Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvěma trestancům (bělochovi a černochovi) se podaří uniknout z vězení, jsou však k sobě připoutáni řetězem...

Snímek je remakem stejnojmenného filmu Stanleyho Kramera z roku 1958 původně se Sidneym Poitierem a Tonym Curtissem. Zde se v hlavních rolích objevují Robert Urich a Carl Weathers, nicméně dějově snímek poměrně věrně sleduje černobílou předlohu. Sledujeme tak drama o dvou uprchlých trestancích spoutaných řetězem, kteří se zprvu nenávidí, ale na svém útěku za svobodou jsou ochotni učinit cokoli, aby přežili – včetně toho stát se přáteli. Film nás nejprve zavádí do nápravného zařízení, kde se seznamujeme s hlavními protagonisty. Cullen Monroe (Weathers) a Johnny „Joker“ Johnson (Urich) mají dvě hlavní věci společné: oba jsou ve vězení a oba se nenávidí. Po pěstním souboji mají být autem převezeni do jiné věznice, při transportu ovšem dojde k nehodě a oběma se podaří uprchnout. Jsou však k sobě připoutáni řetězem, jejich vzájemná nenávist je stále přítomná a navíc je pronásleduje neúprosný šerif Leroy Doyle (Ed Lauter) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Na originál sice nemá (nefunguje tak ta atmosféra), ale ten příběh je dost originální a může zaujmout. /když nejde sehnat originál/ 3/5 ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Jak asi může dopadnout blbej televizní remake s béčkovejma hercema, jehož předlohou byla stupidní protirasistická agitka z 50. let? Nebudu vás napínat. Dopadlo to hrozně. Ani jsem tu sračku nedokoukal. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Všichni mi můžou políbit prdel. Líbilo se mi to více než originál a u konce jsem brečel a můžete mi políbit prdel. Na tohle Carla Weatherse nedám dopustit. Někteří lidé prostě - hraje tam T.Curtis,je to herecká legenda a je to původní verze,tak automatika je to lepší. A pak jsou lidé co nemají rádi 80.léta a oba herce,zvláště Carla vidí jen jako svalnatého bijce z Predátora,který skončil u Neviditelného komanda s bloňdákem Hulkem,kterého taky neuznávají. To je také někdy ta zaujatost nebo právem se jednoduše nelíbil. Mě se jednoduše líbil více remaik. Původní verze se mě nějak nedotkla,u remaiku,zvláště u konce ronil slzy. Takže. Můžete mi políbit prdel. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slušný remake pôvodneho filmu s Carlom "Apollo Creed" Weathersom o dvoch utečencoch na jednej reťazi. Rasisticky podfarbený (tak ako sa patrí, aby v tom bola žlč) a trochu aj akčný. Fajn záver. Na televízne spracovanie viac než vydarené. ()

juditik 

všechny recenze uživatele

Priemer....ale možno to bude tým, že som 'Útěk v řetězech' videla asi desať minút po 'Útěk v řetězech' (1958) s Curtisom a Poitierom - vďaka ti, MGM - a po takom filme sa ťažko pozerá remake.... ()

Reklama

Reklama