Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měla to být úplně běžná zakázka. Drobounký lupič klenotů Calvin Simms (Marlon Wayans) je najat, aby ukradl drahý královský diamant. Jeho zabedněný parťák Percy ale diamant upustil přímo do kabelky Vanessy Edwards (Kerry Washington - Ray) a jejich dokonalé plány tím poněkud pokazil. A tak když narážejí na Vanessina manžela Darryla (Shawn Wayans), který beznadějně touží po vlastním dítěti, nenapadá Calvina nic chytřejšího, než obléci plenky a hrát si na opuštěné dítě. V nové roli musí přetrpět spoustu ponížení a odporných rodinných vycházek. Hlavně však musí dostat drahokam zpět dřív, než ho jeho “noví” rodiče odhalí. Režie filmu se ujal Keenen Ivory Wayans (Někdo to rád blond). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

A´t se tady všichni třeba picnou, já se bavila. Jistě, jde o prvoplánový, místy dosti ujetý a nejapný humor, ale přesto pár scén a heftů bylo parádních. a je dobrý komediant a umí si pohrát s mimikou. Když se oprostím od faktu, že by se film dal brát jako výsměch lidem trpícím malým vzrůstem a černochům (což j vzhledem k barvě pleti tvůrců blbost), je to fakt jednoduchá sranda, co pobaví. Viděla jsem (bohužel) mnohem větší ptákoviny, co zde dostali mnohem lepší ohodnocení. Za mne 55%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoril si, že to bol Afroameričan.“ – „Ale mokakaramelovej farby!“ V určitom smere môže byť vtipné, ako maličkého štyridsiatnika pokladajú za dieťa a počas večerného uspávania sa snaží docieliť, aby mu jeho samozvaná adoptívna mama urobila orál. A na drsných komédiách bratoch Wayansovcoch (SCARY MOVIE 1 - 2, NIEKTO TO RÁD BLOND) oceňujem, čo na nich ostatní nenávidia (hrubozrnné gagy). Na strane druhej, prestávky medzi drsnými vtipmi (plných sexu, rasizmu a hlúpych policajtov: „Ako vyzeral ten zločinec, pani?“ – „Bol to černoch.“ – „Samozrejme. Že sa pýtam. A veľmi čierny?“ – „Stredne.“) sú príliš dlhé, Wayansovci navyše tieto prestávky vypĺňajú SERIÓZNYMI pasážami, kedy majú postavy „cítiť a meniť sa“, čo vôbec nefunguje. Zostala séria uchádzajúcich vtipov v čele s teplomerom, šoférkou, Dinosaurom Rexom (Rob Schneider) a Chazzom Palminterim. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já prostě Wayans brothers miluju. Sedí mi jejich smysl pro humor, uchcávám smíchy pokaždé, když si dělají sebeironickou prdel z černochů (snad právě proto, že jimi sami jsou, je to tak směšné) a při každém jejich filmu neustále (marně a bezvýsledně) přemýšlím, jestli mě baví více Marlon nebo Shawn. Jako v jiných jejich filmech, i zde jsou skvělé a humorné postavy: prodavačka v klenotnictví je naprosto úchvatná, stejně tak dědeček z Detroitu (John Witherspoon) a podstata mateřství/otcovství vyřčená z úst kojící matky (Alex Borstein) je tak geniální, prostá a přesvědčující (a hlavně pravdivá), že bych z fleku šel do dalšího dítěte. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příznivci groteskních, sympaticky zmagořilých komedií mají pré. Náročný divák se odvrátí zhnusen, jen co uslyší, že dílo pochází z dílny bří Wayansových, ale pro něj film s neotřelým námětem určen není. Vše se točí kolem zakrslého zlodějíčka Calvina, který jen co vylezl z lochu, má spadeno na vzácný diamant, na jehož krádež byl se svým zabedněným parťákem najat obávaným mafiánem. Pidimužík skutečně diamant zcizí, ale ten vlivem nešťastných okolností skončí v kabelce mladého manželského páru, jenž netuší, jaké bohatství si s sebou přinesl domů. Nezbývá než se do přízně manželů toužících po dítěti vetřít velmi rafinovanou fintou. Manželé jednoho dne na zápraží svého domu najdou opuštěné nemluvně. Oblíbí si ho, aniž by tušili, že se ve skutečnosti jedná o dospělého muže s kriminální minulostí, který přišel "vyčmuchat" do jejich domu svůj lup. Na diváka se od chvíle, co vstoupil s Marlonem Wayansem do domu "pěstounů", valí jeden zhovadilý a originální gag za druhým, a to v podstatě neustane až se závěrečnými titulky. Gagů je na skladě opravdu hodně. Drtivá většina z nich však vychází z toho, že manželé ani v nejmenším netuší, že nejde o dítě a jejich nový nájemník na ně stále něco šije a zneužívá jejich bezbřehé důvěry, aby se dostal k ledabyle povalujícímu se diamantu a pláchl s ním. Jediný, kdo má drobný stín podezření, je tatínek z manželovy strany. Celá zápletka je postavená na jednoduchém, ale neohraném nápadu. Film si komplikuje život tím, že nemá z hlediska propracovanosti scénáře moc co nabídnout. Diamant by se dal desetkrát nepozorovaně odnést z domu a film by hned skončil. To, co bylo nějakou dobu vtipné, začne být po hodině už jen opakující se smyčkou gagů, jež z nápaditých sfér vtipnosti postupně přejde do trapných a natahovaných sekvencí. Film se docela obratně vyhnul slzopudnému dojáku, ve kterém by své možné místo zaujaly nesmírně klišoidní rodinné a morální hodnoty a spolu s nimi i nezbytné morální ponaučení na závěr. Calvin je totiž sirotek, který svoji rodinu nikdy neměl, a tak ho občas dojímá rodičovská péče, která je ve zvýšené míře věnována jeho osobě. Asi budete nevěřícně koukat na malé tělíčko, na kterém je digitálně (a ne moc kvalitně) "přichycená" hlava Marlona Wayanse. Trio bratří Wayansů si vyprodukovalo komedii, která se za sebe nestydí a pobaví. Nebylo jistě záměrem tvůrců, aby byl divák jejím zhlédnutím pohoršen. U Wayansových si však nikdo nemůže být ničím stoprocentně jistý. 60% ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Tak táto komédia je výnimočná oproti ostatným hlavne absenciou čo len jednej postavy s aspoň priemernou inteligenciou. Fóry o černochoch, telesne hendikepovaných, starých ľudí... proste si neberie servítky pred ústa a tzv. humor bez hraníc ( dobrého vkusu). Príbeh, ktorý ma zastrešiť vtipné chvíľky hrdinov, je absolútne trápny o snahe získať späť ukradnutý diamant. Máte radi trpaslíkov (ľudí nižšieho vzrastu) a zdá sa vám zábavné, keď dospelý muž sa prezentuje ako mimino? Páčia sa vám teenegerské komédie a milujete starý dobrý primitívny humor? Tak potom tralalá film ideálny pre vás. VŠETKY HRAČKY NAVRHLI TAK, ABY SOM DOSTAL RANU DO VAJEC. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Lochlyn Munro, představitel postavy jménem Greg Phillippe, měl to samé jméno i v prvním Scary Movie. (ČSFD)
  • Když děda vezme sušenku Kelvinovy a dá jí na talíř, je jich tam 5, ale když ji Kelvin vezme a otírá o tělo, sušenek pořád zůstává stejně. Když pak Kelvin položí otřenou sušenku na talíř, je jich tam zase 5. (prochy10)
  • Percy donese Calvina v psím pelechu před dveře a schová se za keř. Následuje záběr z ulice na dveře a psí pelech a Percy jde vidět za keřem. Darryl otvírá dveře a dívá se na Calvina, přitom je vidět v záběru i keř za kterým má být Percy schovaný, ale Percy tam není. Až se Darryl zavře dveře i s Calvinem, tak Percy vychází z keře. (prochy10)

Reklama

Reklama