Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 3

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 079)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Komiksové adaptácie sú v súčasnosti v kurze. Často však nesiahajú papierovej predlohe ani po členky. Nájdu sa však aj výnimky. Prvý Hellboy ma veľmi milo prekvapil a od pokračovania som teda očakával kvality blízke jednotke. Hellboy 2: Zlatá armáda je výpravnejšia, efekty sú prepracovanejšie a masky sú krásne. Fantázia režiséra je nevídaná. Prekvapuje ma však jedna vec, del Toro šetrí s digitálnymi efektami a miesto nich tu vo veľkej miere vidno nádhernú ručnú prácu. Dodáva to postavám život. Ako sa vyjadril sám režisér : ,,Myslím si, že filmy by mali byť robené ručne. A pokiaľ viete, kedy digitálne efekty použiť a kedy nie, dokážete oklamať aj oko diváka." To moje oklamal a pozerá sa na to všetko naozaj veľmi dobre. Potešil ma aj väčší priestor pre postavu Abeho Sapiena. Oproti jednotke však postava Hellboya zvážnela a už to nie je taký pohoďák ako predtým. Jeho hlášky už tiež nie sú také štýlové. Dvojke chýba najviac ucelenosť a trpí slabým dejom. Záporáci sú tiež horší ako v jednotke. Proste pokračovanie už nie je také štýlové, snaha o viac dramatizácie a vyvolanie emócií sa tak úplne nevydarila. 70% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Osobně mám raději Hellboye zamilovaného, neodolatelně tápajícho v lásce a bojujícího s nabroušenými tonfami ozbrojeným fašounem, než zamilovaného, s plechovkou piva řešícího naštvanost partnerky a rozdávajícího si to na férovku s elfím kopiníkem. Trochu zbytečného sentimentu, ale zato plus v podobě nové postavy ektoplazmáka, jenž jakoby vypadl z filmu o kapitánu Nemovi. O vtip druhý Hellboy nepřišel, takže ačkoliv mi připadalo, že disponuje menším šmrncem a Perlman nepředvádí znovu tak skvělé sólo, opět jsem se hodně bavil. Mám pro Rudocha prostě slabost... ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tento rok pro mě ruďák porazil zeleňáka ve všech směrech a Guilermo del Toro překonal pro mě nezajímavou jedničku. Masky vypadají výborně, na akci se dost dobře dívá, příběh mě bavil, ale nejvíce mě vadila romantická linie mezi Hellboyem a Liz, která byla dost nezajímavá, ale naneštěstí ve filmu se jejich vztah až moc neřeší a jede se spíše na akci. Pro mě Hellboy docela překvapením, film vcelku rychle utekl a při té mase efektů jsem naštěstí nemusel vůbec přemýšlet, mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hellboy pro mě vždy ukrýval svůj "tajem" v krátkých úderných povídkách. V dlouhých příbězích se jeho síla, atmosféričnost a provázanost na mýty i legendy zákonitě drobí. Musí tak být slepována vlastní rychlokvaškovou mytologií, která je nezajímavá až hanba. Del Torro se však, i podruhé, vydal právě touto cestou. Je vidět, že se piplal i s tím nejposlednějším detailem, ale jako by kvůli tomu zapomněl na to hlavní. Zábavu. Sice je tu akce i humoru přehršel, ale ani s tou koňskou dávkou nadsázky to dvakrát moc nefunguje. Nebýt ústředního tria a závěrečné irské anabáze (holt, legendy lépe pasují do mýty opředených oblastí Evropy než na neony osvícený Manhattan), tak se mu to i přes sympatický vizuál a několik sympatických dílčích nápadů (pěvecká vsuvka nad pivkem), rozsype jako obrana Spartičky na Nou Campu. Pěkně se na to kouká, rozhodně to nenudí, ale hned jak naběhnou titulky, tak bych nedal dohromady "vo co šlo". Jediné co mi film připomíná je tohle pozadí, které mi momentálně zdobí plochu. Trochu málo na tak ambiciózní popcorn. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby souhlasím s většinou lidí, že druhý Hellboy vypadá na rozpočet velice dobře. Zdál se mi, ale hodně přeplácaný, monster a různých potvor bylo habaděj, bez některých bych se klidně obešel, ale všechny do jedno byly originální a vizuálně výborné. B. Del Toro je v tomhle snad nejlepší v oboru, umí si se vším vyhrát do posledních detailů a přitom být originální a navíc se neopakovat. Film dosahuje kvalit jedničky, možná o „chloupek“ první díl převyšuje, to si ale ještě musím nechat trochu rozležet v hlavě. Druhý díl je taky více nabytý emocemi, další z party okolo „pekelného hocha“ dostávají více prostoru, což je jenom dobře. Akorát mě trochu zklamal předvídatelný konec. 7-8/10* ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • První Hellboyova (ve filmech Ron Perlman) komiksová dobrodružství byla vydána v roce 1994. (Rodriguez)
  • Jedna z informací o zubních vílách, které čte Abe Sapien (Doug Jones) z knihy, praví, že se živí vápníkem a nejdříve ze všeho jdou po zubech. Když ale napadnou jednoho z agentů, je možné vidět, že nejdříve sežerou měkkou tkáň a kostra včetně zubů zůstane nakonec. (Barrymore)
  • Abe (Doug Jones) v jedné scéně říká, že nemá slzné kanálky. Později mu však tečou slzy. (Geriel)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama