Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (474)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

To mě poser na holý záda, jakou já měla mezeru na zacpání. 11 let starej film, bo už skoro 12, a já o tom neslyšela ani hovno. Každopádně konečně se ke mně Mr. Brooks dosral a já tak měla možnost sledovat Kevina Kostěje jako osekanou verzi Dextera, kterýho nahání stále šukézní Dejmi, More! Film má tolik zvratů, že sem z toho byla zvrácená taky páč pana A, kterej je i panem B vidí pan C, ale nechce donášet paní D, po které jde pan E a paní F, které využije pan A+B, zatímco se musí kámošit s panem C, kterej chce zabít pana G, ale nakonec má jít po panu H, kterej prcá paní CH a rozvádí se s paní D, která začne jít po panu C a pan A+B toho chce využít kvůli divce I, která.....No do prdele !!! Tam se to střídá častějc než v bordelu ve dne otevřených dveří. Všechno to má zvrácenou logiku a tak člověk ty watafak momenty bere s nadhledem. Co na tom, že krásná holka rozsekává lidi sekerou páč se potatila a koho sere, pochcat se na místě činu a to ještě před činem. A kterej Muž Roku, kurva v dnešní době nevlastní hřbitov, že? To Vám pak nějaká milionářka, co dělá policajtku páč táta chtěl dicka a ne škvíru, přijde naprosto v pohodě stejně jako celej tenhle film. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner zraje jak víno. Škoda, že se málokdy dostane k dobré roli v dobrém filmu. Postavu vyšinutého chladnokrevného vraha a současně milujícího otce podal naprosto skvělým způsobem a s přehledem přehrál zbytek obsazení včetně vychvalovaného Hurta. Je odpuzující i fascinující, chladnokrevný a přece zmítaný emocemi, inteligentní a dokonalý ve svém dvojím životě i slabý a nejistý. A když se podívá přímo do kamery, běhá mráz po zádech. Možná jeden nejlépe podaných filmových vrahů. Jen by se mi možná víc líbilo, kdyby místo zápletky s fotografem dostala více prostoru linie s Demi Moore, které navíc ublížila nevěrohodná a zbytečná charakterizace policistky milionářky. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Charismatický sériový vrah, to je filmová sázka na jistotu. Kevin Kostner už dávno nemá takové postavení jako v 90. letech a Mr. Brooks je jeden z těch nadějnějších pokusů vrátit se na výsluní. Svého zabijáka z potěšení hraje přesvědčivě, a kdyby jeden zlosyn nestačil, vedle dalších vrahů a násilníků si scénárista vypomohl i halucinogenním alter egem pana Brookse ve stylovém podání Williama Hurta. Dialogy hlavního hrdiny se svým nekompromisnějším a přímočařejším já jsou nakonec tím nejzajímavějším z celého filmu. Scénář je sice poněkud přepísklý, ale co se dá dělat, v dnešní inflaci filmových titulů zkrátka musíte něčím upoutat pozornost. Panu Brooksovi nakonec nejvíc škodí absence protihráče na úrovni - Demi Moore jím bohužel není. Ani ne tak kvůli matnějšímu herectví jako spíš kvůli scénáři, který jí nedává tolik prostoru a příležitosti. Celkový dojem: 60 %. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Demi Moore mi je v roli policistky absolutně nesympatická a přál jsem jí, aby se do vězení dostala ona. Oproti tomu Costner s Hurtem jsou skvělí, hlavně Costner se do své role vžil a zvládl to na výbornou. Nezbývá než doufat, že se tak nebude chovat i v reálném životě a nebude zabíjet ostatní herecké kolegy. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Stará škola"?Psycho thriller,ktorý zahrial na srdci!Nič veľkého sa nekoná,avšak návrat v podaní Kevina Costnera a Demi Moore oslovil..!Tento snímok má ten svoj správny nádych,ktorý dokáže odzbrojiť diváka(štýl)!Psychopatický schizofrenik,traumou posadnutá policajtka,pár feťákov a ďalší psychopat-čo dodať?Pôsobí to síce trocha chaoticky,ale celkový dojem zostáva 4*!Som dojatý Kevin... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Dane Cook se rozhodl vzít roli pana Smithe, už když byl v polovině čtení scénáře. (Othello)
  • Mr. Brooks je teprve druhým filmovým počinem režiséra Bruce A. Evanse. Svůj debut přitom natočil už před dvanácti lety. (Rafik)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama