Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

H34D 

všechny recenze uživatele

Už když se mi během úvodních titulků dostávalo citlivých záběrů zprvu neidentifikovatelného muže na motorem poháněné koloběžce, tušil jsem, že následující 2 hodiny budou výjimečné. A měl jsem pravdu, od (ve srovnání s elitou) ne zcela známého režiséra Mika Bindera se nám dostalo nečekaně příjemného překvapení, Reign Over Me je vskutku citlivé drama, lehce otřené, avšak neopírající se, o tématiku 11. září. Adam Sandler byl opravdu výbornou volbou, nejen, že jeho výkon byl famózní, ale navíc vzhledem k jeho předešlým komediálním rolím je divák schopen lépe vnímat onu proměnu ve zničeného muže. Zrak také upoutá Liv Tyler, kdyby takových psycholožek bylo víc, určitě bychom za nimi rádi chodili se sebemenším bolístkem a vůbec by nám nevadilo, že "She's too young, she's a baby". Vše navíc dokresluje chytrá hudba, která přesně ví, co má hrát a kdy se má spustit, aby dotáhla atmosféru téměř k dokonalosti. 9/10 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vážný Sandler rozhodně není nic pro mě a teď už to vím víc než jistě. Scénář je zbytečně zdlouhavý. V kratší verzi by asi nebyl špatný. Způsob podání a herecké obsazení je ale příšerný. Spousta scén zbytečně přehraná a některé zase nedodělané. Film mě nijak nenaplnil a dotkl se mě opravdu jen pár slovy, které zřejmě stejně brzy zapomenu. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal víc. Nemůžu si pomoct, ale film vždy něco začal a pořádně to nedotáhl do konce a nehledě na to, že se film celkově dost vlekl a připadal mně málo pravděpodobný, ale byl precizně zahraný a v mnoha pasážích byl divákovi nabízen nevtíravou a citlivou formou. Příběh muže Charlieho Finemana, který po tragické události ztratí celou svou rodinu a poté se uzavře před světem do toho svého světa, byl velkou hereckou výzvou pro jinak vžitého komika Adama Sandlera a on velmi herecky překvapil. A právě kvůli jeho hereckému výkonu film o velkém přátelství mezi dvěma muži, kteří se spolu setkávají po letech, stojí za zhlédnutí, protože kdy jindy bude šance vidět Sandlera ve vážné roli. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne ako ma volakedy velmi prekvapil komediant Tom Hanks z 80-tych rokov v prvej vaznej ulohe vo filme PHILADELPHIA (1993), alebo Jim Carrey v TRUMAN SHOW (1998), ma dnes taktiez totalne prekvapil Adam Sandler, ktoreho som si v takejto ulohe ani nevedel predstavit. Skutocne som vo filme vnimal smutneho Charlieho Finemana a nie Sandlera, ktory by sa akoze hral na vazneho, za co ma odomna poklonu. Taktiez i Don Cheadle HOTEL RWANDA (2004) po Sandlerovom boku zahral skvele. Je to krasny pribeh o priatelstve, pomoci v smutku, ale i akejsi nadeje, ktory stoji za to vidiet... 25.10.2008 _____ Adam Sandler - (Charlie Fineman) +++ Don Cheadle - (Alan Johnson) +++ Jada Pinkett Smith - (Janeane Johnson) +++ Liv Tyler - (Angela Oakhurst) +++ Donald Sutherland - (Sudca Raines) +++ Mike Binder - (Bryan Sugarman) +++ Saffron Burrows - (Donna Remar) +++ Hudba: Rolfe Kent +++ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V levém dolním rohu na stole recepční je na moment vidět štítek, kde jsou čísla 01.20.09, tedy 20. 1. 2009, den, kdy George Bush skončí v úřadu prezidenta USA. (Kulmon)
  • Videohra, kterou Adam Sandler (Charlie Fineman) a Don Cheadle (Alan Johnson) hrají, se jmenuje "Shadow of the Colossus". Cílem hry je najít a zničit kolosy, šestnáct obrovských bytostí rozesetých po zakázané zemi, kterou hlavní hrdina prochází na koni a pěšky. (HellFire)
  • V jednu chvíli měl roli Alana Johnsona hrát Javier Bardem, ale kvůli pracovnímu vytížení musel projekt opustil a roli nakonec získal Don Cheadle. (Cheeker)

Reklama

Reklama