Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew Broderick a Danny DeVito září v rolích sousedů, kteří mezi sebou soupeří o nejhezčí vánoční výzdobu! Buddy Hall (DeVito) je pevně rozhodnut, že tenhle rok přebere Stevu Finchovi (Broderick) místo vánočního krále. Svůj dům chce ozdobit tolika žárovkami, že budou vidět až z vesmíru! Nikdo nedokáže odhadnout, jaký budou mít tyhle prázdniny konec. Vy si však tuhle divokou a sněhovou slavnost smíchu jistě užijete a zamilujete si ji společně s celou rodinou! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protože máme za sebou už půlku března, a protože padá neustále ten svinský sníh, tak jsem dostal chuť na nějakou vánoční komedii. A tato mně velmi potěšila! Při natáčení musela panovat vynikající a pohodová atmosféra, jelikož tento film na mně celkově působí pohodářsky a hlavně jsem si u něj neobvykle dobře odpočinul. Samozřejmně komedie o sousedech, kteří spolu v něčem soupeří jsme měli možnost vidět několik. Dokonce jsem se několikrát pousmál a asi tak 3 krát jsem se smál dlouze a nahlas. Našlo se pár povedených hlášek. Matthew Broderick je sympaťák, který má možná nějaké ty herecké vlohy. V tomto filmu má krásnou manželku v podobě Kristin Davis. Ovšem jeho nově přistěhovaný soused v podání Danny DeVita je teda eso. Tenhle trpajzlík mně teda dostával! Nejenže ukradl svému sousedovi kafe i noviny, koupil mu auto, které si pak musel zaplatit, rušil ho při spaní a tak dále. Z takovéhoto souseda bych se zbláznil, i když možná ne, díky těm dcerám. Vydařená komedie, kterou si rád a s chutí připomenu o Vánocích. A proč? Je tam ta atmosféra Vánoc! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Standardní americká vánoční komedie, na které vlastně není vůbec nic opakování hodného. I proto jsem jí tedy vrazil dvě hvězdy. To, že tu Danny DeVito a Matthew Broderick (kteří jsou tu jediní dobří) proti sobě stojí naprosto standardním způsobem v příběhu, který si o vánoční atmosféru naprosto koleduje, to není bůhví jaký zázrak. Podle mě to mohlo být mnohem vtipnější. Potenciál by byl. Takhle je z filmu ale standardní rodinný odpolední kousek, u kterého uvaříte oběd a najíte se ne úplně v tichu. ()

Reklama

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Mám rád vánoční komedie, i ty slabší, které ale mají tu sílu vyvolat v člověku v období vánoc ten vánoční pocit (příkladem Sám Doma, Vánoční prázdniny). Ovšem v případě této komedie tomu není tak. Jediné co stálo za povšimnutí, byl Danne DeVito, který je pro tyto komediální role jako stvořený. Druhým kladem byl ten jeho přeplácaně osvětlený dům, na kterej byla radost koukat. Ovšem tímto výčet kladů končí a říkám, že jsem se po většinu filmu spíše nudil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie. Už samo toto slovní spojení může cynickým divákům znít rovnou jako výstraha. Některé vánoční komedie se občas povedou. Žel, tato k nim nepatří, i když zde hrají Matthew Broderick a Danny DeVito. Ani tito dva slavní herci nemohou zachránit trapnost díla, jehož nápad by vystačil možná na jeden díl sitcomu, třeba Kroku za krokem. Posuďte sami - dva sousedi každé Vánoce soupeří, kdo bude mít lepší osvětlení na domu. Danny si usmyslí, že jeho osvětlení bude vidět až z vesmíru! Jenže oba sousedi ve snaze se trumfnout zapomenou mít ohled na své okolí, a tak nakonec zůstávají sami. Avšak - jak víme, jsou Vánoce, chlapi se napraví, a i když na chvíli vypadne proud, i to hlavní se stane skutkem. Všichni se radují, máchají svíčkami, všichni se mají rádi, znějí vánoční písně americké provenience a happy end nutí vytáhnout kapesníčky. Inu, ještě že jsou Vánoce jen jednou za rok. Začátek disku nás "překvapí" protipirátským trailerem, jako bonus se nabízejí komentář režiséra a DeVita (bez titulků), rozhovory Dylana Blue s herci (3:47), tři vystřižené scény (5:12) a celkem 41 (!) nepovedebých scén (8:08) - vše s českými titulky. A abychom nezapomněli, ještě je tu link na Foxe. Publikováno: 01.03.2008 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie, která si neláme hlavu s logikou, s reálností, nesnaží se blýsknout žádnou velkou originalitou, jen bere kouli obvyklých klišé a pokouší se je natáhnout místy až do absurdna v příběhu, který přináší tradiční poučení o tom, že příliš tlačit na pilu se nevyplácí a hezké na vánočních tradicích je především to nenucené. Přesto se mezi všemi těmi vtípky, fousatými tak, že by Santa záviděl, občas mihne i nějaký povedený, takže se člověk občas zasměje, vánočně naladí a třeba i vypne a místo úporné snahy po "úžasných" vánocích prostě jen tak relaxuje. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Kvôli scéne, v ktorej Steve (Matthew Broderick) a Buddy (Danny DeVito) majú rýchlokorčuliarsky závod, musel Broderick trénovať s profesionálnym rýchlokorčuliarom už niekoľko mesiacov vopred. (misterz)
  • Pôvodný názov filmu bol All Lit Up. (misterz)

Reklama

Reklama