Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Polovina 80. let, Camden College, Nová Anglie. Chladnokrevný cynik Sean Bateman (James Van Der Beek) navenek působí jako mladík ze slušné, zazobané rodiny, ve skutečnosti však prodává drogy celé univerzitě a spí přibližně s polovinou její dívčí populace. Avšak - stejně jako všichni kolem - touží jenom po spolužačce Lauren Hyndeové (Shannyn Sossamon), která se rozhodla zachovat věrnost svému povrchnímu příteli Victorovi (Kip Pardue), i když by nepohrdla ani bisexuálním Paulem. Paul ovšem nedá dopustit na Seana, zatímco Victor nejvíc touží po penězích a snad i po Laře (Jessica Biel), která by si ráda podmanila Lauren. Naštěstí je tady ještě drogový dealer Rupert, který má jen jedinou lásku: peníze. Semestr mejdanů, podrazů a zvráceností je v plném proudu a vypadá to, že vztahy Seana a jeho kamarádů se ještě pořádně zapletou.

Satirický pohled na milostný mnohoúhelník prosycený drogami, chtíčem a zkažeností natočil Roger Avary, známý jako režisér černé komedie Zabít Zoe a osvědčený spolupracovník Quentina Tarantina - spolu s nímž získal Oscara za scénář kultovního morytátu Pulp Fiction - historky z podsvětí. Film byl natočen podle stejnojmenného románového bestselleru Breta Eastona Ellise - spisovatele, který před třemi lety inspiroval divácky mimořádně úspěšný thriller Americké psycho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý film, který se mi chvilkami zdál nechutný, perverzní, ale přesto i vtipný, s výbornou kamerou a slušnými hereckými výkony. Tvůrci si s kamerou vyhráli a tak se občas objeví i zajímavá scéna (např. spojení dvou záběrů v jeden aj). Film je ze života americké mládeže: sex, drogy, závist atd. A výběr skladeb se mi občas také nelíbilo. Soundtrack je skvělý také tam jsou nejlepší skladby filmu ale ve filmu jich zahraje hodně a plno se mi jich v daných scénách nelíbilo. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nezvykle pojatý film o ničem. Provokativní, chytře natočený, bez výraznějších dějových linií a snahy o sympatie diváka. Upřímný a hodný odsouzení, právě pro tuto nevybíravou upřímnost. A přesto v jistém slova smyslu nezapomenutelný, protože žije životem hřísným, ke kterému si jen stěží někdo z nás najde cestu... ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Film mal svojo osobité čaro s koncom jemne pripomínajúcim Post coitum. Začiatočná štvrtina bola super a úplne ma nabudla, no v strede dochádza scénam nápaditosť a vtip. Čo sa zase pomaličky napravuje ku koncu. Nemožno ho považovať za teenegerskú komédiu, lebo obsahuje niečo naviac a to určitú kritiku založenú na expozícii kritizovaných javov aj ke´d len v menšej miere. Dej je plný osobných tragédii, či príbehov užívania si , záleži len na uhle pohľadu. Humor vie občas naozaj rozosmiať, no väčšinu času som aj tak strávil čakaním na lepšie scény. Treba pochváliť hudbu a celkom podarené spetné zábery. Napriek všetkému 2,5* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ten film nestojí za moc, ale neumím si vysvětlit, čím to je, že se k němu po určité odmlce vždy vracím a pouštím si ho znovu a znovu. Těším se na něj, protože je to příběh ze života vysokoškoláků, mezi něž se také řadím. Těším se na něj, protože je nabitý mnoha různými postavami a jejich odlišnými příhodami. Těším se na něj, protože je prostě a jednoduše zajímavý. To si aspoň myslím, když už zapomenu, co se tam všechno odehrálo, když jsem to viděl před půl rokem naposledy. Když na to pak koukám, tak nejsem ani zdaleka tak spokojen, jak jsem očekával, že budu než jsem si film pustil. Ty nehorázné prasárny mi pak lezou krkem, některé postavy bych zase nejradši odstřelil. Je jasné, že film má kouzlo, přestože není ani zdaleka nijak výjimečný. Ještě nutno podotknout, že některé scény, jsou natočeny opravdu mistrně a hlavně poutavě (např. zpomalené záběry nebo rychlé střihové pasáže). 70% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Roger Avary .. You will never know me. Série teenagerských epizodek, které samy o sobě nejsou zrovna nejpůsobivější, ale dohromady se o jistou výpověď přeci jen postarají. Výrazným tahounem je hudba, hezká herecká sestava a zajímavé režijní pojetí s několika hodně silnými momenty. Škoda, že s některými technickými vychytávkami se chodí pro vodu tak dlouho až se... okoukají. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Scéna s párty "Konec světa" byla natočena dne 11. září 2001. (ČSFD)

Související novinky

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama