Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vinnie Jones prvotřídní záporák, především on je to co táhne tenhle film. S kamennou tváří a jedním úsměvem. Dále kvalitní i po krvavé stránce, i když ze začátku mě ty efekty moc neoslovily (vymlácení očí například - dobrý nápad ale). Co přišlo na konec jsem fakt nečekal, docela úlet ale fungoval. Dobrý horor. (screeny) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Když člověk přijme skutečnost, že je to opravdu horror a že to točil Japonec, tak tomuto filmu odpustí občas celkem dost stupidní scénáristické kličky...tohle je prostě naprosto brutální (brutality ve filmu je, že by z toho jeden začal srát krev) audiovizuální náser. Navíc Vinnie Jones je badass motherfucker už od pohledu, takže jeho podání "butchy" jehož obživa je mu zároveň i koníčkem (no, i když...;) je až mrazivě věrohodné. Pro milovníky horroru naprostá povinnost! ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Clive Barker je výborný spisovatel a Vinnie Jones je prostě bůh a ikona. Když je dal Ryuhei Kitamura, který se explicitního násilí a umělé krve rozhodně nebojí, dal dohromady, tušil jsem pecku. A měl jsem pravdu. Něco mi zde sice na plný počet chybělo, ale jinak nemám takřka co vytknout. Sympatické herecké obsazení, dobrá hudba, jednoduchý, leč originální příběh a hlavně VINNIE JONES JAKO ŘEZNÍK (Upřímně, umíte si dle jeho vizáže představit pro něj lepší řemeslo?) Takže dávám lepší čtyři s náběhem na plný počet... P.S.: A narážka na Forresta Gumpa byla špičková: "Life is like a box of chocolates" :-) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Půlnoční metro, vděčný to nástroj k vyvolání strachu. Už jednou se o to dost neúspěšně pokusil Christopher Smith, který měl sice k dispozici krásnou Franku Potente, to bylo ale to jediné zajímavé na celém jeho podprůměrném snímku. Předloha Clivea Barkera je proti filmu dost okleštěná, takže určité změny a více postav byl vcelku nezbytný tah, jsou ale naroubovány citlivě a v centru dění tak zůstává hlavní postava fotografa a metro. TMMT se určitě může pochlubit dobrým hudebním doprovodem, ucházejícími hereckými výkony a dynamickými krvavými scénami, kterým vévodí opravdu velice děsivý V. Jones, kterému role řezníka padla jako ulitá a i bez jakýchkoli replik (všeho všudy řekne za celý film jedno slovo) stačí, aby se zamračil a přejde vás veškerá chuť svézt se ještě někdy nočním metrem. Ted - Joxer - Raimi zde předvedl další nezapomenutelný výkon své kariéry a potěší také menší role Brooke Shields, co mě hodně rozesmálo byla narážka na Forresta Gumpa. ("Život je jako bonboniéra") Příběh je dost jednoduchý, ale funguje dobře. TMMT se v hororové tvorbě dnešních dní jistě řadí mezi vysoce nadprůměrné snímky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sice je to hloupě jednoduchý film s prapodivným koncem, ovšem městský feeling a brutální mordy tento kousek pozvedávají minimálně na průměrnou úroveň. Kitamura by s kamerou mohl vyučovat, jelikož z jeho hrátek by se zamotala hlava i Michaelu Bayovi. Pro příznivce hororu, hektolitrů krve a "off the record" děje je to naprostá povinnost. Pro zbytek populace čistokrevná "WTF" záležitost, kterou někdo odhodí do kouta, jiný slupne jako malinu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Ústřední protagonisté Vinnie Jones a Bradley Cooper se narodili ve stejný den, a to 5.ledna přesně deset let od sebe. (Othello)
  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)
  • Původně měl režírovat Patrick Tatapoulos. (M.B)

Reklama

Reklama