Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 034)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jako velký příznivec a obdivovatel starých 60' a 70' amerických exploitation grindhousů, jsem byl na tento film skutečně natěšen, na kvalitně zpracovaný snímek z této kategorie se vždycky rád podívám a toto byla prostě ve své žánrové kategorii jistě bomba! Perfektně namíchaný navíc i vtipný (černý humor a notná dávka nadsázky) a hláškovitý (komické hlášky) mix všemožných speciálních efektů a nejrůznějších možných nových triků (kulometná noha Rose McGowan, sekající vrtule vrtulníku těsně nad zemí, náklaďák) , masek, makeupů, litrů sirupu, prostě a jednoduše masigo zombie (i když tady toto označení je značně sporadické) horor par excellance. + atmosféra, akce, speciální efekty, triky, masky, kostýmy, dekorace, hudba a především i digitální kamera. - snad ani není, možná slabší děj ale přesto film baví a stojí za pozornost..Druhý projekt Grindhouse o poznání lepší než první Death Proof, ale zas každý s úplně jiným rukopisem, takže nelze srovnávat. Pro mne ale klání T vs. R 0:1 ale co se týče hraní je natom zas líp Quentin:-) Rodriguez nezklamal, pro jiného režiséra by to byl asi už navždy těžko překonatelný film, pro Rodrigueze jen lepší průměr a možná nová výzva... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Naše nejděsivější obavy se naplnily. Robert Rodriguez zcela rozmělnil svůj talent natočením zástupce toho nejpokleslejšího ze všech možných žánrů (když nepočítáme porno, ale k tomu nemají exploitační filmy příliš daleko). Hůř jej ani natočit nemohl, za což zaslouží jednu velkou pochvalu. Filmový materiál vypadá, jakoby prošel všemi čtyřmi žaludky nějakého přežvýkavce, dějová návaznost veškerá žádná (nevíte, jak dostat všechny hrdiny na jedno místo? Nápis „missing reel“ vám pomůže) Potěší, že se v dnešní době někdo odvážil natočit film, který věci neřeší, který se s ničím, ale opravdu s ničím…však ví víte co, kdyby kolem toho navíc nebyl takový hype, kdyby Grindhouse nebyl dobře promyšleným marketingovým tahem, nýbrž filmem natočeným „jen tak“, bylo by to milé. Je zde všechno, co si dokážete představit plus mnoho věcí, který si nejspíš představit nedokážete a je toho zatraceně hodně. Ještě před objevením nádherně jednoznačného názvu se na nás vyprsí Rose McGowan, jejímž křivkám je zasvěcená celá titulní sekvence a stejně jako většina ostatních scén má jediný účel – bavit nás. Planeta Teroru je nonstop akčním nářezem, kde nechybí krásné ženy s velkými injekčními stříkačkami, krásné ženy s velkými samopaly (namísto nohy), drsní týpci, jež mají důvod být pořádně nakrknutí, ani hnusní mutanti s nadlidskou silou. Mnohokrát mne napadlo, jestli tohle už není přece jenom trochu moc, jestli by se zde neslušelo krapet ubrat na tempu a množství přiúchylněných nápadů. Avšak, čekal jsem snad něco jiného? Nikoliv, takže předsudky stranou a enjoy! 80% Zajímavé komentáře: Visáč, ]V[()Rt ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pre mňa budeš navždy Palomita." Gratulujem Robertovi Rodriguezovi k tomu, že sa definitívne stal doživotným hračkárom, neschopným rozprávať príbeh. On by možno aj chcel (hoci, ktovie...), no zrazu zbadá nový počítačový efekt a ten má naplno jheo pozornosť a na čosi ako scenár sa v tej chvíli okamžite prestane myslieť, lebo malý Robert sa musí hrajkať, Na rozdiel od talentovaného kamaráta Tarantina (AUTO ZABIJAK) skopíroval štýl, starý desiatky rokov a bez vlastného vkladu (ak teda nerátame to, že si robil hudbu, strih a nosil kávu režisérovi, teda sám sebe). Kým Tarantino dokáže diváka na zadnom sedadle posexovať tak rýchlo, že sa ani necíti byť zneužitý, Rodriguez je na to, aké zábavné kraviny nakrúca (DESPERADO, OD SÚMRAKU DO ÚSVITU), smrteľne vážny. A nie, nerešpektujem tvrdenie, že rozpráva vtip s vážnou tvárou. Občas sa zasmejete (skôr nad „chýbajúcim dielom“ a nad "receptom", než nad stereotypným zrážaním zombies). Občas znechutene odhliadnete od plátna (penis), občas si vypočujete ťažkotonážnu hlášku, uvidíte peknú akčnú scénu (Freddy Rodriguez a nemocničná chodba) a znalcov potešia Michael Biehne a Tom Savini. Rozkošné (ale aj dosť nudné) cvičenie v žánri. Cinematik PN 2007 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější Rodriguezův film od Desperada? To snad ne! Ani by nevadilo, že je film nabouchaný samoúčelnostmi a plytkými hereckými výkony - beztak se na to v tomto subžánru nehraje, zvláště když napodobuje starou brakovou horrorovou vlnu-, ale s avizovanou zábavností je minimálně polovina Planety Teror dost na štíru. Klidně by mi stačilo ke spokojenosti, když po place pobíhají lepé děvy s brokovnicemi, chlapi si hrají na drsňáky (F. Rodriguezovi jsem to ale vůbec nežral), fuckuje se o stošest, kolem se komíhají směšní zombíci s krví konzistence slizu a sem tam něco vybouchne. Jenže tenhle krvavý guláš chutná tak nevýrazně a podruhé už na něho nebudu mít chuť. Ani kvůli Rose McGowan a jejímu úvodnímu rajcovnímu go-go tanečku. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V ramci stylu Rodriguez dokazuje, ze v mladosti z kopirovaneho "videl". Lenze tam kde tridsat rokov dozadu podobne B-ckove filmy burali tabu, dnes Rodriguez jednoduchym kopirovanim stylu bez pridania vlastnej hodnoty nema sancu na celovecernej stopazi plne zaujat divakovu pozornost. Nehovoriac o tom, ze to umyslene poskodenie filmovej kopie je vazne stalym opakovanim neskutocne otravne a navyse aj podlo zbabele (smutno prekvapivo aj u Tarantinovej polky) ;-), pretoze NASLEDUJE SPOILER: pre muzske oko potencialne zaujimava scena je ukoncena oznamenim o missing reel. [NY screening] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • Robert Rodriguez na Planetě Teror působil jako režisér, scenárista, skladatel, kameraman a zahrál si také malou roličku. A závěrečných titulcích je mimo jiné uveden jako "šéfkuchař pana Rodrigueze", což je nepochybně vtípek pro ty zasvěcené, kteří vědí o jeho zálibě ve vaření. (karlik4801)
  • Robert Rodriguez přišel s myšlenkou natočení Planety Teror už když při práci na filmu Fakulta (1998). Řekl tehdy Elijahu Woodovi a Joshi Hartnettovi, že zombie filmy se jednou významným způsobem vrátí. Chtěl u toho být první, a tak začal připravovat scénář, ale zasekl se ale na 30. straně. Když se pak pustil do dalších projektů, zombie filmy se vrátily - přesně, jak předpovídal. (HappySmile)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama