Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych byl z nějaké chudé země, řekněme ze Somálska a nějakým zázrakem se dostal do Ameriky a šel do kina na High School Musical, asi by mi bylo nevolno. HSM by mi přišel jako důkaz kulturní degenrace Ameriky Tohle není ani odpad, to je ještě míň. Zde se ani nelze vysmát, jak špatné to je, tímhle lze jen pohrdat. Stačí vidět prvních pět minut filmu, aby se člověk domyslel vše, od zápletky až po závěr. Postavy jsou příšerné.Herci vypadají jako by je někdo odlil z umělé hmoty do forem Barbie a Kenů. Ani by mě nepřekvapilo, kdybych se dozvěděl, že takoví lidé kakají růžová, voňavá hovínka. Mimochodem jejich zpěv je taky slabý. Zvládají sice výšky, ale všichni zpívají jak šmoulové. Žádná barva zpěvu, žádné hlasové chraisma…nic. Ach jo, vím, že se na takové filmy nemám koukat, ale zvrácenost tohohle světa mi přišla natolik obludná, že jsem jen civěl s otvřenými ústy. Raději si pusťte Once. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Abych se přiznala na rovinu...když jsem to viděla poprvé to mi bylo 13 let a celkem se mi to líbilo. Poté jsem to viděla i několikrát jelikož nova a podobné stanice neumí nic jiného než opakovat trapné a sr*čkovité filmy dokola. S odstupem času přicházím na to, že právě takový muzikál bohužel s muzikálem nemá nic společného. Nevím jaký by byl můj názor dívat se na to v anglickém jazyce ale s českým dabingem a vůbec s tím celým příběhem a s pseudo problémy teenagerů to aspiruje na post - nejhorší muzikál v dějinách světového filmu a hned za HSM tam v čele bude stát pokus o český muzikál Fredy a Zlatovláska a to bude tak hezky vedle sebe naskládané se s*ačkami od Disney Channel(JAK MŮŽE NĚKDO TAK ZNIČIT POJEM DISNEY?!)např. seriál Na parket, Hannah Montana-i jako film naprostá ostuda...No o hereckých výkonech moc nemluvím ale je pravda že až Zac povyrostl a zahrál si třeba namakaného vojáka tak to je jiná káva po herecký stránce není zas tak špatný ale tohle je jedním slovem OSTUDA. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bolo mi jasné, že tento film nie je natočený pre moju vekovú kategóriu. Preto som očakával, že to bude plné rapu, hip hopu a podobných hudobných primitivít. Ale zostal som príjemne prekvapený. Je to pohodový teenagerský muzikál s podarenými piesňami v kvalitnom podaní mladých, sympatických hercov. U mňa dokonca zabodovali aj svižné, dobre nasnímané choreografie. Jednoduchý, romantický príbeh prvej lásky medzi vzornou, podstivou študentkou Gabriellou a kapitánom, školského basketbalového mužstva Wildcats Troyom, ktorý sa do seba zaľúbili počas prípravy "Muzikálu zo strednej". V mori nevkusných teenagerských snímkov, ktorými nás zaplavujú americkí tvorcovia, sa v tomto prípade jedná o celkom slušnú záležitosť. *** ()

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, kde začátek je jako vystřižený ze začátku Pomády a hlavní dějová linka je v podstatě Oz a Heather z prvních "Prciček", bude taková píčovina. Snažil jsem se to brát s humorem (za to dávám 0,25 hvězdy, čili žádná, v podstatě scénáristi vybrali všechny žánrový klišé a sešili je horkou jehlou a tohle pak vzniklo), ale ke konci filmu už se to prostě nedalo vydržet. Chci tu hodinu a půl svýho života zpět. ()

Trainspotter odpad!

všechny recenze uživatele

Tento tzv. film obsahuje snad všechny nešvary, které dílo přibližuje k označení kýč a ještě snad s velkým K. Tisickrát provařený námět, teen herci s minimem jakéhokoliv talentu, několikanásobný happy-end, přiblblé písničky... Co více dodat??? Zbytečné plýtvání časem, na druhou stranu, alespoň mají slepice s bravíčkem v ruce o čem žvanit. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Původně měl být maskotem družstva levhart, ale nakonec to byl tygr. (Halloween9)
  • Zac Efron "zpíval" hlasem Andrewa Seeleyho. (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama