Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

tron 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme je úžasné, aký perfektne „o ničom“ je. Scenárista (a zároveň režisér v jednej osobe) akoby pri jeho písaní mal pred sebou na stene napísané „Nič zložité!“ a len čo na niečo také dostal chuť, okamžite na to zabudol. Scenár je plný skvelých dialógov a monológov, výborne napísaných a ešte lepšie zahratých postáv, zábavnej réžie, ktorá veľmi dobre vie čo chce a niekoľkých takmer nezabudnuteľných scén doplnených o božskú muziku. Na scény s umývaním áut alebo s Leeom len tak nezabudnem. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová a s láskou udělaná komedie, při které se sice nebudete za břicho popadat, ale během svých 75 minut vás příjemně naladí a úsměv na rtech vyladí. Příjemná a chytlavá hudba doprovází staršího herce (každý ze zúčastněných ví, že jde o Morgana Freemana, ale jeho jméno ani jednou ve filmu nepadne) na jeho cestě za studiem nové role. Zastaví se v zapadlém obchůdku, kde jej u poklady 10 položek a méně zaujme mladá pokladní. Absolutní uvolněnost známého herce přejde i trochu na pokladní a dodá jí odvahu a sebejistotu. Nádherný film, který umocnilo i uvedení v originálním znění s titulky. Díky, Česká televize. Hudba: Antonio Pinto ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Pohoda z tohodle filmu prostě sálá. Dalo by se říct, jako by se Clerks srazili s Lost in Translation a vyšel by z toho tadyten mile ukecaný nezávislák s věčně vysmátým Morganem Freemanem, sexy Paz Vegou a žlutým autem. I když je to občas lehce klišoidní, pro mě je ospalá atmosféra poloprázdného supermarketu s něco málo personálem příjemná, podobně je to s nějakým tím poselstvím ("kdo něco chce získat, musí za tím jít a přitom mít zlaté srdce"). Oddychové, záživné a jako bonbónek Danny DeVito a především Jim Parsons (pro neznalé Sheldon z TBBT). Sice tam má jen pár štěků, ale stojí to za to. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, vzít jedno z nejvšednějších povolání současnosti a následně ukázat, jak zajímavý a lidsky komplikovaný je číkoliv život, tedy i ženy za kasou v supermarketu. Brad Silberling (výtečná Řada nešťastných příhod) rezignoval na jakékoliv dějové složitosti a do jednoho dne vměstnal povídání dvou lidí, kouzelné právě svou jednoduchostí. Vždy mne potěší, když při brázdění vodami americké kinematografie narazím na film natočený očividně jen tak, pro radost. V prvé řadě pro radost koprodukujícího, opět jinak a opět zábavně mentorujícího Morgana Freemana (vsadím se, že tentokrát ani nemusel moc hrát), ale při empatickém přístupu stejně dobře pro radost divákovu. Jiskřička, jistě i zásluhou Paz Vegy, přeskočila, pročež mi ani moc nevadilo, nakolik obehrané poselství scénář servíruje a jak okatě bezdějovými sekvencemi režisér ředí „desetipoložkovou“ délku. Když už nic jiného, hudba to jistí. Prostě moc pěkný film. Apendix: cigaretový kouř, arogance, snobismus, náboženský fanatismus, kvap, čekání, pomluvy, telenovely, konzum a vlastní lenost (desítku těch pozitivních si zatím nechám pro sebe :-) 75% Zajímavé komentáře: Rob Roy, Nathalie, genetique, Flipper ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Optimistická konverzační jednohubka. 1) Příjemná konverzačka o tom, jak si dva zdánlivě již vyhořelí lidé dokáží pomoci. Škoda, že místo Morgana tam není někdo, kdo by mi připadal více sexy, ale na pozitivním vyznění to nic nemění._____ 2) Atmosféra v provinčním supermarketu někde u mexických hranic je asi nejlepší plus filmu. Úvod je trochu pomalý a vzájemné hovory hlavních hrdinů povětšinou v autě nebo kolem něho jsou předvidatelně a naivně nudné._____ 3) Ale přesto se na to někdy kouknu znovu...co lepšího mohu o filmu říci? ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)
  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)
  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno