Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Faye 

všechny recenze uživatele

Nechci teda Jill moc radit, ale kdyby nechala zapnutý alarm a otevřela na chviličku dveře, mohla mít po problémech, protože ochranka by u ní měla být v cuku letu. A majitelům by tak ušetřila i účet za telefon, ale možná jí křivdím, třeba jenom nevěřila zabezpečovacímu systému, který nezaregistruje ani otevřená garážová vrata !!! Takže to nechávám na Jill, s mojí radou bychom totiž mohli přijít o pokoukání na opravdu exkluzivní vilu. 1* za interiér a 2* za exteriér nádherného domečku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, Simon West nemá za sebou až takové kvatum filmů, do mé sbírky mi chybělo Na lince je vrah a Generálova dcera. Jako první z těchto dvou filmů jsem si zvolil tento skvostný horor. :-) Proč píši skvostný horor ? Myslím to totiž pěkně ironicky. Naletěl jsem pořádně. Jako, jasně, čekal jsem, že to asi nebude žádná velká pecka, ale přeci dopadlo to mnohem hůř než jsem teda čekal. Shrnuto v kostce: Jakýsi pokus o horor s nulovou atmosférou, hlavním motivem lehce vykradeným z pravé hororové série Vřískot. Takže nějak začnu a pokusím se to zestručnit. Příběh je prostý. Mladá vysokoškolačka Jill jeden na večer hlídat do velkého domu 2 malé děti. No a vždy ji někdo bude často volat - nějaký tajemný hlas. No, rozjíždí se to pěkně pomalu. Asi okolo 1/3 filmu se začne něco dít. A po dobu 2/3 filmu se to bude mírně stupnovat, ale fakt mírně. Žádná atmosféra, žádná napínavost a téměř žádné nápady. Podobných filmů s podobným námětem je mnoho co jsem viděl a ty jsou stokrát lepší než tohle. Tohle je prostě ohrané, nebo nevím proč mi to tolik nesedlo. Vrah na lince ani mnohdy nemluví jen dýchá do telefonu no :-) A při krizových situací je hlavní hrdinka mnohdy trapná, takže její herecký výkon je až podprůměrný. Poslední dvacetiminutovka je napínavější, ale ne moc. Úplný konec je nanejvýš trapný. Větším kladem filmu byla celkem poutavá hudba, nějaký ten námět a dost nevyužitý potenciál. Ještě něco kdyby chybělo, neváhal bych udělit odpad. Toto je velmi slabá hvězda. Zbytek hereckého obsazení nic moc. Simon West teda vlezl do projektu, ještě, že se v poslední době tak rozjel (Mechnaik zabiják, Unesená, Postradatelní 2 a toho ještě chystá ! :-) ). Takže to nebudu dál rozebírat. Je to nuda, nic se neděje, vůbec jsem se nebál ani na konci, když vrah pronásledoval v domě hlavní hrdinku. A ještě k tomu ty ječící děti. :-) Takže celkově hodnotím na 14% = * ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Název filmu se zjevně inspiroval volební kampaní Václava Klause v době kdy ještě nebyl nestraný prezident, ale stranický předseda. Automat vytáčel naše telefoní čísla a po zdvihnutí sluchátka už měl monolog / jako vždy / profesor. Mediální poradci ODS tuto kampaň nazvali "Na lince je Václav Klaus." Krásná slečna v tomto filmu měla přece jen více štěstí, protože na lince měla o poznání slušnějšího člověka - vraha. Perfektně budované napětí v baráku, ke kterýmu bych se bál i příjiždět. Když mě po skončení filmu pípla SMS od kámošky málem jsem do postele ze sebe vyhodil bobek. Film je tak na hraně mezi třema a čtyřma hvězdama, ale s ohledem na zdejší nízké hodnocení si dovolím vyvažovat. Jinak Camilla Belle byla hodně dobře vyvážená kočina, tý bych volal klidně i z hrobu. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor, do určitého momentu však príjemne napínavý. Námet tiež nebol najhorší(aj keď teraz si niesom istý či to nebol remake a nechce sa mi to hľadať:)). Záver, to už bolo len typické klišé na klišé. Hororového fanúšika to však myslím neurazí(ak teda nie ste hladný po krvi, lebo tej sa tu veľa nedočkáte...). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Cizinec mi zavolal potřetí, bohužel tentokrát jen s nabídkou kvalitního sexu po telefonu, poloha ruka a já. Za kolik se dočtete u T2. Načančaný a "rozlehlý" remake v obrovském domě se supermoderními vychytávkami. Jen se někde ve vší té snobské kráse ztratilo veškeré napětí, které dělá thriller thrillerem. Kdybych nevěděl, co že to West vlastně předělává, taky bych nepadal na zadek, ale asi bych pokrčil rameny a vysolil nezávadnou trojku. Jenže já vím. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • V rámci přípravi na roli Jill musela její představitelka Camilla Belle dva měsíce posilovat a běhat. (Cheeker)
  • Remake je stejně jako původní snímek z roku 1979 natočen podle městské legendy "The Babysitter and the Man Upstairs" datované do roku 1960. (Terva)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama