Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Babel je již třetím snímkem vzešlým z úspěšné spolupráce režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárrita a scenáristy Guillerma Arriagy (Amores Perros, 21 gramů). Stejně jako v jejich předchozích společných projektech se i nyní náhodně proplete několik zdánlivě nesouvisejících lidských osudů. Dvojice Američanů, Richard a Susan, je na zájezdě v Maroku. Kvůli Susanině zdraví však musí svůj pobyt zde narychlo prodloužit... Chůva Amelia se bojí, že nestihne svatbu příbuzných v Mexiku. Spolu se synovcem se rozhodne, že tam tajně odjede i s opatrovanými dětmi... V Japonsku řeší mladá hluchoněmá dívka své psychické problémy. Ty jsou způsobené jednak sebevraždou matky, jednak neschopností komunikace s otcem... Synové marockého pastýře dostali kvůli hlídání ovcí od otce loveckou pušku. Samozřejmě ji chtějí vyzkoušet. Kulka letí dál, než mysleli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (899)

joywork 

všechny recenze uživatele

Jako každý film od Alejandra Gonzálese, tak i tento má u mě za 5. Povidkový styl vyprávění mě v jeho zpracování neuvěřitelně baví. Silná témata - výborní herci, co více si přát... ()

Houbos 

všechny recenze uživatele

Pocitově a emocionálně bezprecedentní kalkul. Být 3 neprovázané linie pěkně rozdělené a ohraničené, jásal bych a ždímal kapesník. Ale ne, změť běží simultánně, všechno najednou. Pro příklad jsem byl i jako otrlý divák naměkko z Marocké části a střih: ocitám se na mexické veselce. Protivnější než reklama! K vzteku. Šup zpátky do střižny, rozmotat zacuchanou pásku a pospojovat hezky tradičně. Mexická část vůbec nesedla, režisér Mexičan si ji mohl odpustit. Zoufalosti by i bez ní bylo až až. Zhlédnuto: 15.07. 2010; podobný: Crash ()

veere 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od předchozího geniálně vystaveného (21 gramů), tento snímek neoplývá žádnou příliš zajímavou linkou... jedna je dokonce i hodně uměle naroubovaná (ano ta o hluchoněmé japonce co chce ojet policejního vyšetřovatele). Je to zábavné, ale vystavěné jen na efekt - že všechno na světě spolu souvisí a proto tam musíme naroubovat co nejvíce zemí a kontinentů... ()

s.t.e.r.e.o 

všechny recenze uživatele

Když ochutnáte Váš oblíbený pokrm v jiné restauraci než jste zvyklí, tak si dáváte safra pozor na chuť. Tady toho koření bylo trochu málo a chybělo tomu. Zajímavé spojení předkrmu, polévky a hlavního chodu (což na konec udělalo jeden celek), ale čtyři hvězdičky díky mexickým lidem, protože konečně lidi, kteří nejsou přemalovaní a jsou takoví jací jsou. Šel tam vidět jejich temperament Maročané také nebyli špatní a B. Pitta mám rád a ten mě také nezklamal. Dobrá hudba a zajímavá kamera spolu se střihem, člověka vtáhla do děje (s malou rezervou) ,čímž podtrhla celý výsledek... (pro mě za 4 a půl) Pokud máte náladu určitě se podívejte... ()

watchtower 

všechny recenze uživatele

Chvílemi to bylo dost únavné. Amores Perros bylo o dost rychlejší a nesnažil se tolik o němé dlouhé umělecké záběry. ()

dratkovani 

všechny recenze uživatele

Další výborný film od Iňárritu,spojení zdánlivě nesouvisejících epizod na mne vždy zapůsobí,Pitt už dozrál,Cate a Bernal,rozdílné světy a honoty lidí,prostě můj šálek kávy... ()

uuuuups 

všechny recenze uživatele

Jak krásně zachyceno prolínání různých lidských osudů, které mezi sebou zdánlivě vůbec nesouvisí a dokonce i v souvislosti mezi několika světadíly!Úchvatná podívaná, za kterou nedám pět jen díky nasládlému, americkému happyendu. ()

psycho.ta 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Trochu náročnější pro pochopení, které ale zcela samo v průběhu vyplyne na povrch. 4 ****, pro mě mínus za tu hrozně nadr*enou asiatku, neboť její role do tohoto filmu vůbec nepasovala..tedy jasněji řečeno, až na to že byla zklamaná životem, jsem vůbec nepochopila proč jí tam režisér dával a jakou roli měla hrát. Souvislost zbraně s jejím otcem byla jasná. Ale určitě doporučuji.. ()

Papitek 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který zasáhne vaše city, ale příběhy se k sobě moc nehodí. Hlavně Japonský se k ostatním nehodí a je na druhé dva napojený kostrbatě. Zbytek filmu je ale velmi dobrý i herecké výkony jsou úchvatné a to nejen Brada a Kate ale i ostatních herců. Nebýt Japonského příběhu dal bych 5 hvězd. ()

Sekyra 

všechny recenze uživatele

Babel byl jeden z nejemotivnějších filmů, co jsem kdy viděla. Je to takový ten typ filmu, který když ho uvidíte, tak se vám dostane pod kůži, neustále na něj myslíte, ale zároveň už ho nechcete nikdy vidět. Abyste se na tenhle film mohli dívat a plně si ho vychutnat, tak na něho musíte mít náladu. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, na který nemám žaludek, a to si myslím, že zvládnu hodně. Dlouhé, hodně dlouhé, přesto ne zbytečně dlouhé. Provedení díky režii i hercům a všem okolo jistě velmi dobré, ale ten děj, to je jedna obrovská tragédie od začátku do konce. Tak ponuré, hrůza. Už nikdy více nechci vidět. 9.4.2012 za 60%. ()

komando20 

všechny recenze uživatele

Fakt drsný film, ale musim odceniť režiu bolo to ozaj super spracovane a postupna sa všetky pribehy dramatizovali a prelínali. ()

MyFairLady 

všechny recenze uživatele

3,5* vyborna hudba a dobri herci. Az na japonsku poviedku (ktora mi propadala ako z ineho filmu a musim sa priznat, ze ma jej pritomnost dost iritovala) pribeh o obycajnych ludoch, ktori urobili nespravne, fatalne rozhodnutia. ()

Teen.AGE.r 

všechny recenze uživatele

Na to že to má vlastně strašně jednoduchý děj, to trvá dvě a čtvrt hodiny... Jenže to není vůbec na škodu! Dlouho jsem přemýšlel co mají společného ty dvě dějové linie ve filmu, proč tam jsou? Ale nakonec to krásně zapadlo a vytvořilo to velmi vynikající celek... Jen škoda, že druhou dějovou linii, nedokázali tvůrci trošku více rozvinout, pohrát si sní, protože kdyby se jim to podařilo, kdyby využili ten poteciál, byl by to podle mě geniální film! Hudba je naprosto geniální, herecké výkony špičkové, no nemám co bych jinak vytknul. ...80% ()

Kucin 

všechny recenze uživatele

nic závratného co se týká příběhu propojené uplně náhodně nepromyšleně...znám podobné filmy stejneho žánru mnohem lepší než toto ikdyž ty dve hvezdy za to ze sem se proste musel dodivat do konce abych vedel jak to skončí ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Výrazná a strhujúca dráma kombinujúca príbehy z troch kontinentov. Film si udržuje neobyčajnú úroveň napätia pri sledovaní základnej témy o potrebe komunikácie a počúvania toho druhého. Snímok je tretí z trilógie napísanej Guilermom Arriagom, po "Amores Perros" a "21 Grams". ()

tOmMo.D 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že zoberiete životy ľudí, ich emócie, spomienky, zážitky, že zoberiete ich osudy a to všetko zmiešate dokopy. Keď to spraví "bežný smrteľník" nestane sa nič. Keď to ale spraví Alejandro González Iñárritu, vznikne dielo hodné hlbokej poklony, vznikne nezameniteľný, neošúchane jedinečný, originálny príbeh nabitý nekonečnou emóciou, ktorá sa naozaj dotkne a niekoho na 143 min aj dorazí. Prirodzený a nepredvídateľný zostavený zo známych aj neznámych, zlepený v jeden dokonalý celok. Taký je BABEL. ()

Samadoma 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem skvělý film a Alejandro González Iñárritu mě zase nezklamal. Výborně vypracovaná linie tří rovin, která je pochopitelná a divák se neztrácí v jejích složitostech, ani v různých časových osách, a která se na konci filmu uzavírá do konečného kruhu. Velmi dobře vypracovaný a srozumitelný film, který se dotýká aktuálních problémů a ponechává zcela na divákovi, aby si učinil závěr. Jeden neuvážený a ve své podstatě absurdní čin dítěte, který má za následek řetězový sled tragédií v různých částech světa, které se vzájemně prolínají..... Režie skvělá, herci výborní a námět super. ()

Související novinky

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Reklama

Reklama