Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Osobně mi tento film připomínal spíše filmy žánru wuxia. Japonci se tohoto žánru chytili s nadšením a výsledkem je dílo, ve kterém je klišé pomálu, akce dostatek a dech vyražejících scenérií přehršel. Naprosté mínus je však podobně jako u Mo Gik (The Promise) povrchní přiběh, jenž definitivně sráží mé hodnoceni. Do děje jsem se prostě nevžil a dramatickým scénám tedy chybí síla. Filmu by prospěla větší délka, třeba o 15 minut, aby věnovali více pozadí jednotlivých postav. Triky jsou však skvělé a ze snímku nečiší umělost jako z výše jmenovaneho. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Japonci, klamou tělem, mršky, ale jako chápu, oni mají přeci úplně jinou mentalitu a hodnoty. Tváří se to jako příběh Ho a Ji, je to však příběh Ho a Ji? Uvažme. Zaposlouchávám se do tónů lásky. Slyšte ten šepot přicházející od řeky, rušený jen šumem lesa a zpěvem ptáků. - Ach Gennosuke Gennosuke, proč jsi jen Gennosuke, proč jsi synem Oněch? - Ach Oboro Oboro, proč naše láska není než sen, sen, z kterého jsme nuceni se probrat? To život nenabízí nic než válku? Strach a umírání? - Nám žel nikoliv, pro vrchnost jsme jen extrémně výkonné, a tím nebezpečné, zbraně. Vlastně nejsme ani lidé, nýbrž věci, hračky v rukou mocných, pěšáci na šachovnici. - Postavme se spolu té kruté sudbě, nesmiřujme se s tím. Bojujme. Pro život a za život, pro svobodu a za svobodu a pro lásku a za lásku. - (Oboro mlčí) - Pro život a za život, pro svobodu a za svobodu a pro a za lásku lásku! - (Oboro stále mlčí) - (Pak už mlčí i Gennosuke). On mlčí, ona mlčí. Mluví a rozdává Osud! Povinnost, toť váš šat! Věrnost nadevše! 75% ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Nádherné akční fantasy plné zajímavých charakterů disponujících nadpřirozenými schopnostmi. Příběh je vcelku klasický - dva soupeřící klany z nichž potomci jejich vůdců najdou zalíbení jeden v druhém. Situaci zkomplikuje to, že vládce vydá rozhodnutí o tom, že nepřátelské vesnice vyberou pět svých nejlepších bojovníků, kteří se utkají o finální vítězství. V každé skupině je samozřejmě jeden z milenců... On věří, že osud si řídíme sami, ona, že je dán. Děj není originální z pohledu zápletky, ale nabízí tolik emocionálně vypjatých situací, skvostných soubojů i nádherných exteriéru, že to můžeme s klidem přehlédnout ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jednoduchy avsak posobivy pribeh o ludoch-Shinobi ktory boli zrodeny k jedinemu ucelu a to bojovat a zabijat. To je ich osud a ich prekliatie. A preto v dobe mieru sa straca vyznam a zmysel pre ich existenciu, stavaju sa obetou obicajnych ludi a ich strachu voci ich nadprirodzenej sile. Pribeh o laske a o tragickom osude. Tomuto snimku nieje prilis co vytknut. Stavia na jednoduchych avsak ucinnych prvkoch ako su protiklady (klan zijuci v horach - klan zijuci pri rieke), rivalita ("ak niekto ublizi nasim milovanym, sme nuteny to oplatit spat"), nenaplnena laska a to vsetko v posobivom vyzualnom podani so skvelou akciou a mnozstvom zaujimavych bojovych technik (strety dvoch klanov mi prisli doslova ako suboje x-menov). Neda sa hovorit o nejakych nedostatkoch ci chybach. Jedine co s da vytknu je, ze podobnych pribehov je viac, a to mi nedovoli siahnut k najvyssiemu hodnoteniu. Nic to vsak nemeni na fakte ze je to velmi posobive dielo. (8.8/10) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pokud se řekne notorickému hráči videoher jméno Shinobi, vybaví si ninju, běhajícího po zdech a likvidujícího své protivníky i mimo jiné zpomalením času, kterýžto efekt je použit i v tomto výpravném japonském filmu. Dějový půdorys snímku spočívá především v efektním souboji dvou pětičlenných skupin mytologických bojovníků s nadlidskými schopnostmi, reprezentujících dva znepřátelené rody. Shinobi svou atmosférou a vizuálnem zadupává v prach sic nejdražší asijský blockbuster, leč přeplácaný a nudný čínský Mog gik. Měrou vrchovatou mi dal to, co od filmů tohoto typu očekávám: krásnou formální stránku a zajímavé postavy, používající dostatečně rozličné techniky boje v dynamicky nasnímaných střetech. Pak mi nevadil ani jednoduchý příběh, občasně uměle působící triky či fakt, že dějem se míhající ninjové nedostanou téměř šanci ukázat své smrtící dovednosti. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama