Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (846)

Marius 

všechny recenze uživatele

Z toho čo som od Forstera videl, je toto jeho filmársky najdospelejšie a pritom najhravejšie dielko. Brilantný scenár pri ktorom sa stretáva romantická linka As good as it gets (áno, tentokrát sa mi ani distribučný názov nezdá debilný), s Palahniukovskou štruktúrou postáv (looser, friend a femme fatale) a Kaufmanovskou šialenosťou, ktorý však všetky "kaufmanovky" u mňa prekonáva svojou hravosťou a funkčnosťou každej scény. Maggie Gylenhaal ako anarchistická pekárka ruluje ! 10/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Little did I know. Tenhle originální a zábavný film mě dlouho odrazoval, protože z Ferrela mívám vyrážku. Byla to ale chyba. Hra s vyprávěním, která ale nepůsobí samoúčelně. Humor, který nepůsobí nuceně. A drama, které skutečně chytne. A konec je dokonale vypointovaný a odvážný. Záměrně vybírá nejhorší variantu, ale bezproblémově ji obhajuje. Forsterův nejlepší film... ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naproto fantastcké. Film, kouzelný svoji prostotou, laskavosti, prýštící z každého filmového políčka. Trošku mi to evokovalo Woodyho Allena, ani nevím proč. Herci jsou skvělí (Ema Thompson je poděs k sežrání) a projev Wilal Ferrella je úžasně civilní, utlumený ale o to intenzivnější. Scénář brilantní, jemný humor funguje na výbornou... Jedno z největších překvapení tohoto roku se vynořilo v podstatě odnikud, ale o to je příjmnější. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku. Hodně "Kauffmanovský" (Taky jste si všimli, že se tohle přídavné jméno používá čím dál tím častěji?) scénář je podaný příjemně a mile a nepostrádá potřebnou dávku ujetosti a komplexnosti. On taky Marc Foster není žádný režisérský nováček a po Hledání Země nezemě znovu ukazuje, že takovéhle příběhy opravdu umí. A i když by se mohlo zdát, že právě příběh bude hlavním tahounem filmu, jsou jim kupodivu herci, na kterých nejvíc staví. Ferrella jsem v podobné roli ještě neviděl (a možná už ani neuvidím), Hoffman se do toho obul pěkně, Thompsonová je skvělá a do Maggie Gyllenhaal bych se zamiloval taky. Od tohoto dne je na mém personálním "watchlistu" oblíbených hereček. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Aj keby sa našli kaňky a nejaké tie logické odrobinky, tak nemám srdce Forstreovi za Harolda zobrať čoby len jednu hviezdičku. Veľmi príjemne, s veľkým srdcom a citom pre detajl natočená romanca - komédia - moralitka, ktorá v rukách bez fantázie mohla skočiť 100 a 1-krát zle. Čize piata ide za záchranu originálneho príbehu. Ďakujem Marc. 90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Původní název filmu (Stranger Than Fiction) pochází z citátu Marka Twaina: „Pravda je podivnější než fikce, ale je to proto, že fikce je povinna držet se možností; pravda není. (profhubert)
  • Mnoho jmen a názvů odkazuje na matematiky, vědce a umělce:
    - Harold Crick (Will Ferrell): Francis Crick, jeden z objevitelů struktury DNA.
    - Ana Pascal (Maggie Gyllenhaal): Blaise Pascal, francouzský matematik a filozof.
    - Karen Eiffel (Emma Thompson): Gustave Eiffel, francouzský inženýr, který se proslavil návrhem eponymní věže v Paříži a kostry newyorské Sochy Svobody.
    - Penny Escher (Queen Latifah): M.C. Escher, nizozemský grafik, jehož dílo bylo ovlivněné matematikou.
    - Dr. Mittag-Leffler (Linda Hunt): M. G. Mittag-Leffler, švédský matematik. Traduje se (mylně!), že Nobelova cena za matematiku se nezačala udělovat právě kvůli němu, neboť by byl prvním žhavým kandidátem na její získ... a přitom měl poměr s Nobelovou milenkou.
    - Profesor Hilbert (Dustin Hoffman): David Hilbert, významný německý matematik.
    - Dr. Mercator (Andrew Rothenberg): Gerardus Mercator, vlámský kartograf, který pro označení souboru map poprvé užil slovo „atlas“.
    - Dr. Cayly (Tom Hulce): Arthur Cayley, britský matematik.
    - Banneker Press (název nakladatelství): Benjamin Banneker, afroamerický astronom a matematik.
    - Kroneckerova autobusová linka: Leopold Kronecker, německý matematik, autor výroku: „Bůh vytvořil přirozená čísla, vše ostatní už je výtvorem člověka. (profhubert)
  • Severoamerické tržby dosáhly 40,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 53,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama