Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Damiel 

všechny recenze uživatele

60 % - Člověk od toho dostane přesně to, co čeká, lehkou, vtipnou jednohubku, která se dobře stráví a druhý den se už neví, že byla pozřena. Vytušitelná šablona, která jede na zřetězení vtipných situací. Co na tom, že to jede stále ve stejných kolejích? Marná sláva, Francouzi tenhle žánr umějí. Fotbalovým fanouškům přijde k duhu minirole Djibrila Cissého :-) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

A je tu již čtvrté dobrodružství naší známé dvojky, taxikáře Daniela (Samy Naceri) a policisty Emiliena (Frédéric Diefenthal). Naši dva hrdinové konečně žijí, v celku poklidný život se svými rodinami, ale po chvíli, se opět musí pustit do vyšetřování případu. Ze zadržení policie, totiž uniknul Belgický a nebezpečný zloděj a naši dva hrdinové, společně s nemotorným kapitánem Gilbertem (Bernard Farcy), ho budou muset dopadnout a poslat za mříže. Zápletka je tak strašně obyčejná, až mi přijde, že celé to dějové schéma bylo načmáráno za pár minut. Luc Besson, mě tentokrát se scénářem zklamal na celé čáře. Vtipných scének tady naleznete po čertech málo a zběsilá, dynamická akce, která zdobila minulé díly, se stala nudnou a nepřehlednou a navíc jí je tady minimálně. Prostě všechny akční kousky a honičky jsou špatně natočené. Tedy až na tu, na začátku film, kde se náš taxikář dostane až na fotbalový stadión. Celkově musím říct, že tento díl Taxi, se neměl nikdy točit, protože k trilogii Taxi vůbec nezapadl. Hlavní chybou bylo prostě postavení děje na trapném komisaři Gilbertovy. Prostě další tuctový, zbytečný film. 1 hvězda. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak tady se mi vůbec nepotvrzuje, že Francouzi umí udělat dobré komedie. Viděla jsem jedničku a trojku. Bůhvíjaký dojem na mě ty filmy neudělaly, ale dalo se to přežít. Čtyřka je celkem děs. Zkrátka a dobře - co dělat, když vás film neúměrně nudí, vtipy vám nepřipadají vtipné a scény s honičkami jsou pořád na jedno brdo? A navíc některé postavy mi byly neskutečně protivné... Přežila jsem to, ale doprovolně si tento film rozhodně znovu nepustím. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už opravdu přespříliš. Žádná akce v taxíku (kromě uvodní s Djibrilem Cissé). Toto pokračování je zcela hloupé a postrádá absolutně vše, co zdobilo první dva díly. Čtvrtý díl je stupidní a možná je to i tím, že jedna z mála inteligentních postav, taxikář Daniel, byl strčen do pozadí a není ani zdaleka tolik vidět jako v dílech předtím. Série, která kdyby zůstala u 2 dílů, tak by byla kvalitnější.... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a po pár letech tu máme další pokračování série Taxi. Tentokrát s novým autem, Belgičanama, fotballem a zase s menší porcí humoru. Tenhle díl má hlavně hodně prostoru komisař Gilbert, který se z velmi vtipné roličky dostal do ne už tolik vtipné role hlavní. No ale přežit se to ještě naštěstí dá. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Prvý film zo série, v ktorom sa neobjavuje dnes už ikonická skladba "Misirlou" od Dicka Daleho. Namiesto nej je použitá skladba "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas, ktorá ju sampluje. (Real Tom Hardy)
  • Televízny hlásateľ, ktorý informuje na začiatku filmu o futbalovom transfere, je legendárny francúzsky hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor, považovaný za najznámejšieho fr. hlásateľa. V záverečných titulkoch má aj špeciálne poďakovanie, spolu s Djibrilom Cissém. (Real Tom Hardy)
  • Taxi mělo ve filmu na poznávací značce číslo 2007, odpovídající roku natočení filmu. (SallyZen)

Reklama

Reklama