Reklama

Reklama

Léta se skrýval za školní katedrou, kde se snažil zapomenout na svůj poslední případ. Mediálně přitažlivá série vražd ho vyčerpala fyzicky a hlavně psychicky. Teď se však detektiv Stan Aubray musí vrátit před světla reflektorů. Po nálezu oběšeného muže totiž Stanovi nadřízení trvají na tom, aby případ převzal právě on. Stan zhodnocuje všechny stopy a uvědomuje si, že se ocitl na stopě vraha, jehož vraždící metody jsou nečekaně podobné těm, se kterými se setkal při řešení děsivého případu před pěti lety. Domnělého vraha ale tehdy zastřelil. V zrcadle dnešních skutečností se však objevuje otázka: Byl to ten pravý muž? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Soweek 

všechny recenze uživatele

!SPOILER! Slabší záležitost, přitom našlápnuto to mělo velmi dobře, některé z těch rituálních vražed byly promyšleny více než dobře. Celé mi to ovšem přijde, jako kdyby autoři vymysleli skvělé vraždy a spojitost mezi nimi, ale tím to skončilo. Vůbec totiž nevěděli jak tento fim ukončit a nepromysleli zanechávání stop. Film tedy ve výsledku prokládají absolutně nesmyslné stopy, které mohli být odhalené mnohem dřív a ne přesně podle načasování tak, jak by si vrah přál a dokonce i nesmyslné jednání vraha ( nechápal jsem, proč tam byla část, jak vrah vystoupil z dodávky aby Stana sledoval, podle mne tam byla zahrnuta jenom proto, aby se Stan mohl nějakým způsobem dopracovat ke konci a poznat vraha na fotce, ale logicky, když se nad tím zamyslíte, tam tyto scény vůbec nepatří a pouze poukazují na neschopnost doladit příběh do zdárného konce). ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak takhle zmateně jsem sériovýho vraha už dlouho nevyšetřoval. Zakomponování uměleckého stylu do vražd sice možná někomu mohlo přijít jako zajímavej nápad, ale ve skutečnosti to byla pěkná blbost. To, jak si vrah pohrával s vyšetřovatelem, bylo úplně nemožné a Dafoe stejně nepřesvědčivej jako zbytek herectva. Navíc se to celý hrozně táhne jak z huby po chlastačce a logika hraje na schovávanou. Teď ve mě zůstal jedinej pocit z filmu - zmatenost. Jo a taky hrůza z těch vlasů, co Dafoe měl položený na hlavě... ()

Reklama

UncleG

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto temného thrilleru s mým oblíbeným Dafouovic Wiloušem jsem prošel nekolika diváckými stádii. Napřed to byl "hltavý sed v předklonu", po chvilce už jsem se zády maličko opřel o gauč. Pak šly i ty nožičky nahoru a nakonec jsem si je pěkně natáhnul a přikryl se dekou. A pak už jsem jenom sledoval, jak se pomalu leč nezadržitelně sunu níž a níž do polohy "vležmo." A najednou -světe div se- jsem se přistih, že film sleduju z opravdu úplně jiné perspektivy. Probudily mě až titulky. No, je to prostě paráda, takhle si hodit dvaciáše bez pocitu, že člověk snad o něco přišel... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nad hodnocením jsem dlouho váhal. Vzpomínáte na scénu z filmu Marečku, podejte mi pero, kdy Jirka komentuje otcovo vystoupení ve večerní škole slovy: "Hele, hele, hele... a už mu došel dech." ?? Tak přesně stejnou frázi lze aplikovat na výkon scénáristy. Dobrou hodinu jsem měl co dočinění s velmi slušnou podívanou, plnou drsných uměleckých vražd a pochmurné atmosféry, avšak časem se ukazuje, že puntičkářské vrahovo plánování funguje spíše jenom pro oko diváka, než pro nějaký jiný význam, protože ve skutečnosti by toto nemohlo z logických důvodů obstát. Nehledě na samotný závěr, který příliš důstojně a originálně nepůsobí. Nicméně zároveň je radost sledovat charizmatického Dafoea, zde v roli detektiva s jakousi kompulzivní poruchou osobnosti. Povedla se rovněž hudba, která film vhodně podkresluje a dodává mu na tíživosti. Největší slabina snímku jistě scénář, nápad s anamorfózou je zajímavý, ale nedotažený. Krom toho, tváře postav neskropí byť jediná kapka deště. A déšť je přeci depresivní a krásný najednou. Za pozornost stojí, novodobé Se7en ale nečekejte. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jinou perspektivu bych označil za artthriller.Nemám rád cokoliv,co začíná slovem art!Autoři chtěli vytvořit temný thriller ve stylu legendárních Sedm a celé to okořenit uměleckými prostředky.Jediné,co se dá ovšem označit za kvalitnější v tomto filmu,jsou chvilkové momenty temné atmosféry.Jinak to je fakt nudná podívaná,s hloupoučkou,ovšem zároveň i šíleně absurní a překombinovanou zápletkou,s kvalitními herci,kterým ovšem jejich role vůbec nesedli,s nevýrazným scénářem a odfláknutým finálem s mimozní pointou.Nemohu prostě konstatovat jinak,než že Jiná perspektiva není dobrý film.Velká nuda. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 18. dubna 2008, při které byl nasazen pouze do jednoho kinosálu. V USA se promítal 33 dnů a utržil 6873 dolarů. (Lateef)
  • Willem Dafoe nejdříve roli Stana odmítl. Později se však po setkání s producentkou Marissou McMahonovou nechal se přemluvit. (Terva)
  • Anamorfóza je malířská technika manipulující se zákony perspektivy, kdy se vytvářejí dvě malby na jedno plátno. (Terva)

Reklama

Reklama