Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

k212 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi hlas vypravěče mimo obraz - dodával tomu všemu dění černohumorný až satirický nadhled; líbila se mi koketérie s Paní Bovaryovou a příměstskou povrchní falší; zamlouvaly se mi snad všechny charaktery, které se příběhem třeba i jen mihly; neskutečně jsem si užívala srážení, proplétání a přebírání důležitosti a váhy všech dějových linií; zamilovala jsem si okamžiky, kdy si Kathy uvědomí, že žena sedící u stolu s jejím manželem, není jen sousedka na nezávazné návštěvě, a kdy Ronnie otevře dopis od matky; téměř jsem nevydýchala posledních 10 minut, kdy jsem očekávala drastičtější vyvrcholení o ono bylo nakonec daleko bolestnější... Vlastně je mi z toho líbění a zamlouvání až moc sladko ... tenhle film je nějakým zvláštním způsobem téměř dokonalý. Pojednává o situacích, které se dějí kolem nás neustále, všedně, dokola. Nechci, aby tomu tak bylo, jistě, ale to je jen utopická a naivní touha o nekomplikovanosti lidských vztahů, byť jsou občas tak průhledně ohrané a nepoučitelné. A nejspíš jsem se nezmínila o tom, že tohle dílko je natočeno jako krásný, úžasně barevný a precizní biják. Což je nejspíš pochybná vada na celkové kráse a dokonalosti, alespoň v mých pokřivených měřítcích - brala bych o foust špinavější filmařinu, ale to by potom nebyla taková zábava ... dešifrovat všechnu tu lidskou veteš z předměstí. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejak nechápem ten obrovský komerčný rozdiel medzi filmami typu Americká krása a Crash na jednej strane a Malými deťmi, poprípade Door in the floor na druhej. Sú si podobné, kritici ich hodnotia rovnako pozitívne, majú všetky veľké herecké hviezdy a dopadne to takto. Z jedného sa stane klasika klasík a tie ostatné môžeme vidieť bez reklamy niekedy o pol druhej v noci na tv raz za dva roky. V prípade tohoto vysoko kvalitného filmu je to škoda. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Mírně edukativní či esejistický snímek o tom, jak za podivných spletitých okolností (ale které životní okolnosti takové nakonec nejsou?) několik bludných eskapistických duší převezme odpovědnost za svůj život a štěstí svých bližních a přestanou se chovat jako malé děti. Příjemně odtažité, aby to nebyla romantická lovestory, a s překvapivě svěže gradujícím finále. *~ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

"It's not the cheating, it's the hunger. The hunger for an alternative." - Nejen o odlišném pohledu na nevěru je tento film. V prvé řadě je trefnou sondou do lidské psychiky, výborně zachycuje a efektně vyobrazuje vnitřní lidské emoce a "touhy po alternativě". Já osobně jsem se nejvíce vcítil do Brada, když místo učení jen pozoroval pouliční skateboardisty. Nenápadně, nevtíravě, v jeho soukromém výletu v mysli jinam - krásné a abstraktní... Abstraktní a zvláštní je vlastně celý film - psychologické drama noci. Není proto divu, že asi každému stoprocentně nesedne, pokud se však divák aspoň s některou částí stotožní, nemůže mu 130 minut přijít ani trochu přehnaných. Poslední hvězdičku do počtu dávám za vynikající emocionální výlev v závěru, který není nikterak samoúčelný, vše je podloženo propracovaným a obsáhlým scénářem! 9/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $5,463,019Tržby Celosvetovo $14,821,658Tržby za predaj DVD v USA $3,666,072 //počet predaných kusov 205,975║ Monotónny, stereotypný život rodičov začne byť zo dňa na deň pestrejší, len treba tomu trošku pomôcť. Režisér Todd Field dokáže vystihnúť presnú dávku napätia medzi manželskými vzťahmi, tak aby nefungovala otravne alebo dokonca presladčene, on proste ide ostro na vec a vystihuje vnútornú podstatu únavnej mysle v partnerských vzťahoch, prípadne u psychicky upadnutých zúfalcoch... Kate Winslet a Patrick Wilson vo svojich úlohách hrajú excelentne, a Jennifer Connelly tam je len na okrasu ale samozrejme, že v rámci príbehu, tak ako ma určenú, napísanú úloha, takže všetko tam funguje tak ako má. "Príbeh vystihujúci život a jeho neresti." Miestami príde až elektrizujúce napätie. /videl v kine: 95%/ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • V románe je postava Ronnieho vykreslená fyzicky úplne inak ako vyzerá Jackie Earl Haley. Má nadváhu, plešinu, je fajčiarom, ktorý nosí okuliare. (megajalec)
  • 26milionové drama distributora New Line debutovalo na 42. příčce amerického žebříčku návštěvnosti (6. – 8. 10. 2006) se ziskem 97 953 dolarů z pěti kin. Celkový obrat v USA se pak vyšplhal na pouhých 5 milonů. (imro)
  • Bullhorn Bob se v knižní předloze vůbec neobjevuje. (Martin00x)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama