Reklama

Reklama

Mezi spisovatelem a jeho ženou to na dovolené na Haiti začne pořádně skřípat. Ona si pak začne s jiným a její muž připraví o život jednoho z místních. (Netflix)

Recenze (17)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, který ze začátku působil jako klasické vztahové drama se postupně proměnuje před očima, odkrývá tajemství, krásně vypráví a pak šup, další odkrytý tajemství až k závěru. Důmyslný scénář, který se ale netopí ve složitosti, to je prostě poklad. Sophie Marceau je tady mladá, krásná a rozhodně se nebojí předvádět svoje tělo, což určitě potěší nejednoho fanouška této princezny francouzského film. Ještě jedna perla. V roce 1980 si Sophie a Claude rovněž zahráli spolu ve filmu (Večírek) tam hrála Sophie Claudovu dceru, hup za šest let už se s dcery stala jeho milenkou. Jo, ve filmu je možný i nemožný. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně hezká Sophie v jedné ze svých mnoha mladistvých nahých rolí, a dost velká tropická nuda, kterou ani Claude Brasseur upíjející se zřejmě jamajským rumem nemůže obrátit k lepšímu. Ale ruku na srdce chlapi, kdo mu ji v tom filmu nezáviděl? Ani nevím, proč jsem to zapomněl ohodnotit, tenhle film jsem viděl už rok dva zpátky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět mladičkou a nahou Sophie Marceau? Pokud ano, můžete se podívat, ale těch pár záběrů na prsa, za těch 90 minut nudy nestojí. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od filmu více, než jsem dostal, příběh i zpracování je dobré, neublíží ani nenadchne. Jediné co je z filmu cítit je všudypřítomné dusno, které se kumuluje v manželském vztahu, podpořené horkým klimatem Haiti a toto hutné dusno se na mě pomalu přenášelo, jenže až příliš pomalu... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Až bizarně tragikomicky vyčpělé, rozklížené manželství chlastajícího spisovatele a jeho mladičké ženy nestmelí luxusní exotická dovolená, ale teprve vražda. Film mate tělem, od vztahové frašky / psychodramatu zabíhá do dusného krimi noir (viz podprahově znepokojivý, leč poněkud monotónní Delerueho saxofon) a zpět. Avšak odhalení má silné a z 20leté (nahaté) Sophie Marceau nelze spustit oči. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Sophie opálená, Sophie nahá, Sophie krásná. Manželská krize věkově rozdílného páru je docela vhodně zasazená do dusného prostředí letního Haiti. Pozvolna gradující příběh je až příliš rozvláčný, atmosféru ale nepostrádá. ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Hodně nahý Sophie Marceau.. jinak příběh nic moc.. manželská krize mezi mladou atraktivní Sophií a už poněkud postarším Claudem Brasseurem v dusným prostředí tropů.. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Zmatený, chaotický a v první polovině strašně nudný příběh o jedné manželské krizi postaršího chlapa a mladičké a nádherné ženy. Ve druhé půlce přece jen přišla nějaká zápletka, ale všechno je natočeno tak nějak neuměle a nezáživně. Jedna hvězda za to, jak podobná zkušenost s přepadením oba manžely nakonec sblíží. No a druhá samozřejmě za úchvatnou Sophii, která ve svých dvaceti letech měla dokonalé tělo a ráda jej ve svých filmech ukazovala, k velké radosti nás, milovníků krásy žen. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Hodně expresivní a sugestivní obraz manželské a tvůrčí krize. Prostředí tropů vytváří skutečně intenzivní pocit "pekla". To dusno úplně cítíte. Claude Brasseur je v roli spisovatele - alkoholika v tvůrčí krizi vynikající, naprosto přesvědčivý. Sophiea Morceau je božská a šílená zároveň. Přesně ten typ co dokáže chlapa úplně zničit. Příběh sám o sobě není až zas nijak zvlášť objevný. Největší předností filmu je určitě atmosféra a emoce. V něčem mi připomíná film Hořký měsíc. Rozhodně stojí za vidění. 80%. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Manželia na dovolenke , pretože to začne medzi nimi škrípať, zároveň k tomu vražda a vyšetrovanie. Kriminálka so zaujímavým dejom 3* ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to. Ve všech směrech . To dusno na vás doslova sáhne . Jo a pointa je poměrně neobvyklá, takže doporučuji. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

V luxusním hotelu v Port-au-Prince na Haiti bydlí krásná a smyslná Lola, které je asi 20 let, a její manžel Alan, o 30 let starší spisovatel. Jeho pobyt mu měl dát prostor pro napsání nové knihy, ale většinu času tráví popíjením. Ona, frustrovaná jeho chováním, si začne románek s francouzským spolucestujícím. Opilý na prázdné ulici je Alan napaden, ale když se brání prázdnou lahví, zanechá útočníka mrtvého. Svědek, Théophile, mu nabídne, že bude mlčet za obrovskou sumu v hotovosti, po které mu láhev vrátí. Lola prodá své šperky, sežene peníze a láhev hodí do moře. Alan není spokojen s tím, že tím vše končí, a přizná se policii, která mu nevěří, protože nemůže předložit žádný důkaz o vraždě a podezřelého už zavřeli... Slušná francouzská krimi. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Náměť asi nebyl bůhvíjaký a film to bohužel dovršil z gracií. Přitom by se v tomhle Haiti dalo udělat více. Bohužel je to zde tak naivně až nezažívně podáno, že režisér prostě chtěl někoho, kdo odhodí šat  a Sophie byla správná volba. Což o to, holka tělo jak křišťál a Brasseur by sekundoval jako spisovatel dobře, ale prostě to nudí. Příběh je spíše cetka, kdy na 88 minut Vám přijde dobrých 20 záběrů úplně k ničemu. Je tu tolik balastu a nucených svlečených scén, že jako výplň jedné vraždy moc tento film nezachrání. ()

sexyknez 

všechny recenze uživatele

Pár let zpátky hraje Claude Brasseur Sophii tátu ve Večírkách, tady ji ožralej brousí, to fakt nemohli Frantíci obsadit do role někoho jinýho?:-) Film dobrej tak na zimní večery, hned vám bude hic. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Zajímavá atmosféra, hezká širokoúhlá kamera, Sophii to také sluší, přesto... Filmu chybí více napětí a žánrová ukotvenost, takto se pohybuje mezi psychologickým dramatem, noirem, erotickým filmem, thrillerem a díky obsazení G.Rinaldiho (jednoho z Bažantů) i falešnou komedií. Režisér filmu je u nás prakticky neznámý. Za mě poctivé ***. ()

Reklama

Reklama