Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 140)

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Veľmi závidím tým divákom, ktorí na konci filmu pozerali s neveriacky otvorenými ústami a žasli nad detailami, ktoré im zostali počas filmu zastreté. Ja však patrím k tým, ktorí to čoskoro celé prekukli a príbeh im tak zostal ľahko predvídateľný. Najneskôr po čiernej mačke musí byť trocha pozornému divákovi všetko jasné. Tak zostáva aspoň potešenie z výborných hereckých výkonov a dobrej atmosféry. ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

They wanted to be fooled. Rovnako ako ja a preto tento trik fungoval. Priznám sa, takýto koniec som nečakal, čo v spojení s vynikajúcim obsadením a hereckými výkonmi stanovilo rezultát na 4.5*. ()

cici24 

všechny recenze uživatele

90% Opravdu dobrý film, moc jsem o něm neslyšel, ale požitek byl překvapivý:-)))...Oba hlavní herci spolu hrají velmi dobře, řekl bych, že se snesou na place:-))) ()

Alfonso198 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé! Bale s Jackmanem vynikající jakožto dle mého všichni účinkující v tomhle filmu. Ale kdo mě překvapil nejvíc byl pan Bowie, kterýho v reálu nějak nemusim, jakožto pan Tesla, kterýho sem si fakt oblíbil. Nebudu dlouho otálet s druhou projekcí... ()

john986 

všechny recenze uživatele

Dlouho sem tomu filmu odolaval, svym obsahem a zaclenenim me nejak nezaujal, tak sem ho mel pripravenej v seznamu nekde vespod, ciste proto, ze ma takovy hodnoceni. Kazdopadne sem rad, ze sem se k nemu nakonec dostal!!! super zazitek! az sem byl prekvapenej ()

Weehaa 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, pro mě to byl průměrný film s dobrým Balem. Neřekl bych, že jsem byl od pánaboha obdařen nekonečným intelektem, přesto mi u tohoto filmu přišlo, že snad každý větší obrat v ději se dal snadno předvídat. A polopatické vysvětlování na konci by se snad taky dalo zkomponovat elegantněji. MEMENTO byla úplně jiná liga. ()

Bugiii 

všechny recenze uživatele

Film, nad kterým přemýšlíte ještě hodně dlouho. Skvělé herecké výkony Hugha Jackmanna i Christiana Balea. Dokonalý trik vás naprosto okouzlí a rozřešení na konci ohromí. Trochu bych tomuto filmu vytkla nepřehlednost. Občas jsem se ztrácela v čase, ději i postavách a vlastně bych teď z fleku nemohla říct, o čem ten film je. Ale určitě stojí za vidění. ()

Jakupb 

všechny recenze uživatele

Dalo mi práci přijít na to, jak Dokonalý trik uchopit v důsledku napsání názoru. Je hodně snadné mu podlehnout a hned dát astronomické číslo, vždyť superlativa by se psala skoro sama… nepředvídatelný, brilantní, kouzelný… tím vším tento počin je, ovšem já se pokusím sepsat můj verdikt tak, abych si pak nemusel překopávat top ten, samou chválu tedy pět nebudu. Dokonalý trik si může být dokonalý, jak chce, jenže já v něm nevidím asi to, co valná většina z vás. Nejdříve však začnu u pozitiv. Opět jsme přeneseni do světa kouzelníků a mágů, což samo osobě dává možnost srovnání s Iluzionistou, tomu se však obloukem vyhnu, nemá to význam. Samotné prostředí tohoto tradičního povolání a osoby v něm působící jsou vyobrazeny vskutku kulišácky. Pokaždé jsem si představoval, jací jsou kouzelníci ve skutečnosti, a teď už vím, že od „normálních lidí“ se diametrálně neliší, jenže film dělá z každého, který má s touto profesí něco společného, tajemnou postavu plnou neprobádaného materiálu. Je snad jasné, že dva ústřední borci nemůžou být nudní, ale až na takové zážitky z jejich života jsem nepomýšlel. Proto, jedním z faktorů, zapříčiňující vaše plné soustředění je fakt, že se bez ustání řeší nové, někdy i bizarní střety těch dvou. Jen mě mírně zklamalo, když jsme se konečně podívali k Teslovi. Měl jsem tam z toho divný pocit. Jisté je však jedno, Tesla má pro příběh obrovský význam a tady vidím tu odlišnost mezi většinou a mnou. Teslův stroj mi tam nezapadal a vnukl mi myšlenku o lehce fantasmagorické podívané. Jistě, scénář se musel nějak vyřešit a změny o 360 stupňů jsou tam hlavně díky tomu udělátku, avšak mě tam neseděl. A zrovna tak konec. Jistě, měl být asi tak bombastický jako beatboxující Karel Gott na včerejších Slavících a také i byl, naneštěstí oproti mistrovi nepochopil, kdy má přestat. Dal si za cíl, vše dopodrobna vysvětlil - já se ptám proč? Tím odstranil i tu poslední sféru nevědomosti, kterou by mě tolik bavilo odstraňovat následným zhlédnutím, takhle však nikoli… Nemá cenu tvrdit, že tento film nepatří k těm lepším, ale třetí čtvrtina stopáže spolu s koncem mi do noty zrovna nepadly, 80% a víc ani ň. ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Ostatní koukám hodnotí hodně vysoko, ale mě se ten film nelíbil. Ano, slušní herci, pěkné prostředí, rekvizity, atd. Ale scénář mi přišel hoodně přitažený za vlasy. A ani jeden z hrdinů mi nebyl sympatický. Prostě ne, nelíbilo. ()

lopja 

všechny recenze uživatele

Celkom dobry film len podla mna trosku zamotany.Clovek nevie ci to je minulost ci realita ale ako myslienka a namet a moment prekvapenia super. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Tak majstrovské, až to děsí. Od samotné gradace rivality až po dabl-majstr-špic pointu, ze které - být v kině - bych zařval blahem. Filmy, které zanechají hlubokou vzpomínku a nutí člověka pořád dokola nad ním přemýšlet, jsou prostě dokonalé. A nesilnější moment byl, když jsem pochopil, že ten "hodnější" z těch dvou je vlastně mnohem větší prevít. Dokonalé. Dokonalejší než ten trik. ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Ch.Nolan si střihnul odpočinkovku, při který nesázel na scénář (neuvěřitelně překombinovanej příběh) ale na herecké výkony (dobrý/profi jsou všichni, ale třeba vedlejšák D.Bowieho stoji za zaznamenání). Dá se to... ale, že... Takže 3/5 ()

tombender 

všechny recenze uživatele

Napodruhé už mě to chytilo víc. Geniálně propracované jako asi všechny Nolanovy filmy. Moc se mi líbilo, že vlastně až do úplného konce člověk neví, kdo koho nakonec dostane. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan pro mě dnes představuje režisérskou špičku a zatím nenatočil špatný ba dokonce průměrný film. A Dokonalým trikem opět nezklamal. Souboj dvou kouzelníků je plný překvapujících zvratů, příběh je perfektně promyšlený. Potěšil mě pohled do zákulísí tvorby některých "kouzel". Jak už to bývá u Nolanových filmů zvykem, herci jsou skvělí - hlavně Bale a Jackman (který mě v poslední době potěšil i v The Fountain). Pro zasvěcené: Epizodní roličku kouzelníka, kterému zpočátku pomáhal Alfred, hrál stejný herec jako kouzelníka v jedné epizodě Akta X s názvem The Amazing Maleeni. Pointa filmů mě osobně připadá dobrá, ikdyž jsem ji tak nějak tušil. ()

Obenny 

všechny recenze uživatele

Svérázná zápletka, která je od začátku až do konce po celý čas filmu vlastně představená a objasněná, ale jen velmi bystrý divák by si mohl domyslet všechno tak aby to do sebe dokonale zapadalo a odhalil tak závěr. Herecké výkony jsou na obou stranách absolutně výborné a věříte jím jejich fanatické zapálení do boje o prvenství toho nejdokonalejšího kouzelnického triku až do konce, ani u jednoho kouzelníka se nedá říct že právě on by měl být tím kladným a druhý záporným. Atmosféra je po celou dobu velmi mysteriózní a dodává to pravé napětí, které je provedené v zajeté koleji mistrovského režiséra. ()

ccamaro 

všechny recenze uživatele

Skvelý príbeh, ale bohužiaľ zdĺhavý film. Toto mi vadilo aj na Nolanovom Počiatku a Temnom rytierovi. Špecialne v tomto filme bolo mnoho scén, ktoré tam byť nemuseli a divák ľahko príde na to v čom je trik a ako sa to skončí. Napriek tomu sa však jedná o veľmi kvalitný film a zaslúži si plný počet hviezd. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně překvapení a nečekaná pecka. Super herecké výkony a promyšlený scénář, do rozuzlení filmu jsem vážně netušil, kde je zakopán pes. Prostředí a omáčka filmu sice pro mne není žádné terno, ale, scénář a herci mi to více než vynahradili. Pro mne 95% a překvapení roku. ()

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama