Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (210)

ladko 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia( Ferrell je vždy zárukou úspechu) a "Borat" tiež zapadol do tohto typu "ujetej" komédie. Hlášky s baby Jesusom ma dostali totálne do kolien, alebo keď si Ricky zapichne nôž do nohy, keď si myslí, že je ochrnutý- geniálne. Lucius Washington: "You're not gonna live forever." Ricky Bobby: "No one lives forever, no one. But with advances in modern science and my high level income, it's not crazy to think I can live to be 245, maybe 300. Heck, I just read in the newspaper that they put a pig heart in some guy from Russia. Do you know what that means?" Lucius Washington: "No, I don't know what that means. I guess longer life." Ricky Bobby: "No, he didn't live. It's just exciting that we're trying things like that." ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Silno uletená bláznivá komédia, pri ktorej sa naozaj dá zasmiať. Viaceré miesta sú k popukaniu, no takisto sa objavilo zopár trápnych a prehnaných vtipov, ktoré nemusia každému sadnúť. Herci pomerne bavili, no zahrali len to čo sa asi od nich čakalo. John C. Reilly je strašný blázon a neuveriteľný xicht, ktorý často prekonáva Willa Ferrella. Sachovi síce viacej sedel Borat, ale nestratil by sa ani v úlohách bukvičákov. Dej je priamočiari a ničím neohúri, ale na druhej strane rozhodne nenudí, aj keď zopár scén je dlhších ako by som si prial. Na komédiu má tento film vysoký rozpočet, ktorý ale v tomto prípade je aj vidieť. Prostredie Nascar závodov bolo príjemným oživením. Vďaka množstvu hlášok a vtipných situácií či xichtov hodnotím ako mierny nadpriemer, ktorý si niekedy rád zopáknem. 65% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Chalani, som vám za to vďačný, lebo ste to mysleli dobre. Aj keď to bolo zvrátené a úchylné.“ Typický prípad, kedy je trailer vtipnejší, než samotný film. Kým pri traileri som si hovoril „to bude super komédia, tú musím vidieť“, nakoniec VÔBEC nebola až taká super. Zbožňujem všetky tie strašné kecy Willa Ferrella. To, ako ich prenáša so smrteľne vážnym zápalom, akoby chcel získať minimálne Zlatý glóbus (nie za komediálny, ale dramatický výkon). Ale tentoraz to nevyšlo. Príbeh je slabý, mnohé postavy nudné, niektorí herci dokonca rozpačití, celé to nedrží dobre pokope, mnohé vulgárne scény akoby sa za svoju vulgárnosť hanbili (čo je strašné) a automobilové preteky mi nič nehovoria. Pár svetlých hlášok („Nedaj sa znepokojiť mojou erekciou, nesúvisí s tebou.“), dialógov („Nemôžete mi predsa hovoriť takéto veci!“ – „Môžem, je to zakotvené v Ženevskej dohode.") a scén (imaginárny oheň, invalidné kreslo, puma) to ale má. Každopádne po ZOOLANDEROVI a HLÁSATEĽOVI SPRÁV: PRÍBEHU RONA BURGUNDYHO sklamanie a palec dole. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, neviem a doteraz nechápem, čo ľudí v Amerike toľko fascinuje dívať sa vyše štyri hodiny na pár áut jazdiacich dookola ako loptička na rulete. Občas nejaká tá havária, trošku adrenalínového oťukávania to áno, a práve to sú elementy, o ktoré vo filmoch o NASCAR nie je vôbec núdza. Šupnutím Ferrella a jeho šialenej partičky do kokpitu sa z toho ale okrem adrenalínovej, stáva aj komediálna jazda, ktorej jednoduchosť a uletenosť sa mi kráľovsky páčila. Len veľká škoda, že s predabovaním som si musel nechať ujsť Cohenove kreácie. 75%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V téhle komedii jsem zjistil, že se mi Will Ferrell hodně zamlouvá a že s J. C. Reillym jsou skvělá dvojka. Tady jim to prostě funguje, a i když má film dvě hodiny, tak mě baví. Táhne to příběh, který je výtečnou parodií závodnických filmů, kde si dělají srandu z klišé, ale přitom na nich i staví. Skvělé postavy, které mi zůstaly v paměti, a jsem rád, že jsem si snímek připomněl. Líbí se mi i napodruhé. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (33)

  • Hlavnou témou je NASCAR, no napriek tomu sa mnoho tímov a jazdcov zdráhalo zúčastniť sa filmu, z veľkej časti kvôli negatívnym pocitom, ktoré nadobudli z filmu Dni hromu (1990). Aj vzhľadom na to sa vo filme objavili len dvaja skutoční pretekári: Dale Earnhardt Jr. a Jamie McMurray. (Arsenal83)
  • Rickyho otec jezdí po celý film tímto automobilem: 1969 Chevrolet Chevelle Malibu. (Matty)

Reklama

Reklama