Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (617)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně silné čtyři hvezdičky. Berg opravdu umí. Začíná to geniální kompozicí archivních záběrů americkoarabských vztahů kombinovanou s počítačovou grafikou. Dokonce bych se odvážil tipnout, že to jsou nejpůsobivější Main Titles letošního roku. Samoný přístup k látce je pak věcný, bez příkras a zbytečností. Herecké výkony byli všechny na vysoké úrovni. Hodně mě překvapila Jennifer Garner, překvapivě "obyčejný" Jason Bateman a ještě musím smeknout před výkonem téměř neznámého Ashrafa Barhoma. Závěrečné akční inferno patří letošní špičce a znovu zdůrazním, že mi klepající se kamera nevadí. No a má posední slova o KRÁLOVSTVÍ? Řeknu jen toto: Nakonec jsme všichni stejní. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Schematický akční thriller, který má všechny neřesti blockbusteru a akčního filmu americké provenience k tomu. Všechna ta klišé a nelogičnosti vyprávěného příběhu, nezranitelnost a nesmrtelnost hlavních (amerických) hrdinů, ,,Rambo style", kdy 3 zvláštní agenti plus jedna agentka plus jeden místní policista vykosí celou čtvrť muslimských teroristů... Škoda, mohl to být skvělý film... ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené drama Petera Berga o jednotce FBI vyšetřující teroristický masakr v království Saudská Arábie. Bohužel i přes svižný děj a spoustu akce se mi při slovech Allahu Akbar ježí chlupy po těle, což se odráží i mém na hodnocení tohohle thrilleru. Trailer je na ČSFD: http://www.csfd.cz/film/224832-kralovstvi/videa/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

To, že Berg dokáže publikum zabaviť z pohľadu komédie aj nenáročnej akčnej jednohubky som už zistil. Zatiahnuť však do niečoho podobného vážnejšiu a serióznejšiu tému, to už chce iné zručnosti. A nejde len o serióznosť k postavám, či deju, ale najmä ku konfliktu, na ktorý sa film zameriava. No a tu musím povedať, že štáb splynul s touto situáciou ako chameleón. Úplne ma odrovnala celková premyslenosť, objektivita, technická, či personálna vyspelosť a kontrola nad celým prostredím a spôsobom rozdania kariet. Vtiahnutie do deja je automatické, ešte ani neskončia úvodné titulky a už som vedel, že toto ma bude baviť. Akčné sekvencie sú brilantné, občas niečo ujde a teda musím aj podotknúť za čo zhadzujem tých pár percent. Smrad z amerikanizmu je do značnej miery eliminovaný, ale celkovo sa prekryť nedá. A pokiaľ som spomínal tragickosť a dramatickosť v deji, tá sa síce s daným konfliktom podarila, ale psychologická rovina postáv škrípala. Kto ale chce len rýdzi akčný film, tak si ju všímať nebude a má o problém menej. 85%.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky jednoduché, maximálně úsporné, dynamické a příjemně koukatelné bez zbytečného kecání. Rovněž se tu nehraje na ničí stranu. To znamená, že agenti FBI tu nejsou stroje na amerikanismus a zdaleka ne všichni arabové jsou pro Alláha ochotni páchat sebevraždy. Určitá politická nekorektnost tu je, ale natočit film o takto ostrém a aktuálním tématu je už samo o sobě při tak vysokém rozpočtu relativně kumšt, takže tvůrce po této stránce hanit příliš nelze. A nelze je vlastně hanit ani co se technické stránky týče. Tam spíše zaslouží pochválit vrchní producent Mann, neboť když akce, tak je spíše "jeho". Typické vizuální prvky, střihová skladba a hlavně skvostný zvuk a přehlednost. Akce je zkrátka vynikající, syrová, rychlá. Především pak závěrečná desetiminutová přepadovka je nejlepší akcí letošního roku. Ano, lepší než Bourne. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne mal mať film dlhšiu stopáž (150 minút) a byť veľkolepejšieho charakteru s väčším rozsahom s priestorom pre hlbší vývoj postáv a viac dramatickejším podtónom. Režisér Peter Berg si veľmi želal tento zostrih vydať, štúdio Universal však rozhodlo zostrihať ho na aktuálnu dĺžku (110 minút) aj napriek jeho výhradám. (Real Tom Hardy)
  • Film je věnován Thomasu Aquilarovi, Lance Gunninovi a Nicku Papacovi, členům štábu kteří zemřeli v průběhu natáčení. Thomas Aquilar (rekvizitář) zemřel týden poté, co byl přijat v nemocnici s bolestí žaludku, následně u něj byla nalezena rakovina prostaty. Lance Gunnin (konstruktér) zemřel při motocyklové nehodě na cestě na natáčení. Nick Papac (rekvizitář) zemřel při kolizi Jeho Gatoru a SUV v průbehu natáčení. (Redswif)
  • Haythem (Ali Suliman) používá ve filmu zbraně Heckler & Koch USP ráže .45 ACP a Colt M4A1 ráže 5.56mm. (dc125)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama