Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Grandhotel je místo mezi nebem a zemí. Místo, kudy plují mraky a lidské touhy. Metaforický příběh je zasazený do slavného hotelu tyčícího se nad Libercem. V něm, jako strážný a vězeň zároveň, pracuje Fleischman, údržbář a amatérský meteorolog, který chtěl mít k nebi tak blízko, jak jen mu to život dovolí. A výš to už nejde. Výš můžou jen ptáci a blázni a Fleischmanovi chybí ještě jeden rok, aby se jím stal. Liberec je pro Fleischmana klec, místo, které ho svazuje dávným slibem a nechce ho pustit za své hranice. Každý den Fleischman myslí na jediné, vznést se k nebi a uletět z hotelu, z Liberce, ze života, který se mu vůbec nedaří. Blázen by sestrojil křídla, Fleischman si šije balon, ve kterém uletí. On není blázen. Mohlo to být už brzy, kdyby mu do života nevstoupila Ilja. Tichá pokojská, která jeho myšlenky táhne znovu k zemi, protože tam patří člověk srdcem. Jenže Ilja není sama, už dlouho se trápí ve vztahu s Patkou, arogantním číšníkem, který je přesně tím důvodem, proč se schovat do mraků. Patka nechce Ilju pustit, všechno, co v životě dělá, dělá přeci pro ně. Pro ni. Pro štěstí na zemi. Jenže Ilju to táhne vzhůru za Fleischmanem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (390)

Petkon 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, filmařsky velmi zručně a umně natočeno, zajimavý příběh, atraktivní prostředí, nádherné záběry, zkrátka velmi dobré. Jen ta hudba mi vůbec neseděla a na rozdíl od jiných se mi ani trochu nelíbila, jako od člověka, který ani neumí noty a ještě je na to pyšný... ()

Leon34 

všechny recenze uživatele

Nevím čím, ale tenhle film mi hodně sednul...možná tím, že si potrpím na dobrou kameru a českou krajinku...možná hudbou...možná některými neokoukanými herci... ()

matracak42 

všechny recenze uživatele

Krásný filmeček z Libereckého prostředí a na samotném vrcholu Ještědu. Jako mladší jsem si kupoval nanuky Ještěd a byly moc dobrý jako tento film. Pan Dulava - hrál velice dobře. Naše cíle a snažení vždy podporuje prostředí - to pomohlo abych se lehce nadechnul a dotkl mráčků, tak děkuji ()

veere 

všechny recenze uživatele

Úžasně ztvárněnej ten sudeťák a "mise" kdy s Fleischmanem rozsypávají bývalého kamaráda na místě jeho rodného domu - dnes obchoďáku ...na podlahu ne, tady by ho hned zametli ()

montel 

všechny recenze uživatele

Fleischman (Marek Taclík) je 30-letý podivín, který nikdy nepřekročil hranici města Liberce a který pracuje v hotelu Ještěd. Tajně si staví létající balón, díky kterému by se konečně vydal do míst kde v životě nebyl. Při tom se stýká se servírkou Iljou (Klára Issová) do které je zamilovaný...Filmy Davida Ondříčka nejsou pro každého. Většinou se jedná o melanchonické černé komedie,což Grandhotel svým způsobem je. Příjemný,ale místa dosti nudný příběh. 50% ()

Eve Lyn 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdičku dávám jenom za těch pár vtipných hlášek a pár dobrých nápadů, co se filmem mihlo a za ten Liberec... Jinak mi připadal Grandhotel místy až trapně naivní a občas mi unikalo, co tím chtěl básník vlastně říct. ()

NezPercé 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem po čtyřech letech přehodnotil svoje hodnocení a z 1* zvyšuji na 3*. Uvidím zda za další čtyři roky mu přidám na plný počet:) ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

David Ondříček točí filmy, ktoré ma vždy pobavili a ostali mi v hlave dlhšiu dobu. Čo sa mu darí dokonale, tak to je načrtnutie postáv, ktoré by sme v bežnom živote označili prinajlepšom za čudákov, ale sledovať ich počínanie je nezvykle zábavné. Konkrétne v tomto kúsku zatienil Jaroslav Plesl Marka Taclíka nehoráznym spôsobom. ()

teseth 

všechny recenze uživatele

Celkově nemastně-neslaně napsaná lovestory pár ujetých lidí, jejichž dialogy vám neustále rvou uši a mažou mozek. A přitom má vše tak krásný náběh!! Snímání oblohy, které je doplněno skvělou hudbou je naprosto skvělé ale pak přijde první rozhovor a přijde první WTF. Snaha o pobavení rádoby cool hláškama mě fakt neoslovilo. Ty dvě hvězdy jsou za kameru a hudbu. Zbytek nestojí za hodnocení. ()

LenysekC 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetla, a možná je tohle jediná výjimka, kdy se o to asi ani nepokusím. Mně film naprosto vyhovuje, tak jak je. Krásný příklad toho, že všichni jsme svým vlastním způsobem magoři (tak já například ujíždím na propiskách a balzámech na rty :) ) a že celý život je o tom, najít podobně naladěného magora k sobě. Nádherné záběry, nádherná hudba, výborně vybraní herci... pět hvězd jednoznačně! ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem byl kdysi v kině a pamatuji si, že se mi moc nelíbil, ale nyní, po druhém zhlédnutí, mi to až tak špatné nepřišlo. Hezké záběry na Ještěd, příjemná muzika, i ten příběh se dá přežít.. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

mě tento film oslovil už od začátku..krásné záběry Ještědu,úžasná hudba a naprosto nekonfliktní děj,vtipy jsou vybroušené a v pravý čas..slzy smíchu vám netečou,ale pokud chcete zažít chvíle pohody u pěkného filmu,kde komplikovaný děj není to nejdůležitější,tak doporučuji tento oddechový snímek...vidím ho asi po sté a pořád na mě působí stejně hezky.. ()

migl 

všechny recenze uživatele

V roku 2006 asi všetci zúčastnení fičali na nejakých halucinogénoch,lebo s čistou hlavou nemohli túto divnú zlátaninu nominovať na najlepší film. Jedna hviezda pre K.Issovú a jej fakt pekné prsia:) ()

stefaton 

všechny recenze uživatele

Celkově slabé, lidské typy a situace zcela předvídatelné - že dojde na úlet balónem v závěr filmu mě napadlo po prvním záběru na šicí stroj v ještědské věži. Nemohu si nevzpomenout na Liškův výkon v Návratu idiota, Taclík byl jenom odleskem. Issová na kole projíždějící Libercem připomíná Amelii z Montmartru. Hodně ztuha sešitý a vykalkulovaný, autoři vsadili na atraktivní lokalitu. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Zpočátku rozpačité, ale nakonec se ukázalo jako pěkné, lidské, ze života. Ano, není to úplně běžný život, ale i takový je. Někdo snímek miluje (AngelAngie), někoho nenadchne ani neurazí (Tosim), někoho spíš zklame (Cival). Já se nyní řadím mezi první dva - 75%, 5.2.2015. ()

Slahy94 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch českých antidiváckých filmů. Žasl jsem nad prázdností scénáře a zvláštností postav, které jakoby žili úplně v jiném světě, chovají se podivně a nepřirozeně. Celý film jsem přemýšlel, o čem to vlastně je. Dějová linka je velmi slabá. Poetický film určený spíše pro ty "náročnější" diváky. Dvě hvězdy dávám za skvělou kameru, nádherné záběry Liberce a především Ještědu (Grandhotelu), a také za hudbu. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Lék pro zakomplexovaný český film?

Lék pro zakomplexovaný český film?

20.02.2007

Nemůžeme bohužel posoudit, jaké bylo Berlinale, ale s klidným srdcem můžeme prohlásit, že to byl velký krok pro český film. Je to specificky česká vyprávěcí forma, kterou mám rád, ocenil snímek… (více)

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

01.02.2007

Už před několika týdny proběhla médii zpráva o účasti českého filmového hitu Obsluhoval jsem anglického krále v hlavní soutěži německého Berlinale. Ovšem až včera byl konečně odtajněn officiální… (více)

Reklama

Reklama