Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

castor 

všechny recenze uživatele

Zoufalá rodinka, která se ale vždy tak nějak dokáže nadechnout pro lepší příští. Soukromý psycholog, který velmi pozvolna rekonstruuje dům, ze školy vyhozená pubertální dcera, bývalá manželka, která ráda zvyšuje hlas, mladá přítelkyně, stařeckou demencí postižený otec. A jeden lék se zázračnými účinky. Možná je to celé prvoplánové a poměrně jednoduché, ale Marek Epstein tehdy při psaní disponoval nespornou lehkostí a bystrostí, nabízel sympatické hrdiny i ze života solidně odpozorované situace. A tím, jak jeho hvězda stoupala (režiséra Jiřího Stracha pochopitelně také), dokázal k sobě přivábit i velmi schopné herce. Brzobohatého a Trojana obzvlášť. Ostatně spojení Epstein+Trojan dokonale funguje (televizní Osmy, Ve stínu, Václav), jen tak dál!! ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry opravdu velmi zdařilé, když vidíme, co všechno se z české produkce objevuje v kinech. Scénář dělá divy a pokud máte české herecké jedničky nemusíte se bát v neúspěch. Pan Radoslav Brzobohatý mne krásně překvapil. Pár vtípků najdete, ale komedií bych to nenazýval. ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od mnohých nepovažuju Marka Epsteina za zvlášť osvíceného scénáristu či spásu pro naši kinematografii. Jeho díla jsou povrchní, nepřesvědčivá a splácaná dohromady z témat jinde a lépe použitých. Možná umem Strachovým, možná náhlou duševní slabostí, přesto mě tenhle film v určitých pasážích dostal tam, kam chtěl, takže zavírám obě oči, i když to tak celou dobu nevypadalo. 70% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný a nijak přehnaně hloupý film, který si klade za cíl diváka trochu poučit o důležitosti vztahů s našimi nejbližšími a tedy i pohladit na duši. Tento rozměr mě trošku otravoval, raději bych, aby se dobře rozjetá cynická postava Trojana neubrala tak předvídatelným a "klišoidním" směrem. 6/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Někdy se stane, že nějaký televizní film mě vyhodí ze židle. Někdy se to stane a většinou je to v koprodukci s HBO. Když se mi tohle stane s českým filmem, dlouho nad tím přemýšlím a nechápu. BrainStorm má dost poetický nápad, pan Strach ho ale natočil tak skvěle, že jsem si chvíli myslel, že koukám na celovečerní snímek. Jeho hra s filtry a snaha do jeho filmů nabouchat co nejvíce zajímavých herců mě udivuje. Klobouk dolů. BrainStorm mě opravdu moc mile překvapil. Člověk si u takových filmů občas říká, proč tak evidentně realistický film nemá v sobě alespoň kus reality. Proč by na světě nemohlo být něco…kouzelného, co by dokázalo změnit aktuální situaci? Třeba i je, jenom je třeba hledat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Keď povie doktor (Pavel Kříž), aby sa dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) prešiel po izbe bez podpory palice, ten si následne oprie palicu o plece a začne tancovať a potom spievať. Dedo spieval skladbu "Hey! Ba-Ba-Re-Bop". Je to pieseň z roku 1946 od Lionela Hamptona a jeho orchestra. (Raccoon.city)
  • Místo, kde ve filmu bydlí doktor Jakub Hloch (Ivan Trojan), je stejné jako ve filmu Ženy v pokušení (2010), kde bydlí Helena (Lenka Vlasáková). Jak Ivan Trojan, tak Lenka Vlasáková, hrají v těchto filmech psychology a mají v této vile soukromou ordinaci. Vila se nachází v pražských Dejvicích v Glinkově ulici. (MissSimm)

Reklama

Reklama