Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý astronaut NASA Charles Farmer (Billy Bob Thornton) se odmítne vzdát svého snu podívat se alespoň jednou v životě do vesmíru. Na rodinné farmě si začne ve stodole stavět vlastní raketu, která by ho vynesla na oběžnou dráhu. Jeho „vesmírný program“ samozřejmě vzbudí zájem sousedů, kteří se jeho „kutilstvím“ dobře baví. Další, koho začne Charlesův sen zajímat, jsou novináři, kteří větří skvělý příběh na titulní strany. Na druhou stranu vláda neshledává na stavbě soukromé vesmírné lodi nic zábavného. Naopak považuje Charlesův koníček za podezřelý a postupem času za možné ohrožení, které je nutné zastavit. Jediný, kdo věří v Charlesův sen je jeho manželka Audie (Virginia Madsen) a jeho bývalý kolega z NASA (Bruce Willis). To, co začalo jako neuskutečnitelná fantazie jednoho snílka, začíná získávat reálnou podobu.

Hlavních rolí se ujali fantastičtí herci. Astronauta - farmáře si zahrál Billy Bob Thornton (Banditi, Ples příšer, Santa je úchyl!). Jeho manželku ztvárnila Virginia Madsen (nominace na Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Bokovka, Spider-Man), jeho kolegu z NASA Bruce Willis (Sin City – město hříchu, Rukojmí, Banditi). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Film pro celou rodinu, který si nejspíš neoblíbíte, ale přitom se rodině bude líbit. Naprosto nenáročná, bez myšlenkovitá rodinná komedie / drama, které nám chce ukázat, že každý si může splnit svůj sen ale ta rodina je i tak nejdůležitější. Nemůžete u toho používat mozek, protože to pak pošlete do odpadu, musíte se jen dívat na tuhle "pohádku" s nudným Thorntonem a krásnou Virginií Madsen. Jo, abych nezapomněl. Na plakátu je Bruce Willis (asi aby to evokovalo domácký Armageddon) ale v reálu tam má asi 5 minut času. Někdy mě ty plakáty fascinují. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton je šílenec s utkvělou myšlenkou, že si postaví raketu, s kterou obletí zeměkouli. No budiž. Ale má neuvěřitelně tolerantní manželku, která, byť muž zadlužil rodinu kde se dalo a hrozí, že přijdou o střechu nad hlavou, za ním stojí a neuvěřitelným způsobem ho podporuje (to je přece jen trochu sci-fi!). Když už to vypadá, že vše je v koncích, není tomu...prostě s optimismem a nadšením nejdál dojdeš. Film má neuvěřitelně jímavý konec a vůbec je to všechno tak nějak šíleně ujeté, ale v dobrém slova smyslu. Tohle dílko se povedlo. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka, že si chlap staví svou raketu, aby si splnil svůj sen, byla dobrá. BB Thornton, pokud ve své roli nehraje zrovna naštvanýho chlápka, hraje už pořád stejně (připadá vám to, že je hrozně flegmatickej a tak). Virginii Madsen taky znám jenom z rolí manželek hlavního hrdiny. Je to film o snu, ale pro mě to moc sen není. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Na víkendové popoludnie ideálny film, ale inak nič extra. Námet nepôsobí nejako uveriteľne, ale vo filme to ešte ako tak uveriteľné je. V niektorých momentoch však ten film vyznieval dosť hlúpo(napríklad pri nejakých tých patetických preslovoch, alebo tí agenti na záver u Lena...) a tie CGI efekty tiež pôsobia dosť lacno(niekedy až parodicky), ale napriek tomu sa to dalo v pohode dopozerať a film mi jednoducho zdvihol trochu náladu - čo som od neho očakával v prvom rade. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi psychologická snímka. Vo filme som našiel pre seba veľa skrytých zmyslov, veľa krát som sa zamyslel nad mnohými vecami a pohlo to moje rozmýšľanie novým smerom, začal som si uvedomovať viaceré hodnoty a zistil som, že veľa vecí o ktorých si človek namýšľa, že sú nemožné, sú naopak možné. Možno tam bolo veľa klišé, ale inak veľa motivácie srší z toho filmu. Nechápem ako môže byť tak nedocenený, možno je to tým, že veľa ľudí už nemá svoje vlastné sny. Ukazuje tiež ako môžu byť naše skvelé plány tŕňom v oku iných, ale napriek všetkému sa nesmieme vzdať. Tak do toho vesmírny kovboj. Výnimočná záležitosť. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Když manželka odjíždí v neděli do kostela na mši, zavírá dveře auta, které se ale nedovřou. V dalším záběru už jsou zabouchlé správně. (Pepy)
  • Mark Polish, který hraje FBI agenta Mathise, napsal k tomuto filmu scénář. (Pumiiix)

Reklama

Reklama