Reklama

Reklama

Jesus Camp

(festivalový název)
  • USA Jesus Camp
Trailer

Obsahy(1)

V Americe existuje stále sílící evangelická komunita, jejímž hlavním cílem není ani tak přivést Boha na zem, ale spíše vrátit celou zemi Bohu. Věří, že je třeba, aby konzervativní křesťané převzali vládu a podřídili ji vlastním pravidlům. Kromě politického programu se tato organizace zaměřuje i na výchovu dětí a nových členů. Nejenže jsou vlastní potomci často vyučováni doma, ale navštěvují i skupiny a tábory, kde je jim vštěpován jediný správný názor na svět. Není možné zůstat chladným pozorovatelem této mozaiky neotřesitelných pravd, vyprázdněných hesel a emocionálně vypjatých projevů. Před divákem se rozvíjí pásmo zachycující víru a její projevy, které bývají tradičně spojovány s pozitivními hodnotami. Zde však přerůstají ve fanatismus. Film ukazuje, jak je dětem odebírána svoboda volby, jak jsou násilně izolovány uprostřed jednoznačných tvrzení, pravidel a názorů, o nichž se nediskutuje. Tvůrci se do tématu pustili s neobyčejnou statečností a pevně se začlenili do uzavřené komunity, aby naplno odhalili neznámou a temnou stranu náboženské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Niella 

všechny recenze uživatele

Silne, strasidelne, smutne... Hlavne strasidelne... Becky Fisher si sama poklada otazku, ze ak su deti tak zapalene pre vieru v takom ranom veku, ako budu vyzerat ako dospeli... Aj ja sa pytam: Ako budu vyzerat ako dospeli??? Nechcem to radsej ani vediet. Vidiet 5 rocne deti ako nezadrzatelne placu a klacia na zemi kvoli veciam, ktorym este ani poriadne nerozumeju je strasne... Priklad toho, ako neuveritelne dokaze clovek prekrutit aj prikaz: Milujte sa navzajom, na prikaz: Zabijajte sa navzajom....(z lasky(?????)). ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Jsem ateista celej život a po tomhle dokumentu budu až do smrti. Přísahám Bo..hovno! Ale od začátku:středem tohohle dokumentu je brejlatá krátkovlasá vorvaň vážící asi 250 kilo, nebo pokud chcete-Becky Fischer. Jak může nějakej normální člověk rvát dětem do hlavy křesťanskou víru a rozbrečet je, třást se a mluvit s imaginárním něčim? Ty děti by si měly hrát na hřišti, kopat s míčem, prohánět se na kolech nebo zkoušet hrát na nějakej nástroj. A ne modlit se k papundeklovýmu Bushovi a rozkazovat bowlingový kouli aby srazila všech 10. Brainwashing na nejvyššim možnym stupni, já bych v tom kempu nevydržel ani 20 minut a pomocí kříže bych přeskočil plot! Co z těch dětí jednou bude? Boží armáda, respektivě členové sekty! A do toho ten příšernej amerikanismus, nejpitomější stát světa...chce se mi z toho fakt zvracet. Na jednu stranu do nich cpe víru a přitom si tam popíjej Pepsinu a na snídaních maj jídla jak pro celou vesnici. Tohle Ježíš asi nikde nepsal, nebo snad jo? A jak ta vorvaň (Becky, pokud chcete) mluví o tom, že život je víc než jen McDonald´s, tak by se měla podívat na sebe, protože tam asi jezdí každej den na oběd. A když už chce ctít desatero, obžerství a zlost porušuje na plný čáře. Asi nejsem jedinej co jí chtěl během filmu umlátit svícnem a přibít na vobrácenej kříž...kterej by se asi utrh. Jinak proč jsem nedal 5 hvězd? Jednak proto že jsem pár dní zpátky viděl Religulous od Billa Mahera a přišlo mi to lepší a taky proto, že mi v tomhle dokumentu chyběly názory někoho, kdo není věřící. Nějakej protiklad k těm 80 minutám vymejvání mozku, ten cárek z rádia na konci už to moc nezachránil. Lidi, přestaňtě věřit a přestaňte rvát prachy do víry...na světě jsou důležitější věci. A do kostela už nejspíš nikdy nevkročim! ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

Jesus Camp mě do jisté míry zklamal. Po rozčilujícím zážitku, který mi přivodila režisérka Nvotová filmem Ježíš je normální!, jsem čekala, že i tento dokument o zfanatizovaných věřících mi pořádně rozproudí krev v žilách. Film ovšem prošel kolem mě a jakoby obloukem se mi vyhnul. Nazasáhl. Nezaujal. Nevytrhl mě z jakési lhostejné netečnosti. Asi mi praktiky obtloustlé tetičky Becky, která v letním kempu z malých dětí vychovává uvědomělé evangelíky a budoucí členy americké republikánské strany, přišly málo překvapivé. Bůh pomáhej Americe! ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

tak z tohoto dokumentu je mi opravdu na blití. Vidět, jak američtí evangelíci vymývají 7, 8, 9-ti letým dětem mozky a mění je ve stádo poslušných fanatiků je opravdu hardcore - ať kazatel (v tomto případě spíš nechutně tlustá kazatelka) káže co chce, pokud k tomu přidá dovětek "..ve jménu Ježíše Krista" děti začnou v tranzu vzpínat ruce k nebesům, řvát halelůja a brečet. Za nejlepší považuji finální rozhovor kazatelky Becky Fisherové s rádiovým hlasatelem, kdy se naplno ukáže co je to za svini "Proč si vybíráte tak mladé děti? Protože těmto dětem můžete říct cokoliv a oni se tím budou po zbytek života řídit". Očkují jim víru v Boha (ani ne tak víru, jako spíš pokrytecké kecy typu "Celého mě prostupuješ, ó Ježíši"), nutnost šíření jediného správného slova božího (děti otravují na ulici každého na koho narazí a nutí mu letáčky, brožurky atd.) a podporu Republikánů, protože jen ti jsou správní křesťané - jestli to takto bude pokračovat, určitě se časem dočkáme i novodobé Inkvizice. Slabou útěchou mi je, že si tato nová "boží armáda" zapíchá až po svatbě. Amen... ()

Idego 

všechny recenze uživatele

"Paradoxem demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatímco těm, kteří ji neberou vážně, umožňuje téměř vše." Demokratické hodnoty nám v rámci náboženské svobody nedávají téměř žádnou šanci zabránit v činnosti lidem jako je Becky Fisher. Opravdu velice efektivní způsob, jak propagovat svoje fanatické názory a vnucovat svoji extrémní víru ostatním - prostřednictvím dětí. Pokud jim od malička budeme vymývat mozek, vyrostou z nich přesně takoví fundamentalisté, jaké bychom si přáli mít ze všech. Když ještě tyto děti budou chodit s brožurkami a díky svojí roztomilosti ovlivňovat ostatní, opět nám stoupne procento získaných oveček. A když ještě navíc tyto děti motivujeme k politické činnosti (cituji např. "Jednou z tebe bude senátor"), kromě pěstování si obrovské voličské základny máme hned v rukou neuvěřitelnou zbraň, jak zničit demokracii a sekulární stát. Dělá se mi z těchto lidí špatně. Kromě toho, že ty děti psychicky týrají a vymývají jim mozky, ještě zneužívají této síly k tomu, aby vnutili svůj fanatismus ostatním a donutili fungovat stát na základě fundamentalistického papouškování Bible. Tihle lidé jsou velice nebezpeční a někdo by je měl zastavit. Kromě nebezpečí pro společnost už jenom kvůli těm dětem, kterým podle mě naprosto ničí život. Nemají žádnou možnost úniku, protože jejich rodiče jsou stejně fanatičtí. Každý fanatismus, navíc s politickými ambicemi, končí špatně, ať je to extrémní islám nebo extrémní křesťanství... ()

Galerie (5)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama