Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů... Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.

Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (209)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Arthur et les Minimoys" je francúzska, detská rozprávka, či ak chcete nedospelá fantasy, ktorá ma vôbec neoslovila. Malý, desaťročný Arthur bol celkom fajn chalan, ale tí krpatí, ušatí, strapatí, hlavatí cool škriatkovia - Minimojovia, sa mi ani trocha nepáčili. Nemám rád tento prehnane farebný, šišatý druh animácie. Režisér Luc Besson týmto rozprávkovým mixom hraného a animovaného filmu u mňa veru nezabodoval. ** ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že se Luc kdy vrhne do animace, ale vlastně proč ne. Je to zábavné dobrodružství pro každého, jen by se už mohl Besson vyhnout těm pitvořícím se dospělým postavám a vůbec u něj herci strašně přehrávají. To, co zažije Freddie v deseti letech s animovanou sexbombou se dá brát jako úvod do sexuální výchovy, ale frantíci se s tím nikdy nemazali. Každopádně vizuál a hudba tradičně vysoký nadstandard, animovaná část příběhu má spád a palečky budete držet všichni, hraná má super kameru, ale děj je v ní skoro zbytečný. Animace je trochu chudší, ale třeba to do příštího dílu kluci napraví. Hledat poklad v zahradě se dá z mnoha úhlů pohledu, ale vždycky je to dobrodružství... 60% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který svou fantazií možná neokouzlí tolik jak si sám myslí, ale rozhodně dokáže potěšit. Uličnický hlavní hrdina, který bude po většinu filmu doprovázen krásnou (avšak animovanou:( ) princeznou, aby našel svého dědečka a snad i jeho poklad v daleké zemi zlého čaroděje. Film není žádná bomba to je jasné od prvního okamžiku, ale hraji si s fantazii velmi příjemně a nesnaží se moc napodobovat ostatní animáky hlavně z Ameriky. Bohužel se však opět přiklání k jisté snaze ukazovat fantaskní svět v podobnosti s naším stávajícím(např. hip hop zkouření brouci...), což je jedna z věcí která mě vadí a vadila i snad v prvním filmu, který toto zkusil na plátně, Shark Tale. Jinak o hereckém obsazení se špatně mluví, když polovička hvězd jen namluvila své animované hrdiny a utekla ze studia. K režii stačí říct, že Luc Besson není nejhorší režisér, co kdy žil, ale už není a asi nikdy nebude tím Bohem, co stvořil nádhernou Magickou hlubinu nebo úžasného Leona. Tento díl má být první z připravovaných tří a nevím, co přesně chtějí další díly vyprávět. Ve skrytu duše se toho, ale musím bát, protože příběh okolo dědečka a pokladu byl už teď trochu chatrný a jestli si Luc Besson vymyslí něco ještě ohronějšího možná by ten další díl radši ani neměl vzniknout. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Patos jménem Arthur a Minimojové je povětšinu nudná, chaotická, neuspořádaná, nic nového nepřinášející kravina. První půlhodina filmu, hraná, má takovou nepříjemnou pachuť a je nudná. Další pasáž, animovaná, v “úžasném“ světě Minimojů, dostane trochu spád a konečně se začne něco dít, ale zaprvé, nepřináší v oblasti animáku a vůbec filmu nic nového a navíc je to vše podáno tak trochu špatnou formou. O kiksech provázející celý film nemluvě. Například hlavní hrdina má na splnění určitého úkolu vymezený čas, jenže ho přetáhne, alespoň podle toho co jsem zpozoroval, o dost hodin, ale nikomu to moc nevadí, nikdo si nevšimne. Dále pak například velikost Minimojů se co chvíli mění z milimetrů na centimetry a taky to všem, jaksi unikne. Ale tak, přece jen je to odlehčená recyklačka (jiných filmů) pro děti, tak trochu tolerance přece! Takže se smiluji a dám 2 hvězdy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další podívaná určená hlavně pro ty nejmenší. Luc Besson se nám po své béčkové producentské dráze opět vrátil k režii a přináší nám dětskou fantasy podívanou u které budou spokojeni hlavně ratolesti od 6 do 12 let. Je to typický příběh o klukovi, který se dostane do fanstického světa aby zde našel poklad, kterým by zachránil sebe a svou babičku od vystěhování z rodinného domu. Film nepřináší převratné triky a animace nemá v konkurenčním boji s americkou produkcí vůbec šanci a ani herci nebo spíše postavičky nejsou nic světoborného avšak jako celek tato pohádka překvapivě funguje a i rodiče by jí mohli bez větší újmy přežít. Ale Lucu mi chceme Leona 2 pro příště, děkujeme. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • I když Minimojové mluví v originále francouzsky, anglická verze hýří opravdu známými jmény, mezi kterými nechybí Madonna, Robert De Niro, Snoop Doog, Harvey Keitel nebo Emilio Estevez. (Rodriguez)
  • V ořechové skořápce se Arthur ptá Bety, zda obsahuje jeho nůž s 300 funkcemi lano, příčemž odpověď je záporná. Lano přitom z tohoto nože použije jeho sestra Selenie hned dvakrát. Poprvé na přitáhnutí tulipánu, podruhé na spuštění do zakázaného města. (Pepy)
  • Během filmu minimojové několikrát změní svoji velikost. Například ve scéně, kdy Arthur dohání princeznu Selenu a jejího bratra, probíhá pod mravenci, avšak když v kanále převracejí autíčko na klíček, jsou podobně velcí, jako autíčko. (Pepy)

Související novinky

Good bye, Luc Besson

Good bye, Luc Besson

14.09.2006

Ve své téměř pětadvacetileté kariéře natočil tento francouzský filmový kouzelník zatím jen devět celovečerních filmů, no i to mu stačilo k tomu, aby se nesmazatelně zapsal nejen do historických análů… (více)

Reklama

Reklama