Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zubař Doug, nešika Dudley, podpantoflák Bobby a právník Woody, který přišel o veškeré peníze, prožívají krizi středního věku. Jsou obklopeni ženami, které je nechápou nebo rovnou opouštějí, dětmi, které je nerespektují, a pracemi, které je neuspokojují. Tito čtyři muži nacházejí jediný oddech v pravidelné jízdě na motorkách do místního baru a zpět. Woody ale nutně potřebuje změnu a navrhne, že by si mohli opepřit svůj nudný život na předměstí a vydat se na motorkářský výlet napříč Amerikou. Ani jeden z nich nemá tušení, že se během cesty za svobodou a volností setkají se skutečným motorkářským gangem Del Fuegos a že dojde k odhalení překvapivých tajemství ve vlastních řadách. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. února 2007 v Hollywoodu (Los Angeles, Kalifornie). (BMW12)
  • Natáčení začalo 1. května 2006 ve státě Nové Mexiko v USA. (BMW12)
  • Maggiina (Marisa Tomei) restaurace byla postavena jen pro účely filmu, ale po skončení natáčení byla renovována a stala se z ní restaurace skutečná. (CliffLee)
  • Jackova (Ray Liotta) motorka má na sobě logo Orange County Choppers. Motorka byla sestavena společností, která se proslavila v show Americký chopper (od r. 2003). (CliffLee)
  • Když Blade (Peter Fonda) říká Divočákům, aby zahodili hodinky, odkazuje tak na svůj film Bezstarostná jízda z roku 1969, kde jeho postava na začátku filmu zahodí hodinky a vydá se na cestu. (CliffLee)
  • Když Jack (Ray Liotta) poprvé čelí Divočákům v motorkářském baru, tak pije světlé pivo Michelob Ultra. (CliffLee)
  • Ve filmu si také střihli krátké camea Paul Teutul Sr. a Paul Teutul Jr., známí výrobci chopperů, kteří se proslavili na kanálu Discovery s pořadem Americký chopper (od r. 2003), v němž sledujeme výroby motorek jejich firmou Orange County Choppers. (CliffLee)
  • V původním scénáři se počítalo s logem známého motocyklového gangu Pekelní Andělé. To bylo posléze změněno na Del Fuegos, poté, co onen známý klub Disneyho zažaloval. (CliffLee)
  • Během zahajovacího víkendu se v Severní Americe Divočáci umístili na 1. místě žebříčku s výdělkem 39,7 milionu amerických dolarů. Celkem tam utržili přes 168,3 milionu, celosvětově pak v souhrnu 253,6 mil. (CliffLee)
  • Na začátku filmu, kdy se při parkování Dudley (William H. Macy) omylem rozjede, je výrazně vidět značky Albuquerque, kde se natáčelo. (CliffLee)

Související novinky

Po Divočácích přijdou Staří psi

Po Divočácích přijdou Staří psi

26.06.2007

Souvislost mezi komediemi Wild Hogs a Old Dogs je evidentní. Opět je tu studio Walt Disney Pictures, vrací se režisér Walt Becker i hlavní hvězda (ačkoli s nynější hvězdností Johna Travolty to není… (více)

Reklama

Reklama