Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dobrodružný rodinný film, plný starých legend a dnešní chamtivosti po "pokladech". Jsem rád, že takové filmy v naší české kinematografii vznikají. Děti se budou bát, dospělí bavit a historici (i amatéři) přít o správnosti faktů. Celý film má zajímavý spád událostí díky všudypřítomné povodni, která útočí na prastaré zdi Prahy a dává celému snímku nepřekonatelnou atmosféru. Velmi vhodně vybrané herecké obsazení Bořivoje Navrátila i Barbory Seidlové, kterým zde člověk opravdu věří jejich role. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Místy slušně napínavý a poměrně zajímavě natočený dobrodružný snímek pro českou mládež, místy těžce amatérsky nezvládnuté něco, co mohlo být hodně slušně natočené. Film je nevyvážený až běda a nebýt toho, že je to český film s tématem, které tu už dlouho nebylo, bylo by to jen za 40 %. Takto hodnotím jako slušný, ale bohužel pouze, průměr. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tak, první film po třech letech, na kterým jsem byl v kině (lístky zadara z práce). Prvně se musím zmínit o tom, že je opravdu odporný !!! sedět ve druhé řadě na kraji, málem mi vypadly oči z důlků a proto to nezkoušejte, ani když vám dají lístky zadarmiko. K filmu musím říct, že i přes opravdu hloupou počáteční zápletku s rabi Loewem na smrtelné posteli a následující pomalej a občas příliš dětinskej rozjezd, se mi ve výsledku líbil. Po hodině rozjezdu přijde konečně to, proč jsou v kině i lidé starší desíti let, zábavná jízda. Dokonce i ta konečná humorná pointa mě zaujala. Ovšem nejvíc mě rozesmál jistý kanál. Víte, poklop kanálu váží nějakých 30-60 kg a dá se vytáhnout jenom speciální tyčí, určitě by to tři mladiství, i když jeden z nich navštěvuje o přestávkách posilovnu, nezvládli. A už vůbec holýma rukama. Film dojíždí na celkovou nedotaženost. Humor je většinou předvídatelný, děti (respektive jenom jedno dítě) jsou až příliš intelektuálně před dospělými, atmosféra vyšumí do stratosféry a náhod je opravdu moc i na film, kde má Bůh a Prozřetelnost napomoct vyřešení zápletky (nejlepší přítel scénáristy je DEUS EX MACHINA, ovšem Eurípides už umřel, tak by to neměli přehánět). Z hereckýho obsazení se mi nejvíc zamlouval Maroš Kramár, kterej skutečně občas vypadal jak tajemnější verze Indyho, což ho ale po nějaké době přešlo a stal se klasickým slušňákem. No a samozřejmě Bořivoj Navrátil, jehož herecký projev se, oproti mnoha jiným (Josef Abrhám, Jan Hrušínský), nezměnil k horšímu a je pořád stejně agilní a vitální, jako dřív. A za druhý nejlepší vtip považuji role Vladimíra Kratiny a Mileny Dvorské ani ne tak zahráním, jako spíš vůbec podstatou těch rolí (kdyby někdo nevěděl, tak: tajemný rybář a tajemná žena). Jen taková malá poznámečka nakonec, co to bylo za zlo, který se probudilo v naší době, když ani Nacisté nebyli pro rabiho odkaz důvodem k obnově? Tak radši plnou Parouback. Jindy Ovšem rozdělit to na pětidílnej seriál je podle mě pitomost. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska žánru vzácný český dobrodružný fantasy film, podobně jako Dobyvatelé ztracené archy s židovským pozadím (na něž Maharal aluzi nezapírá). Z logického hlediska děje naprostá slátanina. Místo aby se příběh skládal jako stavebnice, rozptýlené střepy zůstávají až do konce. Záhady jako by tu byly ukazovány jen jako "¨záhady pro záhady".Je třeba se však na ten film dívat dětskýma očima a vzít ho na milost. Pro děti je nepochybně poutavý a zajímavý, jednak tím, že mezi hlavními aktéry jsou právě děti a jednak tím, že upozorňuje na to, že dějiny mohou být docela vzrušující. Povedené bylo celkem dobré sepětí hudebního doprovodu, který "šponoval" napětí, na druhou stranu je zas nedostatkem značná zdlouhavost, roztříštěnost a jak jsem již zmínil: nelogičnost. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +fantasy příbeh a atmosféra -mohlo být více efektů, mohlo být akčnější/// Tak konečně jsem se dočkal. Loni mi to na vánoce uteklo a tak jsem se dočkal až teď. Pokuď vím, tak tento film je asi jediné české fantasy (alespoň v posledních letech) a směle se může rovnat těm zahraničním. A možná si stojí ještě lépe. Díky českým reáliím a hercům je to počin velice atraktivní. Příběh je zajímavý, pátrání záhadné a tajemné. Technická stránka stojí především na českém (Pražském) prostředí. Efektů se moc nedočkáme. Ovšem hudební stránka dobře doplňuje celou atmosféru snímku a samotný závěr byl hodně kouzelný. Závěr "Já bych chtěl počítač, já opičku a já bych chtěla kolem moře" je doslova fantastický. Samozřejmě film docení asi více děti, kteří se lépe vžijí do příběhu, přesto ani pro dospělé by to nemusela být stráta času. Už jen kvůli výbornému obsazení. Kam oko pohlédne, tam je nějaký známí nebo oblíbený herec. Osobně bych musel vyjmenovat skoro všechny. Každopádně češi se nemusí stydět, mají svůj fantasy film, který je opravdu vydařený./// Celkem 85%/// ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Nárožní ochranný patník s naznačenou tváří se nachází v Praze na křižovatce ulic Liliová a Zlatá, ostatní vyskytující se v příběhu jsou jen kopiemi. (sator)
  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)

Reklama

Reklama