Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (356)

kingik 

všechny recenze uživatele

Film ve svém názvu slibuje o něco víc, než nakonec dostojí, zvláště když směle pokukuje po Avatarovi s rozpočtem osmdesát mega, ale přesto s touhle zručně natočenou jízdou najdete z pohádkového lesního království vždy cestu ven, a jen jde o to, v jaké věkové kategorii se nacházíte. V tomhle ohledu si film nevymínil žádnou kategorii a tápe. Královna lesní říše umírá a před smrtí daruje dívce Mary ze světa lidí vzácné poupě, které je třeba chránit, než rozkvete za velmi vzácné konstelace. Než se tak stane, Mary se seznamuje s obyvateli podivuhodné říše, z nichž ne všichni mají dobré úmysly, přičemž se dělí na dva nesmiřitelné tábory. Poupě hlavně nesmí padnout do moci Temné armády, což by mělo pro lesní říši fatální následky. Při mé sumarizaci, jsem nečekaně dospěl k tomu, že film je svým uchopením spíše orientován na dospělé publikum. Pro malé děti je málo atraktivní a na sílu jsou tam pro ně vložené vtipné postavičky hlemýždě se slimákem opatřené legračními jmény, nebo léty sešlý mopslík Ozzie, ale nedá velkou práci si je z příběhu odmyslet a slouží spíše k jednomu účelu, a sice, aby haranti nepoposedávaly nudou na sedačkách. Vsadil bych si dokonce na to, že v knižní předloze bylo vše lépe rozvíjeno, oproti tomu, co ve výsledku předložil oktet scenáristů, kteří se moc nevyznamenali a neujednotili, když přišli s takovým zjednodušením svébytnou originalitou oplývajícího příběhu. A pak na tomhle filmu zbývá to hlavní, a tím je propracované grafické zpracování, na němž je znát vysoký rozpočet, který se tvůrcům sotva vrátil. V původním znění lze ohodnotit dabérské výkony celé řady známých herců, ale tuto možnost jsem si nechal ujít, protože po řadě filmů s titulky, mně přišel český dabing velmi vhod. Na závěr lze konstatovat jen to, že návštěva tohoto lesa v příběhu sice neohromí, ale ve vynikajícím vizuálním ztvárnění, se jeho slabiny částečně ztratí. Mé hodnocení: 60% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další z opravdu dlouhé řady průměrných animáků. Občas se sice najde takový, který mě dostane do kolen (viz Jak vycvičit draka), ale to jsou opravdu výjimky. Jinak na nás studia chrlí spoustu lehce zaměnitelných animovaných filmů útočících na peněženky všech rodičů, kteří si obstarali nějaký ty ratolesti. Nutno říci, že tyto film útočí hodně úspěšně a tak se nemusíme ani náhodou bát, že by jejich příval měl někdy ustát. Království lesních strážců se opírá o klasické pilíře animáků. Odehrává se v kouzelném prostředí lesní drobotiny, obsahuje spoustu zábavných postav (pejsek nebo slimáci), je dostatečně dojemná a především dobro opět zvítězí nad zlem. Jako plus bych viděl opravdu krásnou animaci. Zážitek možná trochu zkazil český dabing, jelikož jsem si nemohl poslechnout například Amandu Seyfried, Colina Farrella nebo například Christopha Waltze. Co se týče žánru, tak průměr. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. Film byl typický animák se vším co se k tomu sluší a patří. Originální mix dreamworksovské hry na známá jména (vážně - koukněte se nahoru kolik zvučných jmen tam je! Ale chybí tam i např. Chris O'Dowd, Pitbull, Steven Tyler nebo John DiMaggio.) a sem tam nějaký gag a pixarovské hry na svět po boku lidí, ale ti ho nevidí. Lehce nakousnuté dospělé téma (mrtvá máma, vztah dcera/otec) je nakousnuté skutečně jen lehce. Hlavní tahák zde zřejmě byla klasicky typická pohádkovitost lesních strážců. Funkčně jsem na filmu nenašel žádnou velkou výtku, snad jen občas až přílišná střídmost a bezpečnost. Lepší průměr mezi mnou viděnými animáky, ale docela klidně tento výtvor mohl být direct-to-video a moc by svět netrpěl. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mě to teda nepřišlo moc Epic... Chtěl jsem zde napsat něco ve stylu, že mě tyhle "hard fantasy" animáky (snad chápete, o jakých mluvím) nebaví, ale pak jsem si vzpomněl na My Little Pony a uvědomil si, že bych pěkně kecal. Každopádně Království lesných strážců mě vůbec nebavilo. Celé je to slepenec nejčastějších klišé z animáků (jeden mrtvý rodič, velká láska v podobě nádherného kluka "rebela" vypadajícího jak Ken, dvě nablblé postavy, co jsou v ději zbytečné, ale starají se o humor, atd.) s totálně šablonovitými a nezajímavými postavami, blbými dialogy, chabým dějem se spoustou nudné akce, který je ve všech situacích tak předvídatelný, že i random seriál co chodí v šest ráno na Nickelodeonu je oproti tomuhle překvapivější a hlavně je to celé neskutečně nudné. První polovinu jsem ještě dal v pohodě, ale u té druhé už jsem chvílemi měl skutečně problém udržet pozornost. Ani ten svět není moc originální, když si vzpomenu na Arthura a Minimoje. A ani to se mi nikdy nelíbilo. Tak jako tak, víc nezajímavý animák než tenhle už jsem sakra dlouho neviděl... Animace hezká, nápad k zahození taky není, humor aspoň nebyl trapný, ale to je asi tak všechno. Příště si radši pustím Údolí ztracených mravenců. 2* ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice povedený animovaný film. Na celém filmu je rozhodně nejlepší grafika, to je prostě nádhera, jak je to graficky zpracováno. Fakt jak kdyby jste se dívali na hraný film. Příběh je také celkem dobrý, navíc je doplněný velice dobrou hudbou. Myslím, že tato pohádka pobaví jak malé diváky, tak i dospělé. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Leaf Men and the Brave Good Bugs. (MikaelSVK)
  • Chis Wedge našiel svoju inšpiráciu pre vznik Kráľovstva lesných strážcov v roku 1998 na výstave obrazov, na ktorých boli zobrazené tajomné lesné ríše. (drake31)
  • Film bol distribuovaný do kín pod falošným názvom Many leaves. (tarponko)

Reklama

Reklama