Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů... Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.

Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (209)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Arthur et les Minimoys" je francúzska, detská rozprávka, či ak chcete nedospelá fantasy, ktorá ma vôbec neoslovila. Malý, desaťročný Arthur bol celkom fajn chalan, ale tí krpatí, ušatí, strapatí, hlavatí cool škriatkovia - Minimojovia, sa mi ani trocha nepáčili. Nemám rád tento prehnane farebný, šišatý druh animácie. Režisér Luc Besson týmto rozprávkovým mixom hraného a animovaného filmu u mňa veru nezabodoval. ** ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Luc Besson má sice své nejslavnější období za sebou, ale první díl jeho pohádkové trilogie je určitě hodně fajn záležitost. Je to hodně tripová záležitost, ale není to nic proti ničemu, třeba Pátý element je mnohem divnější. Artur a Minimojové je neškodná pohádka na sobotní dopoledne, která nijak neurazí. Netypická animace je pro někoho možná tripová, ale tohle mi přijde jako fajn drogy. Záporák Maltazard je hodně luxusní. Těším se na další díly. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Besson a Arthur? To je vtip? Ten mistr a režisér Leona natočil toto? Tak jakoby film to špatný není, ale Beeson trošičku klesl. Musím říci, že na nějaké poměry se jedná i o hezký víkendový animák pro celou rodinu. Co mi na tom vadilo? Téměř nic, ale něco vnitru mi říká, že je to průmerný a průměrným to zůstane. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kam se Luc Besson propadl je smutné. Animace je docela podprůměrná a příběh s vykradením Star Wars taky nic moc. Překvapením je hvězdné obsazení v originálním dabingu. Kdo by řekl, že se taková jména upíšou takové blbosti. Asi soucit s Francouzem. Velké zklamání. O shlédnutí pokračování jsem ani v nejmenším neuvažoval. 40% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Tento "peckový" film som mal možnosť videť pred necelými desiatimi rokmi. V televízií to vysielali v kuse až do teraz, nechápal som ale to, prečo sa táto "pecka" tak cení a cpú to aj netuším kam. Keď ma pamäť neklame, trikrát som sa snažil hľadať to kúzlo, čo túto "pecku" robí tak populárnou. A? Nepodarilo sa mi to. Nikde som nenašiel jednu jedinú scénu ani vec, ktorá vyzerala dobre alebo ma niečim zaujala. Všetko, čo sa vo filme dialo mi prišlo blbé a nelogické, nebavil som sa a nudilo ma to. Preto tejto "pecke" už V ŽIVOTE nedám ani jednu šancu. Mám ísť k hodnoteniu? Fajn. Herci mi prídu veľmi nesympatickí, nič extra si spoza rukáva nevytiahli a ukazať tri tváre vie naozaj každý druhý, týmto by som sa mohol chváliť aj ja. Scénaristu by som dal ukamenovať. Toľko nezmyselných dialógov, nelogických a absurdných blbosti.. Dokonca ani vizuálna stránka filmu nevyzerá ktovie jak. Tieto veci ale ešte nie sú najhoršie! Film je pre mňa blbý kvôli tomu, že nebaví, nudí, unavuje, často máte chuť to vypnúť alebo odvrátiť zrak,.. Je viac veci, ktorými by som film mohol opísať, ale unavovať sa tým ozaj nebudem. Chápem, že to je robené pre deti, ale toto naozaj nemôžem. Ešte aj tých 62% na čsfd mi príde naozaj veľa.. Mám ďalej pokračovať? 1% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • Během filmu minimojové několikrát změní svoji velikost. Například ve scéně, kdy Arthur dohání princeznu Selenu a jejího bratra, probíhá pod mravenci, avšak když v kanále převracejí autíčko na klíček, jsou podobně velcí, jako autíčko. (Pepy)
  • V ořechové skořápce se Arthur ptá Bety, zda obsahuje jeho nůž s 300 funkcemi lano, příčemž odpověď je záporná. Lano přitom z tohoto nože použije jeho sestra Selenie hned dvakrát. Poprvé na přitáhnutí tulipánu, podruhé na spuštění do zakázaného města. (Pepy)
  • I když Minimojové mluví v originále francouzsky, anglická verze hýří opravdu známými jmény, mezi kterými nechybí Madonna, Robert De Niro, Snoop Doog, Harvey Keitel nebo Emilio Estevez. (Rodriguez)

Související novinky

Good bye, Luc Besson

Good bye, Luc Besson

14.09.2006

Ve své téměř pětadvacetileté kariéře natočil tento francouzský filmový kouzelník zatím jen devět celovečerních filmů, no i to mu stačilo k tomu, aby se nesmazatelně zapsal nejen do historických análů… (více)

Reklama

Reklama