ale to snaživé gesto na konci, o ktoré sa tvorcovia potkýnajú ako keby šli v korčuliach po dlažobných kockách, je tak hlúpe a strojené, že to film zhodí a bohužiaľ aj úplne eliminuje všetky možné emócie. Odseknúť to o desať minút a ísť svojou cestou, dal by som tomu viac. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Několik fází filmu velmi zdařilých - ať už výcvik v bazénu, Costner mlátící mariňáky či záchraňování kajakářů. Hudba se mi taky líbila, jenže zbytek filmu průměrný, Kutcher pro mě není herec, ale co je snad vůbec nejhorší, tak to závěr filmu, který je tak strašně holywoodsky trapný, že to víc jak na 60% nevytáhnu. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pecka film, žádná přehnanost, žádné emoční třískání. Prostě paráda. Téměř celý film sledujeme výcvik budoucích záchranářů a na konec pořádnou akci, která je tak pěkná že jsem si jí pustil vícekrát. Těžká práce bez ocenění, to není jak já:-)) Costner je borec a určitě sympaťák Kutcher hraje tak jak má a McDonough je můj oblíbenec, i když je pravda že tady se nějak extra nepředvede. Parádní film s dokonalou hudbou, a hereckou legií. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Plné klišé, předvídatelných scén a všech možný neduhů současné střední vlny mainstreamového Hollywoodu, přesto však pro Davise po pár letech vcelku solidní a koukatelná pecka, kterou kritici ani diváci nesejmou jako například Collateral Damage o několik let dříve. Nad Kutcherem se sice rozplývat blahem nebudeme, ale tvrdší role mu kupodivu sedne. Costner bez problémů a na všech klíčových postech ve výcvikové základně jsou přesně ti drsní hoši, kteří jsou obvykle do podobných rolí obsazováni, tudíž sázka na jistotu. Akční scény jsou dostatečně akční a scény výcviku zase dostatečně zajímavé a napínavé, aby udrželi divákovu pozornost. Konec je sice lehce křečovitý, ale to se přece dalo čekat. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Mali sme tu hold požiarnikom, policajtom, zdravotníkom, tak prečo by sa nezišiel aj pobrežným hliadkam? V podstate nudný scenár zachraňujú skvele natočené akčné scény zo záchranárskych prác, ktorých nie je veľa, ale skutočne stoja za to. Davis sa snaží, ale so schematickým scenárom robiť zázraky nemôže. A tak sa jedná len o akúsi hollywoodsku verziu bežného dokumentu z National Geographic či Reality TV, kde účinkuje predsa len charizmatickejší moderátor Kevin Costner (ten je aj po päťdesiatke a mimo superhviezdneho diania stále vo forme, či už hereckej, tak aj fyzickej) a modelovskejší účinkujúci (Ashton Kutcher, ktorý tu nesklamal, lebo sa od neho nič mimoriadne ani neočakávalo). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama