Reklama

Reklama

VOD (1)

Seznamte se se Stuartem Shorterem. Má rád alkohol a heroin. Užívá si bolest. A je bezdomovec, zklamaný světem a posedlý noži. Ovšem jeho životní příběh je absolutně úžasný. HBO si vám dovoluje představit filmovou adaptaci stejnojmenné autobiografie.  Spisovatel Alexander Masters se ohlíží zpět na život svého kamaráda Stuarta, bezdomovce a alkoholika, který v dětství zažil traumatickou událost. Krátký život Stuarta Shortera byl jeden velký chaos - bezdomovec, který si hrál s noži, holdoval drogám a alkoholu a měl sklon k násilí. Když se však setkal s Alexem, nabral jeho život nový směr. Alex se rozhodl, že o Stuartovi napíše knihu a Stuart ho přesvědčil, že má příběh koncipovat pozpátku, aby byl více vzrušující. Stuart tedy vypráví příteli dobrodružství svého života, líčí příběhy současnosti a postupně se vrací do dětství. Jeho osobitý smysl pro humor dodává tragikomický nádech. Historky o přepadení pošty, pokusech o sebevraždu a střídání nejrůznějších institucí umožňují Alexovi nahlédnout do zcela odlišného světa. Náhle není tak těžké pochopit, jak se mohl Stuartův život vymknout kontrole. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

italka63 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbarch byl dobrý. Tom Hardy ? Vynikající. Vynikající ve své roli nemocného bezdomovce s tajemstvím, které žádné dítě na světě nikdy prožít nemá. A co všechno se v životě od těch střípků i střepů odvíjí, o tom Benedict sepisuje knihu. Ne tak normálně, ale dějově pozpátku. O jednom Stuartovi z komunity bezdomovců, jeho násilí, drogách, naštěstí i touhách. Velmi dobrý film. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Stuart: Život pozpátku je sice "jen" televizní projekt, ale má v sobě něco více. Především dokonalého Toma Hardyho, který zahraje skutečně všechno. I bezdomovce, který neměl zrovna nejšťastnější život. Hardy svého Stuarta polidštil, aniž by zabředl do sentimentu, který se zde nabízel. Benedict Cumberbatch mu pak výtečně sekunduje. Dokonalá dramedy. P.S.: Doporučuji si opatřit titulky, Hardyho přízvuk je i pro angličtináře poněkud obtížnější záležitostí. :) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se ve filmu sejde Tom Hardy a Benedict Cumberbatch, tak je to pro fanouška filmů prakticky povinnost si onen film sehnat a s radostí se na něj podívat. S radostí jsem na něj i koukal. Jen to nebylo tak precizní, jak jsem očekával. Tom Hardy byl třeba naprosto skvělej, což o to. Podle předpokladů to byl ten nejsilnější trám, co kvality tohoto příběhu držel pospolu. Pak ještě příběh je určitě podle předpokladů další bod, který se u tohoto filmu dá předpokládat. Jenže tím vším to končí. Benedict předvádí takový nenápadný standard. Střihač si pro změnu asi zakouřil hašiš, protože ze začátku jsem třeba vůbec nepochopil ten vztah Toma a Benedicta. Nevím, jestli to byl záměr, ale Benedict tady byl strašně naivní. Tom hraje feťáka a Ben se mu nakvartýruje do bytu, dělá jako by nic. Trošku ten příběh, jak byl místy dost brutální a smutný, se tvůrci snažili odlehčit pohodovými scénami. Něco jako v Trainspottingu. Tady to prokombinování tvůrcům ale podle mě moc nevyšlo. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Originální film o životě bezdomovce a důvodech deformace jeho osobnosti, přičemž autoři moudře dospívají k tomu, že na podstatnou část pokládaných otázek je nutné rezignovat z jednoduchého důvodu, že na ně jasné odpovědi zkrátka neexistují. Film do značné míry dělá naprosto skvělý Tom Hardy, který zastiňuje papírově hlavního Benedicta Cumberbatche, byť je pravda, že také má mnohem víc o čem hrát. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Cumberbatch a Hardy v jednom filmu. Když jsem zjistil, že tady hrají dva (pro mě dost možná nejzajímavější) britští herci, tak jsem to prostě musel vidět. Po shlédnutí divadelního Frankensteina s Cumberbatchem v hlavní roli jsem měl pocit, že zde opět bude hrát prim a Hardyho zastíní a zatlačí do pozadí, ale nemohl jsem se plést více. Bylo to přesně naopak, Hardy tady předvádí úžasný výkon a krade si film vysloveně pro sebe. Je tady pár věcí, který dojem z filmu trošku zkazí (jako dokonalé zuby bezdomovce/zavisláka a mě osobně moc neseděla ani "animace"), ale i přes to je to rozhodně zajímavý kousek, který by díky popularitě hlavních herců mělo vidět mnohem lidí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • V roli nenáviděného soudce se představil skutečný otec Benedicta Cumberbatche. (ilovebritain)
  • Za skvelý výkon alkoholického násilného narkomana Stuarta bol Tom Hardy nominovaný na cenu BAFTA TV Award. Rovnako film získal niekoľko cien, vrátane za najlepší scenár (Best TV Film) a najlepšiu drámu (Special Jury Prize, RTS Television Award). (Deftie)
  • Budova pošty v záběrech z let 1979 a 1993 je skutečně původní pošta v Cambridge, nyní prázdný obchod. (akisha)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno