Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (790)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice svižně natočený thriller, u kterého se cítíte stejně jako když skládáte puzzle bez obrázku na krabičce. Každou chvíli vás něčím překvapí. Vyprávění té samé události z různých úhlů pohledu není totiž vůbec stereotypní a směr vyprávění v lecčem přípomíná Kiefernovu Dvacetčtyřku a v závěrečné honičce si jistě vzpomenete na Bourney. Herci (snad až na podivně působícího Foresta Whitakera) odvádí velice slušné výkony. Dennisu Quaidovi držíte place skoro hned od začátku a takový Matthew Fox vás znovu velice překvapí. Skvěle jsem se bavil. 80% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nikterak objevný, přesto ale pohodlně koukatelný thriller, který zaujme neuvadajícím tempem, ne zcela obvyklým zpracováním jedné události z několika různých pohledů a hlavně velice příjemnou stopáží. Pro mě příjemné překvapení, možná i proto, že už jsem celkem dlouho neviděl film, kde by byl americký prezident v ohrožení (což před nějakými 15-20 lety bývalo nosné téma celé řady tehdejších thrillerů, které jsem viděl :-P). ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Je to dokonale hrdinské, navýsost proamerické a detailně předvídatelné. Ale za ty směšné peníze to režisér rozjel ve vysokooktanovém stylu, který nepoleví ani vteřinu a když do rolí nekompromisních ranařů s kvéry v ruce obsadíte Dennise Quaida, Matthewa Foxe či Edgara Ramireze, nemůžete šlápnout vedle. Velmi spokojených a silných 3 a ½*. S vědomím, že druhé projekci se vůbec bránit nebudu, už jen pro tu sympatickou délku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Wau, to byl fofr, že jsem nestíhal ani počítat z kolika úhlů pohledu jsem to nakonec vlastně viděl. Skvělej nápad natáčet vlastně jednu scénu a tu s každým novým úhlem pohledu dalšího člověka dějově posouvat pomalu dál. Netřást občas tou kamerou, to prostě ve filmu nesnáším /vyjma Paula Greengrasse / neměla by filmová akcička nejmenší chybu, ale i tak byla hodně vymazlená. Letos je zatím v kinech opravdu velmi chudá úroda akčních filmů, takže na tohle jsem běžel nadrženej jak stepní vlk a odcházel zcela uspokojenej a to je zásádní. Hlavně ta městská honička no hmmmmmm ja se úplně olizoval nad tou dobrůtkou co mi kluci americký uvařili. Na zážitku z filmu přidává i sexy hudba. Matthew Fox v tom obleku se sluchátkem v uchu je přímo k sežrání a kdyby byl stejně jedlej i konec filmu, dal bych plnej počet hvězdic. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Terorismus, 11. září, americký prezident.. bum bác, odhalení, košatý happy-end!! Za oceánem o tom zřejmě chtějí vyprávět, tak jim to nechejme. Na střechách domů vykukují k zásahu připravení odstřelovači, všude se to hemží nejtajnějšími agenty, tamními policisty.. Do španělské Salamancy totiž míří světoví hlavouni, přičemž ten největší a nejcennější má mít momentálně důležitý projev. Zazní výstřely; jenže všechno bude docela jinak. Ve zmatku, krvi a falešných agentech se má vyznat „typický americký klaďas“ Dennis Quaid a úsporná stopáž má jedno výrazné plus.. Nosná sekvence samotného atentátu je totiž neustále vracena a nabízena pohledem několika zásadních svědků. Je to vskutku zajímavá mozaika, do které přibývají další dílky, odhalující celou konspiraci. Zhruba v polovině daný flashbackový postup začíná kapánek nudit, nicméně „úhel pohledu amerického prezidenta“ dá ději nový impuls, stejně jako fakt, že jsou nabízeny postavy (holčička Anna, rozplétání dalších atentátníků), které nás s ohledem uplynulého o to víc zajímají. Divák se tak stává součástí „vyšetřovacího“ týmu. Do nadprůměru snímek tahají i lidé po boku režiséra. Kamera (Amir Mokri) je v neustálé permanenci, střihová (Stuart Baird) propracovanost je na nejvyšší úrovni. Občas to sice zavání lehkou neuvěřitelností (automobilová honička, jeden sám zlikviduje vycvičenou prezidentskou ochranku) a propagandou těch pravých amerických hodnot, nicméně to má neuvěřitelný spád, klíčové okamžiky jsou čitelné a celé je to smíchané s úctyhodným přehledem. I herecky je snímek s ohledem na žánr radost sledovat, například takového Foresta Whitakera v roli turisty, který snímku dodává trochu toho humanismu. Nějakou zásadní hloubku nehledejte, nicméně ke konci vyvstává otázka, zda-li je život jednoho člověka (i když je to prezident nejmocnější velmoci) ceněn víc, než život desítek lidí kolem.. 70%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Závěrečná automobilová honička, ve které Thomas Barnes (Dennis Quaid) pronásleduje Kenta Taylora (Matthew Fox), je „soubojem“ posledních dvou generací Opelu Astra. (lskala)
  • Značná podobnost se seriálem "24 hodin" není náhodná. Scénář se měl stát předlohou celé jedné série příběhů Jacka Bauera. (77Ivana)
  • Salamanca nebo Salamangka znamená ve filipínském jazyce „trik“ nebo „lsta.“ Slovo pochází ze španělštiny, jelikož Filipíny byly španělskou kolonií do roku 1521. (HellFire)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama