Reklama

Reklama

V pasti

Trailer

Čtrnáctiletá dívka Hayley Stark potkala na internetu okouzlujícího fotografa Jeffa Kohlvera a po následném setkání přijala pozvání navštívit jeho dům. Jeff však není jen tak obyčejný fotograf... Hayley je chytrá čtrnáctiletá holka. Ale i chytré holky dělají chyby. Přes internet se seznámí s Jeffem, módním fotografem lehce přes 30. Dají si sraz v kavárně a pak vyráží do Jeffova domu na předměstí Los Angeles. Ačkoliv je Jeff uhlazený profesionál, na jejich setkání je něco zneklidňujícího. Proč tak bystrá holka vstupuje dobrovolně do domu prakticky neznámého staršího muže? Co vedlo Jeffa, aby ji pozval? Náhodný pokec po síti, fotografování nebo skrytý záměr? Pouhé dvě postavy rozehrávají napínavou hru, která nenechá diváka v klidu až do samého závěru. Přes ožehavé téma není film prvoplánově provokativní ani přehnaně moralizující. Daleko lépe než krev a sex funguje napětí, zvyšovaném pozvolným odhalováním motivů obou postav. V pasti se pohybuje mezi psychologickým dramatem a thrillerem. Film spočívá na výborných výkonech dvojice herců v hlavních rolích: Patrick Wilson hraje Jeffa a mladá Ellen Page ztvárnila roli Hayley. Doslova vynikající je širokoúhlá kamera, která dokonale využívá možností rozlehlého moderního interiéru Jeffova domu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (681)

petero 

všechny recenze uživatele

Ellen Page alias Kitty Pryde z X-men 3 si predtým strihla hlavnú rolu v Hard Candy ako 14 ročné dievča ktoré sa cez net zoznámi s chlapíkom. Chlapík skrýva svoje tajomstvo no dievča má tiež pre neho pripravené nepríjemné prekvapenie. I keď si jej postava nezaslúži patričné sympatie zahrala to dobre. Film sa námetom podobá Miikeho pecke Oodishon (1999) no dejom i spracovaním (oboje však dobré) zostáva pozadu a do sveta filmu neprináša nič výnimočné. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jestliže se mi poslední dobou stává, že po anotaci filmu přesně vím, o čem bude, tak u tohoto díla pravidlo kupodivu neplatilo. Čekal jsem mírně nadprůměrnou schovávanou před šíleným pedofilem, a dostal jsem téměř k dokonalosti filozofujícími zamyšleními vyšperkované drama, kde ale nechyběla napínavá akce. Bravo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre rozohratý psychologický thriller, v ktorom od začiatku nie sú jasne rozdané karty a postupne zisťujeme, že obidvaja z hlavných a v podstate jediných postáv niečo taja. Hayley, ktorú výborne hraje E.Page pôsobí ako vyšinutá beštia, ktoré s potešením a chladnou hlavou odfaklí chlapovi gule a s úsmevom rozmixuje v mixéry. Je to veľká psychologická jazda, prakticky celý film sa odohráva v jednom dome a napriek tomu, ani na chvíľu nenudí. Divák je pred záverom mierne vykoľajený. Až úplný záver dá tomu všetkému zmysel a pochopíte, prečo sa postavy chovali tak ako sa chovali. Film 80%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Fotky, který miluju, barvy, které v souladu s technem žijí vlastním životem, holka bez identity a její divadelní aura. Dialogy orámované čepelí a kamera točící se v rytmu stoupajícího napětí. A tam někde je divák.... nicotná bytost... a sleduje představení. Možná trochu zvrácené, ale to já rád! V tu chvíli byl Jakub lapen absolutním štěstím. Povyskočil si nadšením, nasadil červenou kapuci a sluchátka a šel do světa. 4,5* s tím, že to pořád rezonuje!!! ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Rafinované.Skvělé výkony i postavy a znepokojivý příběh. Pod nenápadným zevnějškem se skrývá velký film. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tento film je totálně nepříjemný až protivný. Ještě nikdy jsem si snad nepřál více aby hlavní hrdina vzal kudlu a tu malou bestii co se tváří jako mozek lidstva sprostě vykuchal. Naproti tomu Patric Wilson je loser, tolik šancí měl a tolik šancí promrhal. Ellen Page zahrála roli na jakou hned tak nezapomenu. Ta holka mi neskutečně lezla na nervy. Ovšem upozornění pro všechny kdo jste tento film ještě neviděli. Věci nejsou takové jaké se zdají být. Hlavní hrdina se nachází prostě v pasti, ze které není úniku. 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další film, ze kterého jsem viděla cca 40 minut, než přišla první reklama a s ní spánek. V té pasáži si (údajně) 14-letá holčina s chlapeckou vizáží omotává kolem prstu 32-letého chlapa. Probudila jsem se a chlápek je připoutaný k židli... asi holt inteligentně jen vypadal. Žába ho krmí záplavou keců... chrrrrr... chrrrrr. Je mi líto, "V pasti" neudrželo moji pozornost, což by se mi při prvním sledování "Misery" s nejvyšší pravděpodobností stát nemohlo. Třeba někdy dokoukám (bóže, už těch filmů k dokoukání mám tolik...). První půlka 55%. EDIT: Druhý pokus, vydržela jsem déle, pár zaspaných míst doplněno, ale opět nevím, jak to dopadlo :-(. Kamera byla místy otravná, postava Ellen Page ve mně nevzbuzovala sympatie, Patrick Wilson mě nechával emočně pasivní, ale možná by to bylo na 4*, jestli se mi někdy povede vidět poslední půlhoďku a dobrat se motivace celé téhle úchylárny. 63% EDIT: Ha, napotřetí konečně dokoukán i konec, pár procent přihodím, ale hvězdičku nepřidám. Chování obou postav mi přišlo místy dost nelogické. Pro jednou nedštím síru, hnis a zvratky ohledně častého reprízování stejných filmů stále dokola - pro jednou se to hodilo. 68% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Je spousta filmů, které prostě lidi nepochopí, proto má třeba Hard Candy tak malé hodnocení. Zvlášť psychologická dramata často lidi NEPOCHOPÍ, proto jednoduché povahy viz. Tsunami dávají dvě hvězdičky. Které samozřejmě nejsou na místě. __ Na Ellen Page se často zapomíná, ale kdyby se měla volit nejlepší herečka současnosti z mladé generace, a nekoukalo by se na vzhled, tak by jednoznačně vyhrála. Její role sice nejsou nikdy "normální", ale vždycky je zahraje famozně, demonicky a tak sugestivně, že ji věříte každé slovo, každé písmenko, každý pohyb hlavy, který je pro ní tak specifický. Patrick Wilson ji zdárně sekunduje, ale je to hlavě Elen, která vytváří tu "vyšinutou" atmosféru. Je to prostě výborně natočené psycho, ve které art kamera se art kamera vyřádila do sytosti. ___ Čekal jsem zajímavý závěr, na ten se celou dobu hrálo a promítal jsem si milion možností, jak by to mohlo být, ale ani jednou jsem se netrefil. Opravdu špička. __ Komorní konverzační psychologický thriller tohohle formátu snad vidím poprvé a musím poděkovat mé milé larelay, že mi ho doporučila :-) ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Ve fešném módním obalu se ukrývá trochu slaboučký scénář, kterému je celovečerní stopáž přeci jen příliš široká. Snad kdyby se víc hrálo na mysteriózní notu a bylo to názornější po stránce krve... ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Bohužel zbytečně zdlouhavé scény. Samozřejmě některé bylo třeba, jiné, podle mě ne. Zajímavý konec - stále jsem tomu nemohl uvěřit, že se to stane a že se to stalo. A musím vyzdvihnout jak Wilsna ( spolu s Jako malé děti solidní výkon ) a taktéž Ellen Page - tý bych věřil i tu přechytralost a kastraci kdybych ji potkal jako malou holčičku. Podle plakátu jsem ale myslel, že bude malá holka myš. (( :: ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Ani ta kastrace nemůže být tolik bolestivá, jako sledování tohoto filmu. A to ten začátek vypadal slibně.. Po celou dobu filmu jsem očekávala nějaký zvrat, kdy se postavy začnou rozvíjet, nebo alespoň nějaké vysvětlení - motiv Hayley, zabil Jeff opravdu tu dívku, co se vůbec stalo, .. nic z toho jsem se nedozvěděla a opravdu nechápu smysl tohoto filmu. S Hayley by měl divák asi soucítit a vžít se do její role, ale ona byla po celou dobu filmu jak osina v zadku, vážně. Dokonce mi bylo více líto Jeffa, přála jsem si, aby se dostal z provazů a zabil Hayley, nebo jí alespoň vytrhl jazyk, aby byla zticha... Film měl být šokující, ale já si z toho odnesla jen nudný zážitek. 2* za Patricka Wilsona. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Zase tak úžasné to nebylo. Pravdou je, že divné pocity v podbřišní oblasti mě přešly až po chvíli, ale tak je to vždycky. Celkem příznivý dojem kazí nevyjasněnost některých předložených faktů, samoúčelné blábolení a jednoduchost postav. Roztomilý fracek, co je podle 4 z 5 blázen, a pedofilní fotovrah? Po pravdě, víc se z toho asi vytřískat dalo, ale proč? ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Lepší,inteligentnější a uvěřitelnější než všech díly Saw dohromady.Výkon,který podala Ellen Page je bez debat... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš chladné a vykonstruované. Wilson se mohl tolikrát zachránit, aby nakonec vždy skočil na špek scénáristovi, který je očividně feminista první třídy a obdařil Ellen Page doslova šestým smyslem. Po fyzické stránce je navíc film málo intenzivní a vzrůstající psychologický nátlak jsem sice nepříjemně pociťoval, ale zdálo se mi, že je občas zbytečně tlumen přepáleným a nedůvěryhodným scénářem. Přesto se najde hodně pozitiv, od výkonu obou herců až po vyústění, kde byl ten přehnaně ambiciózní děj uzavřen až překvapivě důmyslnou a znepokojivou přesmyčkou, přesně jak bych od podobně komorního mravního thrilleru očekával. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu moc rád, že tohle netočil Lars von Trier. Poznamenán Antikristem si totiž naprosto živě umím představit, jak by asi přistoupil k odpytlíkování... No ale jinak koukám, že jsem tu mezi vámi tak nějak v pasti. Víte, já doufám, že čtrnáctileté emancipované ženy dneška s touhou brát spravedlnost do vlastních kleští nejprve nashromáždí pořádné důkazy před tím, než si začnou hrát na primáře Sovu. Ony jsou totiž věci, které se fakt nedají vrátit! A tady mám krom koulí na mysli i děravý scénář. Nicméně i tak doufám v ještě jinou věc, a sice v tu, že film V pasti se stane součástí povinných vězeňských projekcí pro pedofily. Já vím, já vím - po novoročním překvapení od Vaška teď není pro koho hrát, ale aspoň se může zvětšit kinosál. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo skvělé! Vůbec jsem nevěděl do čeho jdu, ale Ellen Page patří mezi mé oblíbenkyně už dob kdy ji mučila ve sklepě svého domu zvrhlá opatrovnice v Americkém zločinu a zatím jsem s filmy kde hrála byl vždy spokojen. Nebudu spoilerovat a doporučuji zvědavému čtenáři komenty moc nečíst, protože řada těch co to už viděla neví co je spoiler a vyžbleptali tu celý děj... Já jen doplním, že v 1/3 film odvíjející se po očekávatelné trase náhle prudce změní směr i rychlost a pak už je to vážně jízda až do konce. Wilson a Page to dali skvěle a film sám by mohl být klidně i divadelním dramatem... Není náročný na lokace ani velké množství herců. To jsem vždycky obdivoval. Vystačit si s málem a divákovu pozornost držet výborným scénářem a hereckými výkony. Já jsem rozhodně nadšen a dávám 4 smajlíky do chatu! A Ellen byla sladká (až člověka mrazilo ve slabinách.-)! Jo a jako opravdickou třešničku na dortu považuji závěrečnou skladbu od Blonde Redheat - Elephant Woman!!!! Asi nešlo vybrat lepší skladbu, sedla tam dokonale ! * * * * ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Úchylný, úchylný a ešte raz úchylný. Úchylný námet a scenár, úchylná Ellen Page, úchylný Patrick Wilson a úchylný režisér v spolupráci na jednom z najúchylnejších filmov tohoto milénia. Komorný thriller s originálnym príbehom o dvoch aktéroch (zvyšný dvaja, presnejšie dve majú minimálny význam, a to narušiť monotónnosť filmu), aký sa len tak nevidí. Výkon Ellen Page však nepatrí medzi jej najlepšie a na to padá kvalita filmu. Naopak Wilson je skvelý, a strach v očiach a nervozitu mu uveríte rovnako ako každú kvapku potu. Lenže nie je to film pre každého. Poviem to narovinu, netuším, komu je film určený, ani kde by mal byť vysielaný, s výnimkou Film+, kde by som ho jedine očakával. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Hayley má svatou pravdu. Ve skautu i v pionýru nás učili ledacos, ale takovéto důležité věci pro život, to ne. To pak aby jeden sháněl informace po všech čertech a učil se za chodu. Vždyť se pak někomu může něco stát. ()

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama