Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (650)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Andrea Guerra: 1. Opening - Andrea Guerra ,2. The Being Stupid ,3. The Running ,4. The Trouble At Home ,5. The Rubiks Cube Taxi ,6. The Park Chase ,7. The Linda Leaves ,8. The Night At Police Station ,9. The Possibly ,10. The Where's My Shoe ,11. The To The Game / Touchdown ,12. The Locked Out ,13. The Dinosaurs ,14. The Homeless ,15. The Happyness ,16. The Welcome Chris ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a silný film, ktorému rozhodne pomohlo, že s Willom hrá jeho skutočný syn Jaden. Takto sú emócie ešte krajšie a silnejšie. Aj keď som už od začiatku vedel ako sa to skončí, putovanie výborne hrajúceho Willa za vytúženým happy endom ma veľmi zaujalo. Citlivé duše budú pravdepodobne potrebovať vreckovku, ostatných čaká veľmi príjemná záležitosť, ktorá rozhodne navodí správnu atmosféru. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako hlása distribútor, nielen najdojímavejší film v jeho kariére, ale rozhodne úplne iný ako jeho ostatné. Ako nešťastník k štastiu prišiel, alebo cesta za americkým snom. Aj takto by sa to dalo stručne okomentovať. Smutný príbeh o tom, koľko človek znesie a čo všetko musí zvládnuť k ceste za šťastím, v tomto prípade za dobre platenou prácou. Smith hraje výborne a to, že jeho filmového syna hraje jeho skutočný syn, filmu iba prospelo. Film nie je iba drámou, ale občas aj pobaví(všetky scény s ukradnutým "strojom času",alebo naháňačka s taxikárom). Kto zažil iba polovicu toho čo Ch.Garner musí pri filme vyroniť slzu. Film o silnej ľudskej vôli alebo rozprávka o tom, ako vám poskladanie rubíkovej kocky otvorí zatvorené dvere...Film 80%. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám pech! A naprosto ve všem, uff... člověk už ani nečeká obrat k lepšímu, spíš je s chvěním okolo žaludku připraven na další Jobovu zvěst, která dopadne na Chrise Gardnera, muže odhodlaného čestným a poctivým způsobem, za využití své inteligence i talentu, změnit své životní podmínky, které si nezasloužil. Celé to směřuje k dobrému konci (už jen pro inspiraci skutečnem), ale ty nervy!! :-) ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Super film, který mě dostal až k slzám.. Jak člověk není v životě pořád spokojený jaký nemá mobil, auto, či luxusní byt... Tento film jen ukazuje, ať jsme každý rádi zato, co vlastně máme. Střechu nad hlavou a co jíst... Jen připomenu, že Will Smith zahrál opravdu geniálně... Jasných 5*, ani na vteřinu ve filmu mě nenapadlo jinak.. 95%.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Na konci filmu projde kolem hlavních postav Chrise (Will Smith) a Christophera (Jaden Smith) na ulici skutečný Chris Gardner, na základě jehož životního příběhu celý film vzniknul. Will Smith se za ním symbolicky ohlédne. (don corleone)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama