Reklama

Reklama

Žízeň

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Katolícky kňaz Sang-huyn sa rozhodne podstúpiť experiment a je na ňom testovaný zákerný vírus. Nastanú komplikácie a tak dostane transfúziu. Zázračne sa vylieči, no zisťuje, že transfúzna krv ho premenila na upíra. Ako katolícky kňaz tak musí čeliť láske, vášni a iným neduhom, ktoré mu boli doteraz cudzie. Spoznáva ženu Tae-joo, ktorá mu aj ako upírovi výrazne skomplikuje život. (cool827)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (220)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nechci znít kacířsky, ale ačkoli je Bakjwi asi tak stokrát lepším a nápaditějším filmem než Stmívání, u druhého jmenovaného jsem se bavil víc. Sice na jeho účet, nicméně aspoň něco. Žízeň je pro mne přesně tím typem filmu, který míchá žánry tak zběsile, že se jejich efekt nakonec nenásobí, nýbrž totálně ruší. Na spoustu lidí to evidentně funfuje, na mne bohužel ne. Zaujalo mě až asi posledních čtyřicet minut, které to vytáhly na tři hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No Vida.. Žízen mi Sedla.. Na to, jak je film dlouhý, jsem se kupodivu nenudil ani Chvíli.. Celé to bylo zajímavé, krásné, erotické, sexy.. Občas krvavé a brutální.. Krásně natočené bez chyb.. Efekty na úrovni Hollywoodu.. No konečně se Asiati vzpamatovali a začínají Točit koukatelné Snímky! Kvalitní Upířina.. A pro mne jeden z nejlepších Asijských Hororů! ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Bakjwi trochu trpí tim přehnanym mixem filmovejch stylů, což lehce odsouvá do pozadí Chan-wookovo filmařský umění a jeho cit pro vyjádření pocitů. Opět násilí a sex v dokonalý formě, skvostná kamera a pomsta nepomsta, která je tentokrát zabalená do upírskýho příběhu, kterej je tak trochu cítit západním světem. Ale to asi Chan-wookovi nemůže nikdo vyčítat. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Absolutni dokonalost. Nejlepsi vampire film posledni dekady. Upirska love story nikdy nebyla tak brutalni, uchylna a sexy. Park se s tim vubec nemaze a jde za svym cilem naprosto nekompromisni a tou nejefektivnejsi cestou. Je zde citit silna inspirace rannym Cronenbergem - deformace masa, opravdu nechutne zabery, sex sceny, ktere brousi do ujeteho porna. Vsechno je to ale tradicne asijskym zpusobem podano velmi poeticky, romanticky.. a casto take vtipne a s nadhledem. Hlavni upirsky par je fantasticky. A to nadherne epicke a zabavne finale! Zapomente na vsechny hovadiny typu Twilight, Blade, nebo Underworld. This Is It! 9/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

THIRST je upirína hustá, ako dehydrovaná krv človeka po niekoľkodňovom alkoholovom absťáku. Bez akéhokoľvek redšieho hemoglobínu. Nekompromisný, a ani nie tak fantasy, ako príbeh zo života, ktorý by mohol mať aj nálepku ,,podľa skutočných udalostí´´. A je tu skvelo vyobrazené, kto sa vlastne akým nosferatom stane, a to vzhľadom na jeho predchádzajúci život. Nie z každého sa stane krvlačný predátor, či mocichtivý pán. Je to iba a iba len vo vašom DNA. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Film je volně založen na románu "Thérèse Raquin" od Émila Zoly. (Chatterer)

Související novinky

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Reklama

Reklama