Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Jednou za deset let je vybráno sedm mágů, a právě tito „Páni“ za použití pomocníků jednotlivých řádů nazývaných „Služebníci“ se spolu střetnou o jediný Svatý Grál. Ten splní vítěznému Pánovi i jeho Služebníkovi jakékoliv přání. Služebníci jsou padlí hrdinové, kteří se po smrti stanou hrdinskými duchy. Širou Emija, jenž přežil před deseti lety velký požár, byl adoptován Kiricuguem Emijou který ho při požáru zachránil. A právě Širó se nevědomky stane jedním z Pánů tím, že si vyvolá Služebníka z řádu Saber. Spolužačka Rin Tósaková, jež si vyvolala Služebníka z řádu Archer a jež se připravovala na roli Pána plných deset let, nevidí v Širóovi soupeře, avšak zavede ho do posvátného kostela, kde Širó roli pána a všechno, co to obnáší, přijímá. Soupeřem Emiji je tím pádem i Rin… (Roby)

(více)

Recenze (56)

Vesman 

všechny recenze uživatele

Když člověk slyší o něčem vychvalovaném, skutečně by neměl nic očekávat. Výsledek pak většinou nestojí za to, za co by stát měl. Stejná věc se mi, i když v menší míře, stala i u Fate/Stay Night. Asi těžko bych mohl vypíchnout nějaký konkrétní zápor, snad jen hlavního hrdinu a jeho iritující šlechetnost a pacifistické kecy. Avšak to, co mi brání dát plný počet, je první třetina seriálu. U těch zhruba prvních 8 dílů jsem se poměrně dost nudil a do dalšího sledování se musel dost nutit, tenhle těžko stravitelný začátek se podle mě dal zmenšit na polovinu a ničemu by to neuškodilo. Jednou z věcí, která mi také vadila je soustředění jen na určité postavy. Samozřejmě je normální, že se většina seriálu točí kolem hlavního hrdiny. Ovšem zde máme celkem sedm pánů. Vpodstatě celý seriál se točí kolem dvou, vyjímečně tří z nich. Účinkování ostatních pánů by se dalo popsat zhruba takhle: „přijdu, udělám bububu a zemřu“, což mě dost mrzelo, protože jak u mě bývá zvykem, jak je na obrazovce moc hlavního hrdiny, získávají oproti němu tyhle vedlejší postavy čím dál víc sympatií. To samé by se dalo říct i o služebnících, i když ne v takové míře. Ale abych jen nekritizoval, moc se mi líbili služebníci, vybrání historických hrdinů považuju za dobrý nápad, jejich pestrost a vzájemnou nepodobnost se mi moc líbila. Fantasy mám rád, a to téměř v jakékoliv podobě. Takže motiv s bitvou sedmi mágů se mi zamlouval, i když zrovna bez Svatého Grálu bych se klidně obešel, mám pocit že ho teď cpou do všeho možného (nejspíš důsledek Da Vinci Code). Celkově vzato jde o kvalitní fantasy anime, které mi však přijde trochu přeceňovan, k dokonalosti mu přecijenom něco chybí. Navíc nechápu co máte všichni na Saber…Rider se mi líbila víc. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hmm, čím bych začal? Asi varováním, abyste vydrželi prvních pár dílů. Začátek je zde příšerně nudný a jen díky silné vůli jsem přežil. A vyplatilo se to! Odměnou mi byly vizuální orgie v dílech následujících, bitvy servantů skutečně stojí za to, stejně jako jejich výběr. (i když bych ocenil ještě trošku větší širokost třeba i ČR, když tam řecko má 3) Hudební stránku bych příliš nevychvaloval, sice s obrazem ladí hezky, ale bohužel samostatně nefunguje. Tolik do audiovizuální stránky. Příběh je zde hezky rozvržený (no bodejť by ne když to má hru,film,knížku i mangu) a vše k sobě sedí hezky. Nejlepší servant? Archer. Nejlepší hláška? EX-KALIBÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh, který si vypujčuje postavičky snad z každé možné mytologie...každých deset let totiž probíhá válka o Svatý Grál, ve které se utká 7 služebníků (servants)..na konci samozřejmě smí zůstat jenom jeden (to dá taky rozum, že jo). Kdybych tu měl rozebírat všechny aspekty příběhu, tak bychom tu byly až nevim do kolikati (bo nevim, kdo si to kdy bude číst, though), jelikož je příběh celkem složitý a propletený...navíc se vše odehrává za doprovodu (dalo by se říct až) esenciální hudby a chorálů, které dovedou člověka naladit na tu správnou náladu, animace je taktéž velice výborná, takže rozhodně DOPORUČUJU...ten, kdo to myslí s anime vážně by tohle dílko rozhodně neměl minout. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Jednou za deset let probíhá na Zemi Válka o Svatý grál. Jejími účastníky je sedm vybraných pánů, z nichž každý si „vylosuje“ jednoho ze sedmi služebníků. A ač nejsou pánové vyloženě nezajímaví, právě služebníci jsou tím nejlepším, co Fate/stay night nabízí. Ale popořadě. Už vzhledem k faktu, že je seriál dle PC hry, nepřekvapí, že není nestranným pozorovatelem, nýbrž má hlavního hrdinu, resp. ústřední dvojici pán + služebník (z nichž ten druhý je zelenooká a velice sympatická dáma), které se věnuje valná část neakčních scén. Co se týká všech služebníků, jednak je zábavné odhalovat jejich mytologicko-historickou minulost, vztah s pánem, případně motivace, jednak spolu svádějí úchvatné souboje, které i přes počet zúčastněných nepřesahující většinou prsty jedné ruky, nabízejí vpravdě monumentální pastvu pro oko (k vrcholům patří střety Saber s Assassinem) i ucho, anžto hudební doprovod se (nejen v soubojích) opravdu povedl. Co tedy scházelo do vyššího hodnocení? Především eliminace pocitu, že z onoho mytologicko-historického pozadí šlo vytřískat více. Rovněž bych uvítal, kdyby někteří služebníci dostali o drobet více prostoru pro svou prezentaci. I bez toho jde ovšem o kvalitní podívanou. Doplnění (únor 2011): Po více než čtyřech letech a s o trochu většími zkušenostmi s anime jsem Fate/stay night zhlédl podruhé. Nyní už si všímám mnoha použitých klišé a již nejsem tolik nadšený ze soubojů (Berserkovo nesmyslné vyčkávání, obzvláště v rozhodujícím souboji, je vysloveně hloupé), ale stále jde o zábavné fantasy, které si díky Saber čtvrtou hvězdičku zaslouží. 7/10 ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Akčních anime není nikdy dost, ale jen málokterý titul opravdu stojí za to. Fate/Stay Night rozhodně patří do této kategorie. Japonci si opět propůjčili pár historických postav (včetně samotného Gilgameše) a nechali je bojovat jako služebníky sedmi mágů. Cílem je niž víc než samotný Svatý Grál. O luxusní souboje se opírá nádherná, scénická hudba, mezitím dojde i na pár zvratů (zvláště ke konci) a fakt, že se celý seriál prakticky točí jen kolem Saber a Shiróa už lze jen odpustit. P.S. Nejlepší byla Saber a můj oblíbený Berserker!!! Muhehe, vyléči si rány a zab je! Lepší 8/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Hra, podle které bylo anime natočeno, má tři dějové linie: „Fate“, „Unlimited Blade Works“ a „Heaven's Feel“. Anime sleduje dějovou linku „Fate“. (spacemaster)
  • O první ze tří závěrečných písní „Anata ga Ita Mori“ (epizody 1 až 13 a 15 až 23) se postarala skupina Jyukai, která se zároveň postarala i o tu druhou „Hikari“ (epizoda 14). Tu poslední „Kimi to no Ashita“ nazpívala zpěvačka Tainaka Sachi, která se postarala i obě dvě úvodní písně. (CarnTheNunya)
  • Série Fate je známá mezi anime fanoušky komplikovaným příběhem s prolínajícími časovými osami a jako velmi obtížná pro nového fanouška zorientovat se v prequelech/sequelech a různých verzí postav. (spacemaster)

Reklama

Reklama