Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (792)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všechny postavy jako by vypadly ze šablony. Hrdinný prezident, sympatický ochránce, dobrácký černoch, roztomilá holčička, přismahlý terorista a jiní jim podobní vystupují v zajímavě podaném akčňáku, jehož podřízenost mainstreamu je, přes dobrý nápad s opakováním jedné časové linie, neoddiskutovatelná. Kdo to překousne, bude se hodinu a půl bavit víc než obstojně. Závěrečná automobilová honička vypadá dobře, ale cítil jsem u ní tak trochu dejavu... no jo, když já jsem se včera díval na Bournea. Být Vantage Point méně naivní a více nekompromisní a tvrdší, byla by zde šance na pět hvězd - tyhlety filmy hrající si s časem mám prostě rád. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Někdy od něčeho hodně čekáte a pak když ta bublina splaskne si říkáte ... no to zase byla blbost.  Přetáčení jedné události z pohledu mnoha osob vždy na dvanáctou hodinu, kdy se ona událost začala natvrdo rozjíždět se zprvu zdálo zajímavé, byť už to tu bylo. Ježe po osmém či kolikátém přetočení stále té samé události jen viděné někým jiným jeho očima si začnete říkat ach jo, kolikrát to ještě bude? Kouknete se na čas co zbývá do konce filmu a zaúpíte, protože zjistíte, že jste v půlce. To také může znamenat ještě osm přetáčení na dvanáctou... Děsíte se kdo to bude? Pouliční prodavač gyrosu, paní z obchodu s pohledy? Japonský turista bloudící Evropou? Španělský bezdomovec? Bohudík to přetáčení od půlky skončí a začne docela svižná akční honička ničím nepřerušovaná. A ta honička mne z toho filmu bavila asi nejvíce. Až do jejího tupého závěru. Jinak šílené. Statečný USA prezident co nechce být stejný jako teroristé a se stojánkem na kapačku sám málem překazí teroristický útok a únos. Americký tůrista Whitaker, který by možná na závodech předehnal i Usain Bolta a to prosím pozor, stále zírající do kamery natáčející vídeo v HD ! To setkání všech v závěru pod mostem už byla čirá fraška zakončená Whitakerovými slzičkami při telefonátu domů. Cyhbělo mi tam už jen tleskající a objímajícíc se NASA osazenstvo řídící stanice v Houstonu.  Jak říkám, čekal jsem mnohé, hodnocení napovídalo, že by to mohlo i být dobré, ale nechápu...  Jediné co bylo slušně uděláno byl výbuch, následná spoušť a ty ulice plné projíždějící záchránářské techniky a zpanikařených lidiček, To bylo velmi autentické a člověk měl pocit při té honičce, že se tak děje v celém městě a ne jen na onom náměstíčku. Dávám za dva závany ventilátoru. * * ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice svižně natočený thriller, u kterého se cítíte stejně jako když skládáte puzzle bez obrázku na krabičce. Každou chvíli vás něčím překvapí. Vyprávění té samé události z různých úhlů pohledu není totiž vůbec stereotypní a směr vyprávění v lecčem přípomíná Kiefernovu Dvacetčtyřku a v závěrečné honičce si jistě vzpomenete na Bourney. Herci (snad až na podivně působícího Foresta Whitakera) odvádí velice slušné výkony. Dennisu Quaidovi držíte place skoro hned od začátku a takový Matthew Fox vás znovu velice překvapí. Skvěle jsem se bavil. 80% ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Svižně natočený thriller, který dokáže velmi dobře vtáhnout do děje. 90 minutová stopáž uteče jako voda a nudu u tohoto snímku určitě nepoznáte. Trochu mě překvapuje výsledné hodnocení 70%, které je podle mě hodně podhodnocené. Pete Travis si dal se snímkem opravdu záležet a pro mě je Úhel pohledu velkým překvapením. 90% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Atli Örvarsson: 1. Vantage Point Main Title [2:45] ,2. Motorcade [1:36] ,3. Enrique and Veronica [2:55] ,4. Run Enrique Run [2:33] ,5. Lewis and Anna [1:20] ,6. President and Decoy [1:38] ,7. The Chase Begins [2:50] ,8. Serendipity [4:40] ,9. Epilogue [1:55] ,10. Tightening Circle [3:19] ,11. Clockwork [5:07] ,12. The President is Safe [1:15] ,13. Explosion Aftermath [3:38] ,14. Suarez' Plan [4:00] ,15. Vantage Point End Title [2:02], ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Salamanca nebo Salamangka znamená ve filipínském jazyce „trik“ nebo „lsta.“ Slovo pochází ze španělštiny, jelikož Filipíny byly španělskou kolonií do roku 1521. (HellFire)
  • Premiéra filmu se odehrála 12. února 2008 právě ve městě Salamanca ve Španělsku. Zúčastnil se jí režisér i hlavní představitelé filmu. (don corleone)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama