Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (790)

Psema 

všechny recenze uživatele

Pakliže se mi někdo snaží hodinu tlouct do hlavy, jak moc inteligentní chce jeho film být, aby to pak v závěru úplně zmršil, tak zkrátka nemůžu nebýt na*raný jako capart, kterému někdo sebral strašně hezkou figurku na hraní. Neustálé vracení se na začátek mě napočtvrté začalo silně iritovat, abych ho pošesté s konečnou platností nenáviděl a když už se tvůrci konečně rozhodli, že Dennise Quaida pustí do ulic, aby těm šmejdů rozkopal obě půlky, vytáhnou pointu o vyměklých teroristech, za níž bych dal nejraději někomu do huby. Být to první epizoda sedmé sezóny "Dvacetčtyřky", vrněl bych blahem, takhle zklamaně vypouštím dým a doufám, že si Jack Bauer na Travise vzpomene, až začne likvidovat padouchy i na stříbrném plátně. Honička Salamancou totiž nemá chybu. 5/10 P.S.: Poprvé v životě jsem chtěl, aby Forest Whitaker zemřel hodně krutou smrtí. Damn it! ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

První zhruba třetina filmu byla zajímavá a napínavá, a byl jsem zvědavý, jak to dopadne, ale postupně se z toho stane dost nepřehledný guláš, na scéně se objeví asi pět Univerzálních Snědých Teroristů (TM), kteří se mi pletli, s výjimkou jednoho, který se mi nepletl pouze proto, že to byl žena, no a ti všichni začnou sledovat nějaké své vlastní zájmy a zabíjet se mezi sebou, přičtěte k tomu hromadu amerických klišé o bodyguardech skákajících kulkám do cesty a Hrdinných Amerických Občanech (TM), přesněji řečeno jednom občanovi Forestu Whitakerovi, který se po celý film chová jako úplný idiot, neustále zachraňuje cizí děti nebo pronásleduje tajné agenty a točí si je kamerou, on si vlastně točí kamerou úplně všechno a tváří se u toho jako idiot, ale to už se opakuju, prostě na filmu je dobrá jen ta první třetina a pak dobře natočená automobilová honička, jinak nic, a jestli jste si všimli, že je tento komentář celkově dost nekvalitní, tak máte úplnou pravdu, je celý tvořen jen jednou větou, a schválně jsem ho ušil horkou jehlou, protože takhle nějak si představuji, že vznikal scénář tohoto filmu. ()

Reklama

Bart 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale musím dát plný počet. Už dlouho se mi nestalo, abych u filmu zapomněl na čas a ležel v posteli nehnutě jak přikovanej. Relativně krátká stopáž utekla jako voda a myslím si, že je to akorát. Delší stopáž by filmu uškodila. Vyprávět příběh z různých úhlů pohledu sice není originální nápad, ale v tomhle případě zabral. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Snímek, od kterého jsem nečekal nic jiného než jen tuctovou podívanou a dostalo se mi velmi svižného a nápaditého filmu. Přesně v okamžiku, kdy už mne opakování atentátu začalo trochu nudit, přišla na řadu prvotřídní honička, při které jsem místy ani nedýchal. Nemám co zásadního snímku vytknout, snad jen přílišnou vykonstruovanost, ale bez té by asi podobný příběh natočit nešlo. Pete Travis si odbyl skvělou celovečerní premiéru a určitě o něm ještě v budoucnosti uslyšíme. Slušné čtyři hvězdčiky, trochu se i divím, že Úhel pohledu má jen 70%........ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice svižně natočený thriller, u kterého se cítíte stejně jako když skládáte puzzle bez obrázku na krabičce. Každou chvíli vás něčím překvapí. Vyprávění té samé události z různých úhlů pohledu není totiž vůbec stereotypní a směr vyprávění v lecčem přípomíná Kiefernovu Dvacetčtyřku a v závěrečné honičce si jistě vzpomenete na Bourney. Herci (snad až na podivně působícího Foresta Whitakera) odvádí velice slušné výkony. Dennisu Quaidovi držíte place skoro hned od začátku a takový Matthew Fox vás znovu velice překvapí. Skvěle jsem se bavil. 80% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Když člen ochranky (Dennis Quaid) přijde za šéfredaktorkou (Sigourney Weaver) do přenosového vozu a požádá jí, že by chtěl vidět záznam z kamery, šéfredaktorka pobídne střihače: "Kevine!" Při následujícím flashbacku, i když se jedná o identickou situaci, již šéfredaktorka střihače nepobídne. Záběr byl tedy filmován na dvakrát, i když se jedná o tu samou situaci. (BrianStorker)
  • Premiéra filmu byla plánovaná na říjen 2007, ale byla z neznámých důvodů odložena na únor 2008. (don corleone)
  • V první polovině honičky se 4krát objevuje Volkswagen Golf druhé řady v červené barvě na čtyřech jiných místech. (kotalicek)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama