Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla Lanie Kerriganová malá, děti se jí posmívaly, a nejen kvůli brýlím. Rozhodla se, že všem ukáže, a vyrostla v atraktivní a ambiciózní reportérku ranního vysílání televize v Seattlu. Má luxusní byt, přítele – baseballovou hvězdu Cala Coopera, udržuje si postavu zdravou stravou, kondici pravidelnými návštěvami fitcentra a je na nejlepší cestě stát se novou televizní hvězdou. Je tak pohlcena svou kariérou, že si neuvědomuje, že ztrácí své nejbližší. I přízeň těch, kteří ji obklopují, například kameramana Petea, jenž je jejím pravým opakem. Nezáleží mu na kariéře, vzdal se práce v New Yorku a přestěhoval se do Seattlu, jen aby byl blízko synovi a bývalé ženě. Kdysi chtěl být nejlepší, ale teď chce být především dobrým otcem. Dokonalý život Lanie Kerriganové se rázem zhroutí, když se vydá natočit reportáž o bezdomovci Jackovi, který prý dokáže předpovídat výsledky fotbalových zápasů. Ten ji totiž obviní, že plýtvá životem, a přitom jí z něj zbývá jen sedm dnů. Protože všechny jeho předpovědi se zatím vyplnily, šokovaná Lanie mu uvěří. Začne si užívat všeho odpíraného, zpytovat předchozí život a přemýšlet, jestli opravdu žije tak, jak si přála, nebo je to vše jen forma odplaty za příkoří v dětství. Přehodnocuje svůj žebříček hodnot a také pozná, jací jsou lidé, kteří ji obklopují. Přece jen jí však někdo podá pomocnou ruku. A je to ten, od koho by to čekala nejméně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +výborný hudební doprovod, skvělá dramatická část, zajímavý zážitek z filmu -pořád je to jen Angelina Jolie, která je v hlavní roli, romantická část nestojí za pozornost/// Tenhle film má pro mě své zvláštní kouzlo. Angeliny jsem se z počátku bál, ale k mému překvapení to celkem ustála, tady byla vyjímečně i sympatická. Když jsem ovšem četl námět, tak v jednu chvýli mě zaujal, ale v té druhé jsem se zhrozil, co si na mě scénaristé vymyslí. A naštěstí to nebylo něco nesmyslného, bláznivého, ale celkem realné duševní pochody hlavní hrdinky, u nichž bych se zachoval tak nějak podobně. Velice filmu dopomhl hudební doporov, který je na tento styl filmu dynamický a dobře rozvíjí atmosféru. Atmosféru dramatické části filmu u které jsem byl hlavně v posledních minutách napjatý a nevěděj jak to skončí. A skončilo, mohlo trošku jinak, ale za celkový film po delším uvážení přihazuji čtvrtou *. Tenhle film se mi líbil./// Celkem 70%/// ()

hacho 

všechny recenze uživatele

Vubec nic jsem od filmu necekala, v Joliovou jsem nemela moc duveru, a kdyz jsme ji videla obarvenou na blond, myslela jsem, ze me klepne :o) Ale nahodou me zaujal pribeh a myslim, ze byl docela hezky zpracovan a uchazejicne zahran. Ovsem, kdybych to mela hodnotit jako komedii, tak by film neuspel, zarazeni trochu nechapu... ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kariéra televizní reportérky Lanie Kerrigenové (Angelina Jolie) míří strmě vzhůru. Na co sáhne, to se jí daří a zdá se, že brzy bude moci povýšit z lokální televizní stanice do celonárodního vysílání. Plány jí ale trochu hatí předpověď proroka Jerryho, který jí (mimo výsledků baseballu) sdělí, že do týdne zemře. I když mu Lanie zprvu nevěří, tak když vidí, jak se ostatní jeho proroctví vyplňují, začne přemýšlet nad programem na poslední týden života - a také začne konečně přemýšlet, jestli její dosavadní život měl vůbec nějaký smysl ... To co mi z celého filmu primárně utkvělo je blonďatá Angelina Jolie - a to, že jí to takto vůbec nesluší. Zbytek filmu pak trochu ztrácí na přitažlivosti, navíc se mu v divákovi (mně) nějakou hlubší myšlenku vyvolat nepodařilo. Na co Lanie během přemýšlení o posledním týdnu života přijde je vskutku velmi nečekané. Trapnou scénou "Rolling stones" na demonstraci řidičů nebo uslzenýma očima všech diváků při prvním rozhovoru v celostátní televizi se Stephenu Herekovi podařilo zcela utopit jakoukoliv snahu o civilní film.... ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Wow... celkově film docela dobrý, jenomže je tady několik banalit, které přímo bijí do očí a člověk si řekne, jak jen scénaristé tvořili scénář. Angelina Jolie jako blondýna není o nic ošklivější než jako bruneta, ale chudák... aby nastoupila do letadla a řekla, že dnes určitě nezemře, přitom se kolem proháněly hromy a blesky... No - sice v tom letadle nezemřela, ale takováto logika mě absolutně uchvacuje. Jinak docela klasická lovestory, a abych tak pravdu řekla, těchto klasik: "mám úžasného chlapa, ale ve skutečnosti miluju toho, kterého jsem dlouho nenáviděla" mám už tak trochu po krk. Jenže oceňuji alespoň ten hlavní význam. Angelina si musí během posledního týdne života rozmyslet, co je skutečně důležité. Básník tím chtěl tedy zřejmě říct, že až když se tuto věc dozvíme, přemýšlíme o tom, ale častokrát to může být pozdě. Zkrátka: Žij, jakoby tento den byl tvůj poslední... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad, že 2 zdánlivě nekombinovatelné žánry smíchat jde. První trochu odlehčenější komedie vystřídá v posledních minutách drama. Jenže ani jedno není bůh ví co. Angelina je nádherná, ale ten, koho napadlo udělat z ní blondýnu by si zasloužil shořet v pekle. Je to nádherná ženská a oni z ní udělají tohle. Scénář je nudný, režie ještě víc. Pár momentů legračních je, ale že bych se popadal za břicho, to tedy ne. A závěr se dal odhadnout téměř okamžitě, jak jsme poznali Monka. Velice podprůměrný film, který je zajímavý asi jen Angelinou... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Lanie Kerrigan (Angelina Jolie) má na sebe v jednej scéne tričko s logom americkej skupiny Social Distortion. (Jello Biafra)
  • Když se ve 41. minutě Cal (Christian Kane) vrací domů, Lanie (Angelina Jolie) poslouchá píseň „Story of My Life“ od kapely Social Distortion. (Zix.)

Reklama

Reklama